Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Митак ,пробвал ли си ги в действие тия чепарета,или са измислени и подготвени за новия сезон? Поздрави
.

става въпрос за костур а дали работят трябва да питаш Л.ВИЧЕВ-kroki bgroko-koko написа:Митак ,пробвал ли си ги в действие тия чепарета,или са измислени и подготвени за новия сезон? Поздрави![]()
.
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Извинявам се за недоглеждането,спал съм докато съм чел. 

- ro666koto
- научил се да хвърля
да ви попитам, по-дълги чепарета като за директни по 7-8 и нагоре метра на какво ги навивате. аз по принцип ги навивам на картонче ама след като го разпъна 2-3 пъти и трябва да се смена картончето. или просто снаждате по-къси за целта на място.
RTM Tempo
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Правилно - сменяш картончето.
Става да слагаш и по 2-3 чепарета от по 10 куки,но
мисля че по-слабо ще работи.
Затова,направо си работи с чепаре 25 - 30 куки.
Става да слагаш и по 2-3 чепарета от по 10 куки,но
мисля че по-слабо ще работи.
Затова,направо си работи с чепаре 25 - 30 куки.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Моряка
- кандидат преподавател
ro666koto написа:да ви попитам, по-дълги чепарета като за директни по 7-8 и нагоре метра на какво ги навивате. аз по принцип ги навивам на картонче ама след като го разпъна 2-3 пъти и трябва да се смена картончето. или просто снаждате по-къси за целта на място.
Аз ползвам пласмасово велпапе(незнам дали така се нарича)от кашони примерно в които носят материали в медицинските лаборатории.Материала е мек,не като тоя дето покриват спирките,можеш да си режеш,колкото дълго искаш,при прибиране на мокри куки слагани в каналите изсъхват контрите и не ръждясват,както се получава в корк,стиропор и картон.

А сега де? 

Хубавото на това пластмасово велпапе е, че след риболов се отива на мивката и с хладка водичка / а ако искаш и малко течен сапум или веро/ си измиваш чепарето хубавичко. Всичкото това отнема 3 мин. Стръскваш го и го закачаш на балкона да си изсъхне .
Има файда от това, доказано е от опит.
Нямам ръждясали куки, нямам омазнена коса или пера от мазута в морето, няма остатъчна сол от морската вода.
Когато е на обикновенно картонче не става къпането и от там по-бързото заносване на чепарето.
Има файда от това, доказано е от опит.
Нямам ръждясали куки, нямам омазнена коса или пера от мазута в морето, няма остатъчна сол от морската вода.
Когато е на обикновенно картонче не става къпането и от там по-бързото заносване на чепарето.

-
- вече хвърля и на тежко
Да всичко си е хубаво на това пластмасово велпапе и аз ползвам същото. Но си има един недостатък - наранява влакното ,а наранено влакно си е равносилно на скъсано, особено флорокарбона . Въпреки че би трябвало карбоновите влакна да са по твърди и устойчиви точно на такива претривания и прескрипвания. На такива картончета навивам почти всичките си такъми и много не им се престаравам особено попченските . Когато навивам чепаре много внимавам и почти не натягам куките. Внимавайте с навиването върху такива картончета и разширявайте прорезите повече когато ги изрязвате!
- Моряка
- кандидат преподавател
Венкича при мен този недостатък го няма,материала е достатъчно мек.Да не би да ползваш такова-поликарбонатна плоскост,тя може да нарани влакното

Аз горе съм го писал де,ама пак.И за да придобиеш представа куките на снимката са или 10 ,май по-скоро 12 №.
Аз горе съм го писал де,ама пак.И за да придобиеш представа куките на снимката са или 10 ,май по-скоро 12 №.
А сега де? 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Вярно че поликарбона ми прави номера.
Вече съм се отказал от него,освен за груби такъми.
Това дето Моряка го казва,не съм го пробвал.Значи ще го пробвам.
Иначе картона си е класика,но като се вземат и думите на Любака под внимание,
наистина за големи чепарета си заслужава да се търси нещо различно от картона.
Едно е да хвърлиш чепаре 10 куки,друго си е да загубиш такова с 20 -30 куки.
Вече съм се отказал от него,освен за груби такъми.
Това дето Моряка го казва,не съм го пробвал.Значи ще го пробвам.

Иначе картона си е класика,но като се вземат и думите на Любака под внимание,
наистина за големи чепарета си заслужава да се търси нещо различно от картона.
Едно е да хвърлиш чепаре 10 куки,друго си е да загубиш такова с 20 -30 куки.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- вече хвърля и на тежко
Не бре мисля че не е поликарбонат . Преди години купих фаянсови плочки и кашончето беше от такъв материал че от там го имам .Моряка написа:Да не би да ползваш такова-поликарбонатна плоскост
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега ro666koto виждам че си от Варна отиди в някой склад за теракот или фаянс и поискай да ти дадат подложката от пвц на кашоните които стоят на палета нещо такова трабва да изглежда

ако не можеш да си намериш пиши ще ти дам

ако не можеш да си намериш пиши ще ти дам

Последно промяна от tiho_roev на Пон Мар 21, 2011 2:35 pm, променено общо 1 път.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
-
- вече хвърля и на тежко
Хаааа браво бре ! Видях че ползваш перфоратор за страничните отвори и се получава много добре . Страхотна идея ! Благодаря ! Пък аз са мъча с ножицата 

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Малко да имаш ама навреме да ти дойде 

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.