СЕФТЕ
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- и господ не е толокова добър
СЕФТЕ
Днеска сефтосах 8 метровия прът закупен от Коки.Закачих на ластика тънко плетено влкно плувка 1гр. неподвижна тежест и малка кука,резултата едно шаранче 500гр.и едно1,5кг.голям кеф. 

- emo vasilev
- сериозен играч
- Local
- учете се от него
Re: СЕФТЕ
Според мен колега правиш огромна грешка!!! никога не съм виждал някой да закача плетени влакна било то по уипове , дикретни или щеки. Според мен ако закачиш може да скъсаш ластика , да си нарежеш конектора и в най-лошия случай да счупиш директния.snegk написа:Днеска сефтосах 8 метровия прът закупен от Коки.Закачих на ластика тънко плетено влкно плувка 1гр. неподвижна тежест и малка кука,резултата едно шаранче 500гр.и едно1,5кг.голям кеф.
Ползвай си монофилни влакна , смазвай ластика редовно и няма да имаш ядове

Клавиатура риба не лови!!!
-
Писна ми от простотии,само ще поясня.Аз съм на 38г.ловя риба от 30г.първия директен ми беше от леска,точно преди30г хванах пирвия си шаран на директен.За това мике-майк ходи да търкаляш асперини и несе дразни с хора които не познаваш.За монтажи неми говори,знам сигорно всичките които се исползват в България.Аз ще исползвам тези които ми харесват.А като се счупи някое коляно ще си купя нова пръчка,пари имам достатъчно.Ходи за риба,нехващай само мишката на компа.Съвети ще даваш когато ти поискат и то умни не просташки.И нека темата да се истрие или заключи,че вече в форума не може да се пише нормално.
- Local
- учете се от него
Здравейте колеги , първо ще ви помоля да спазвате добрия тон на форума и да не се обиждате.snegk написа:Мике ти май много монтажи си пропуснал,аз на директен не слагам повод.Локал брат плетеното е до 4,5кг ако мавъра не извади до 5 кг го хвърлям в язовира.Мачлето ми е с акция 5-20гр и вадя амури от 4кг нагоре и изобщо не мърда.Искам да питам колко издържа най здравия ластик и дали ги има при теб.
Сега към Snegk... Каквото и да е плетеното , колкото и да издържа , това просто е в разрез със всякакви монтажи които съм чул , виждал , чел и ползвал... няма никаква логика да "убиваш еластичността" на директния ти , понеже плетеняка няма никаква разтегливост , какъвто и да е ластика ти първо и второ коляно веднага стават крични точки , много по удачна е употребата на монофил , тогава използваш гъвкавостта на директния си на максимум . Щом знаеш толкова много монтажи , трябва да знаеш че употребата на повод при директен си е направо задължителна по ред причини.
Най-здрав ластик няма , има подходящ ластик за директния ти... било то за тънкостенна пръчка , карпова или друга... това какъв искаш ти да сложиш има кухи , латексови , хидро-ластици...
Днес до 15:00 бях на Лъка : 0.11 на 0.09(монифил) ми беше такъма с ластик 1,2мм и нямах нито един проблем с вадене на риби!
А ако искаш да понаучиш още монтажи и какви риби се вадят с ластик... погледни тук
http://www.vespe.com/wrpcfish.htm
Поздрави на всички.
Клавиатура риба не лови!!!
-
Локал с тебе съм съгласен,но първо в момента нямах друго по тънко влакно и сложих това което имах в момента.Второ когато някой има нова придобивка първо се чистити и тогава може да обясниш тънкости.За Майк карай по нежно с обидите както ти писах,като непознаваш един човек не се занимавай снего.А сега да обясня,че понеже незнам.За всеки телескоп или щека си има каталог къкъв ластик да му се сложи и какво влакно според акцията на самия прът.Всяка фирма си има каталог с данни,би трябвало при Локал да има.Вспора се ражда истината,но с обиди се ражда насилие,да бъдем толерантни един към друг,че човек до човека отива. 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Честита въдица
Внимавай че са много трошливи тея карбони.
А за повода, когато ловя с тънка корда не ползвам такъв, за мен е безмислено. Ползвам единствено ако има много закачки ама много
. На Оунър има модели куки който са достатъчно тънки и се изправят с 0,16 без проблем, че и с 0,12 става. Така че аз повод за директен не ползвам

Внимавай че са много трошливи тея карбони.
А за повода, когато ловя с тънка корда не ползвам такъв, за мен е безмислено. Ползвам единствено ако има много закачки ама много

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: СЕФТЕ
Жив и здрав да си и да си го позлзваш с кеф!!!Бравос за сефтето и много директни риби още:smt023snegk написа:Днеска сефтосах 8 метровия прът закупен от Коки.Закачих на ластика тънко плетено влкно плувка 1гр. неподвижна тежест и малка кука,резултата едно шаранче 500гр.и едно1,5кг.голям кеф.