Нека опитаме да направим нещо с тия бракониери!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

toyo1

Re: Нека опитаме да направим нещо с тия бракониери!

Мнение от toyo1 »

lusienn написа:Абе,сега си мисля колегата-Тойо ,все си е горе всички вече познава,готов е за кмет на язовира-пускай снимки по често,да има кво да гледам-помниш че ти пуснах един бракуван сом-75кг на лични-майтап бе :D :arrow:
Колега маитап си правиш но на Иваиловград на бракониерите им е малко в шише заради един човек :idea: А за искъра е ясна картинката трябва само желание и ОТ СТРАНА НА ИАРА и са заминали .Тоя с тапите (Боби го наказва веднъж) но веднъж САМО не става СЪЩИЯ СИ ПРОДЪЛЖАВА но много рано ги събира и някои го мързи да го хване ИЛИ НЕ ИСКА.Сега покраи Никулден ще се напънат КАТО ВСЯКА ГОДИНА и това ще е .Даи им да возят ЖУРНАЛИСТИ и да се прават че гледат с бинокли :idea: А по повод незаконното строителство но язовира ще кажа следното :Обичам риболова (с въдица) и като запален по този спорт започнах да си търся място на язовира,на третия месец намерих подходящо и преди да го купя изпратих адвоката ми да го провери ОБСТОИНО.След проверката минах през нотариус и когато го прехвърлих наех фирма която да ми направи геодезия,фирма която да ми направи проектите и да ги съгласува с общината :?: фирма ТОП ХАУС която ми направи зглобяемата конструкция (и е сертифицирана )и фирма която да ми достави и монтира ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ :idea: след всичко това направих договор с ЧЕЗ и нещата си доидоха на място :idea: КОИ КАК И ЗАЩО Е СТРОИЛ БЕЗ РАЗРЕШИТЕЛНИ ДА СИ СЪРБА ПОПАРАТА в понеделник ще започнат отстраняването на незаконните ЧАКАМ ГО С НЕТЪРПЕНИЕ :idea:
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

На българинът му трябва само арендатор, иначе се вижда че нещата няма да се оправят в близките години..... :evil:
mystislav
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mystislav »

GODzillata написа: Само не забравяй, че си смъртен и нищо човешко не ти е чуждо - и ти като отидеш по голяма нужда, се напъваш, нали? Изображение
Абе и ти се мислиш за голямата работа и за голям мъж, ама и ти като свършиш и ти омеква пишката.
Пусни трофея да живее, след време ще го хванеш още по-голям...
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

mystislav написа:
GODzillata написа: Само не забравяй, че си смъртен и нищо човешко не ти е чуждо - и ти като отидеш по голяма нужда, се напъваш, нали? Изображение
Абе и ти се мислиш за голямата работа и за голям мъж, ама и ти като свършиш и ти омеква пишката.
:lol: :lol: :lol:
Ок, а'ре стига сме се джафкали, нека пестим сили за бракониерите! :wink: :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Stanimir17
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stanimir17 »

Събота, докато си мятам с блесните закачих няколко парашута с раци на тях...
Един бог знае, колко още такива има вътре и колко риба и раци са обречени...
In vino veritas!
:partyman:
Аватар
Milkonti
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Milkonti »

mystislav написа:Званиш на 3-4ма колеги рибари идваме и им раздаваме :axe: :axe: :axe: .
Аз сам за :axe:
m-kar.mobile.bg
Аватар
Catfishmania
новобранец
новобранец

Мнение от Catfishmania »

Здрйвейте колеги.На всеки от нас му се иска да я няма думата"бракониер"в България!Защо и ние да не можем да се радваме На природните дадености,На успешен улов!?Да!Ако ги намаше алчността и немотията в БГ,намаше да е така.НО аз по никакъв начин не оправдавам бракониерите,дори ги мразя.много пъти се опитвах да вразумя някои,които познавам от близо,но файда няма.предполагам че ще се съгласите с мен.Аз мисля,че единствения начин за сега е да наложат закон "затвор минимум 2-3години"за всеки бракониер(независимо от това колко мрежи или риба е хванал,с ток или без ток!" какво ще кажете? :finga: :twisted: :axe:
Аватар
Catfishmania
новобранец
новобранец

Мнение от Catfishmania »

