камани вместо олово за дънна

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Re: камани вместо олово за дънна

Мнение от Paublo_Eskobar »

Стана ми интересно с тези камъни,та се разчетох! :)
Това може да е полезно на колегата...
:arrow: http://www.ribibg.com/index.php?p=get_a ... cle_id=154
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Аз пък се сетих нещо ,но още не съм го обмислил добре...само леко ми минава през акъла.Защо не се използва калъп ,примерно от гипс с овална форма като орех.В центъра да се постави топче олово с вирбел ,а около него да се излее смес със състав подобен на лепило за теракот ,обаче примесена с мозайка или надробени камъчета , или полимер , с различен цвят да имитира камък.Струва ми се по просто от пробиване на камък , пък и ще тежи доста.Може и на шмиргела да се оформи.Пък още по просто - облепете оловото с поксипол и ситни камъчета или пясък.Може да се получат шедиоври.. :D
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Мися, че най-добрия вариант е камъка да е от самият водоем, на който ще ловим. Още по-добре ще е ако се мотнтира /камъка/ непосредствено преди да разпънем въдицата /не хвэрляме от ръка/, т.е да си е бил във водата и да си има по него всичките му там водорасли и др. Така ще буди най-малко съмнение у рибата, но вече минаваме на вариант с ластика. Сапуна беше показал в една тема как точно става номера.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
Румен Александров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Румен Александров »

ivalpetkov написа:Аз пък се сетих нещо ,но още не съм го обмислил добре...само леко ми минава през акъла.Защо не се използва калъп ,примерно от гипс с овална форма като орех.В центъра да се постави топче олово с вирбел ,а около него да се излее смес със състав подобен на лепило за теракот ,обаче примесена с мозайка или надробени камъчета , или полимер , с различен цвят да имитира камък.Струва ми се по просто от пробиване на камък , пък и ще тежи доста.Може и на шмиргела да се оформи.Пък още по просто - облепете оловото с поксипол и ситни камъчета или пясък.Може да се получат шедиоври.. :D
Измислено е вече колега -нагряваш оловото с газова горелка и овалваш в пясък... :D
ИзображениеИзображение
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Не се ли получават отблясъци при топене на оловото? Важно е и ако вътре се сложи тел да не блести ,но да устойчива на корозия.Вирбела , ако се ползва такъв да е хем висококачествен,хем без блясък.Май по добрия вариянт е специална тел.Говорим за камуфлажна тежест,естетично направена ,а не просто един камък с тиксо или с нещо друго. :wink: Ами иска експерименти....Айде,че отивам да забъркам на един таблетките от смлени червеи и желатин... :lol: :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”