Трябва ми информация за СЛЪНЧАКА :)

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Трябва ми информация за СЛЪНЧАКА :)

Мнение от ceno cenov »

Zvezdichko написа: а ми е интересно как се е завъдил така, че е заел подобаваща част от екосистемите на водоемите. :lol: :lol:
Слънчака преди време беше доста по разпространен. Имаше го навсякъде по реки, язовири и т.н. През последните години като че ли му е намаляла популацията, а също и при каракудата. Мисля че всичко се регулира от природата. Много слънчаци и каракуди = големи хишници(сом и ЩУКА).
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Трябва ми информация за СЛЪНЧАКА :)

Мнение от ribata92 »

ceno cenov написа:
Zvezdichko написа: а ми е интересно как се е завъдил така, че е заел подобаваща част от екосистемите на водоемите. :lol: :lol:
Слънчака преди време беше доста по разпространен. Имаше го навсякъде по реки, язовири и т.н. През последните години като че ли му е намаляла популацията, а също и при каракудата. Мисля че всичко се регулира от природата. Много слънчаци и каракуди = големи хишници(сом и ЩУКА).
не мисля...мога да ти кажа поне 5 водоема където няма да се отървеш от слънчак и то това в радиус от 10-15 км от Пловдив!За каракудата си прав-бол на всякъде,но тя все пак не е чак толкова риба!А и вече всички избягват да ходят на водоеми дето има слънчак и каракуда..
То риба има ама водата е повече.
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Абе баш да се избягва каракудата не съм забелязал :roll: , ама на гьолове със слънчак има само собственици на котки - демек икономисват хорицата от котешка нрана.
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
Аватар
Heminguei-mlad6i
новобранец
новобранец

Мнение от Heminguei-mlad6i »

Никой да не обижда слънчака ей :lol: . Благодарение на него не останах капо на едно състезание, на което баща ми взе награда за карък, а аз взех за най-млад рибар :lol: . Ко да се прай, кат ловиш между професионални рибари захранката Рекорд и червеноперките не я ядат :(
Obi4am ribolova
Radi
новобранец
новобранец

Мнение от Radi »

Докато четох ми дойде на акъла да направя чирус
Като стане ще споделя :toimonster:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

погледни,КОЛКО глупости,сер рьсат тук-аз,че говора простотии,едно на рька,ама ТОЛКОВА,по ТЕМАТА....мисла че е яко това :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Що бе , не обичаш ли слънчев чироз? От едра , тлъста и угоена слънчевка :twisted: :twisted: :twisted:
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
Katana
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Katana »

Ribarina написа:........На мен ми е много интересно защо когато няма хищник,който да я преследва слънчевката има защитна окраска наподобяващта голямо око на някой хищник?.........
Е , щуката си го хапва. Вадил съм от корема на щука часовник (така им викат по нашия край или още чортан).
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Katana написа:
Ribarina написа:........На мен ми е много интересно защо когато няма хищник,който да я преследва слънчевката има защитна окраска наподобяващта голямо око на някой хищник?.........
Е , щуката си го хапва. Вадил съм от корема на щука часовник (така им викат по нашия край или още чортан).
Off:Привет Katana!Доживях да те срещна и във форум различен от го-линк!Не се познаваме лично,но добре дошъл! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Katana
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Katana »

Добре заварил! :) Е, аз не пиша само в Go-link , а и на други места , просто тук се регнах скоро. Тази вечер от 17.00 до 20.30 на драгановската корекция имах слука да извадя 8 каракуди по около средно 500 гр. на грозд бял червей и яка захранка. Утре сутрин пак съм там та да видим. Може да взема и апарата да щракна някое фото.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”