Да ви кажа честно,толкова мрежи изкарах и запалих дори и пред техните собственици,вече не помня бройката,много са нагли пичовете и На бой налитат,мислят,че язовира е техен(говоря за яз.Ивайловград.)
Не веднъж се обаждахна ИАРА и те винаги откликват момчетата,дори да са си в почивка,та искам да кажа че те не могат да покрият целият язовир.малко са хората,не им се
сърдете!и ако знаете какви смешни заплати имат...
Има доста съвестни от тях,нека им помагаме какво можем!
На слука! :drinkers:
Аватар
Catfishmania
новобранец
новобранец

Мнение от Catfishmania »

Хрумна една идея,не знам дали е добра и дали някой ще обърне внимание,но как мислите за това да се сложат скрити камери по язовирите и да има някой служител да наблюдава за нередности и да се обажда На ИАРА???Така всичко ще се записва и бракониерите няма да има къде да бягат.
Но това пък може да е нож с 2остриета за нас,няма да ни е приятно да знаем,че някой ви наблюдава.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Знаеш ли колко струва това,което предлагаш?Готов ли си да си вложиш парите за такава кауза?
Аватар
Catfishmania
новобранец
новобранец

Re: Нека опитаме да направим нещо с тия бракониери!Ит

Мнение от Catfishmania »

Да разбира се!Съгласен съм да се включа в такава програма.Колеги,вие отворихте темата и разнищвахте какви ли не възможности.Аз просто не виждам други по-приложими и ефикасни варианти!За това споделих хрумванията си.Ако ви харесва идеята,нека направим нещо по въпроса!мен много ме вълнува тази тема.Не знам обаче как точно да се направи.Съгласен съм да плащам повече за риболовен билет,да плащам членски внос ако се направи някаква организация,но също така мисля,че не само нас риболовците ни вълнува този въпрос.Нека се включи и държавата,ИАРА.И На тях ще им олекне по тази начин.няма да въртят напразно километри,няма да има фалшиви тревоги.Говоря за 99-100 процента бракониерите да изчезнат.Ако риска е затвор и навсякъде има камери,а ИАРА веднага отива На място, и всичко се записва?Къде отиват тарикатите? :finga: :axe: :oops:

"Кеф цена няма!"
boqn.kalichkov
новобранец
новобранец

Мнение от boqn.kalichkov »

Здравейте колеги!
Аз съм от едно село близо до град Казанлък. Член съм на Младежи ГЕРБ Казанлък и има предложение да се направи нещо по крупно и мащабно с цел да се свърши с мрежите на нашия язовир Копринка. Идеята е да се раздадат флайари и да се разлепят плакати, да се организират вс въдичари в околността и да се вземе решение в пеисъствието на националните медии- радио, телевизия и т.н., също така хоби тв, дирекция ИАРА и криминална полиция град Казанлък. Надявам се, предвит единната ни идея да вземем най-разумното решение относно това как ще се опазва и как ще се подават сигналите и дали адекватно ще се представят органите на реда. Нашета цел ще бъде да избягваме саморазправа, за да не сме под ударите на закона. Очаква се тези дни да се активизира каракудата и язовира ще е препълнен с риболовци, смятам за добре да се възползваме точно от тези дни и всички знаем, че най-голямата офанзива на мрежарите е през забраната, защото няма риболовци, което означава че няма кой да ги безпокои.
Ние се надяваме да успеем да направим една добра организация, с достатъчно доброволци, които да патрулират нощно време и да не се допуска птиче да прехвръкна з е незабелязано. Доколкото разбрах от колегите има идеи за разговори с "Господари на ефира" и при неизпълнение на служебните си задължения на ИАРА да се заемат те.
Надявам се идеята да не излезе за пореден път "ЯЛОВА" и да се започне да се работи адекватно.
Идеята за национална организация може да се подплати с доста хора и адекватни идеи, трябва да се започне тази трудна борба. Ако сме единни бракониерите нямат никакъв шанс, ние ги превъзхождаме 100-ци пъти и мисля че е редно да се превърнем от рая в будни граждани. Представете си само ако 3 години не се пусне нито една мрежа колко пъти ще се увеличи популацията на рибата? А ако са 10г?!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

boqn.kalichkov написа:...Член съм на Младежи ГЕРБ Казанлък...в пеисъствието на националните медии- радио, телевизия и т.н., също така хоби тв...
Пи Ар, а? :wink: :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”