Сервиз за Сонари???

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Сервиз за Сонари???

Мнение от Ivak »

Проблема ми е че сондата ми не дава сигнал към сонара.
Сонара ми е wireless на Хюмимбърд модел RF15 .

Сондата има живот на батерията, сонара също но не подава сигнал сондата(подсветката си свети). Не мога да си купя нова защото сонара ми е на американска честота и ако си поръчам от там само доставката ми е почти 60 долара :cry:

Та къде има сервиз за радиостанции и радио техника, който сте полвали или са ви препоръчвали. Става въпрос за София или Русе, в краен случай маже и другаде.

Повредата е механична, според мен. Помагайте, че свикнах с него и сега ми е куцо като ми потрябва :roll:
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Ами предполагам проблема е в сондата
Няма проблеми с честотите на сигнала.........в щатите или тука :lol:
Филиста са представители на Хуминбърд и предполагам имат сонди в наличност като цената им беше 65 лева ако няма някаква промяна.
Мисля че в Риболовен свят на Красно село при Дария ще ти помогнат.
Моят съвет е да го разкараш този и да си купиш сонар с кабел към сондата.
Dotuk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Dotuk »

Колега , аз лично съм виждал резервна сонда да се продава на доста приемлива цена.В магазина с/у Пирогов , ако не се лъжа " Майсторски риболов".Доколкото си спомням, цената на сонара е към 300 лв, а сондата бе към 60 лв.Аз поне успях да си го купя същия сонар за 90 долара от USA,защото първо попитах тук за сервиз...но уви.Все пак се надявам да съм ти бил полезен с инфото.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Ивак...аз бях загазил....точно със сонда!...та освем поръчка в Щатите...нищо друго не ми помогна! вярно е че моя сонар е единствен в БГ....пич няма друг начин...тук продават и само толко....никъде няма ремонтна база за сонари...както и за радари!

180 долара струваше там моята сонда!....добре че лята мой близък към бг та нямах проблем с нея...

но платих 34 долара за доставка вътрешна до дома му в USA

не си за завиждане!
Господ може всичко чада мой !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Лошо че няма сервиз :cry:

За радари има обаче.
:wink:

За вземането на сонда с кабел, този сонар си има изходи и възможност за връзване на такава и си става нормален сонар за лодка. Доволен съм от разделителната му способност(4 степени на сивото е, и е голям дисплей)

За сондите който продават отделно, те са на различна честота от моята и незнам дали ще ги разпознае сонара.

Ще отида да има се примоля да го пробвам на място да ли ще ги разпознае или му вземам една с кабел от Америка и само с лодка.

Взех такъв защото е страшно полезноо за река, примерно на Роман за 10 мин намерих къде е прага във вира и къде е по-дълбокия бряг :wink:
Son_of_Demons
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Сервиз за Сонари???

Мнение от Son_of_Demons »

Еми аз имам същия проблем съ същата сопнда и ако си си го решил по някакъв начин моля те пиши ми да кажеш как че д аси оправя и аз моя щото съм му се заканил да го разглабям :Д :D :D :D :D :D :D
Eat...
Sleep...
Go Fishing...
Жена и риба до край, че не се знае кога пак ще ти падне!!!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ако сондата ти е тип "Патенце" , капсулована - от новите модели, търси същия модел (при Дария), вземи си сонара с теб и ако можеш при тях да го пробваш в съд с вода дали ще я опознае - печелиш. Мисля, че за САЩ и ЕС сондите работят на една и съща честота, освен ако законодателно няма някакъв проблем, но за излъчване на 20-30 м ??? Това е много малък радиус за действие. По тази логика и двигателите за САЩ и ЕС трябва да са филтрирани за различни честоти (против смущения на сондата) ??? Но най-добре е да се тества на място. Сондата при Дария е около 70 лв. (инфо - края на декември 2010 г.) Просто проба.
А, сетих се и още нещо !!! Това, че ти индикира светлинно не означава, че батерията е добре!
Може да има някакво напрежение, но то да не е достатъчно да излъчи сигнала към сонара ! Светенето не е критерий! Успех.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Режеш внимателно сондата, сменяш батерията и си свиркаш.

Ехеее колко отдавна било, този сонар си го ползвам още и ми помага много при риболова на плувка. От тези за лодка смених 3 и все има още нещо да се иска от тях :lol:
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Иваче виж ,Любо е пуснал една тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=12&t=45120 :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”