Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Плетено влакно - Брейд
0.16 като не верваш на обозначените килограми , наполвина са
За разлика от другите упоменати то Сасамката почти си отговаря на размера сал килограмите са трансформирани от либри такива и кога пише че издържа 10кг. разбирай че издържа 10 либри . По тънко е 0.6 на Берклито и от 0.8 на Стрена . Значи в случаят при 0.16мм Сасамка ще имаш брейд с реална дебелина около 0.21мм и тест 5кг.

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Здравейте Колеги, изчетох темата, но не намерих най-доброто решение за мен. За да не отварям нова тема, пиша тук и бих искал по-опитните колеги да ме посъветват за подходящ брейд за долното течение на Марица.
Ползвам пръчка на Сен Кроа с тест 10-28, на която е означен препоръчителен брейд 8-17 либри. Търся основно распер, щука и по-едри кефали, не бих отказал и сом до около 10 кг., като ползвам по-леките воблери на Салмо, Ъгли, блесни №3-5 и клатушки и цикади в порядъка 6-18 гр.
Нужен ми е брейд, с който да ловя тези риби и който да издържа на многото закачки по реката (все пак загубата на примамки да бъде приемлива), т.е. максимално тънък за далечен кастинг и достатъчно здрав за да издържи на по-горе обясненото натоварване.
Спрял съм се на Стрен, Климакс, ПП или друг, който може да се намери на нашия пазар.
Моля, за Съвет...
п.п. Много се говори за японските брейдове и най вече за Сънлайн, но Аз лично не съм убеден, че това е най-доброто предложение за моя вид риболов. По скоро това се отнася за УЛ спининг.
Ползвам пръчка на Сен Кроа с тест 10-28, на която е означен препоръчителен брейд 8-17 либри. Търся основно распер, щука и по-едри кефали, не бих отказал и сом до около 10 кг., като ползвам по-леките воблери на Салмо, Ъгли, блесни №3-5 и клатушки и цикади в порядъка 6-18 гр.
Нужен ми е брейд, с който да ловя тези риби и който да издържа на многото закачки по реката (все пак загубата на примамки да бъде приемлива), т.е. максимално тънък за далечен кастинг и достатъчно здрав за да издържи на по-горе обясненото натоварване.
Спрял съм се на Стрен, Климакс, ПП или друг, който може да се намери на нашия пазар.
Моля, за Съвет...
п.п. Много се говори за японските брейдове и най вече за Сънлайн, но Аз лично не съм убеден, че това е най-доброто предложение за моя вид риболов. По скоро това се отнася за УЛ спининг.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Няма пълно щастие. И хубав,здрав,тънак,, евтин ?
В конкретния случай ти препоръчвам едно ПП 15лб и си карай кефа
Ако имаш кинти ще ти кажа какво да вземеш

В конкретния случай ти препоръчвам едно ПП 15лб и си карай кефа

Ако имаш кинти ще ти кажа какво да вземеш

- danev69
- сериозен играч
Здрасти,колега. Аз ловя със същата пръчка,която си написал/2,74:10-28гр/. Ползвам конеца на Пен,0,17 http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=7752,че не е 0,17 е повече от ясно. Според мен е около 0,25,ама е доста здрав и издръжлив конец. Реалната му издръжливост е около 20 лб.. Ако не се сменил куките на примамките с по-здрави,според мен няма да имаш загубени примамки. Според мен,конеца си струва,аз също ловя основно по Марица.Vid написа: Нужен ми е брейд, с който да ловя тези риби и който да издържа на многото закачки по реката (все пак загубата на примамки да бъде приемлива), т.е. максимално тънък за далечен кастинг и достатъчно здрав за да издържи на по-горе обясненото натоварване.
Моля, за Съвет...
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Павел Иванов
Vid написа: ...Спрял съм се на Стрен, Климакс, ПП или друг, който може да се намери на нашия пазар.
Моля, за Съвет...
Спрямо тия които си цитирал Японските брейдове предлагани на нашият пазар са и по-евтини , и по-читави баш за твоят риболов , вервай ми

Тия сметам да ти угодят от всякъде :
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=868 - във варианта 0.20мм / 15.4 либри а не кг.
http://shop.fishing-tackle.bg/sunline-super-pe.html - във варианта 1.5 / 15 либри , бялото .
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Благодаря за препоръката. Ще пробвам едно от двете японки, само дето не виждам в сайта на Сънлайна наличност на 15 лб. бяло.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Ми пиши едно ЛС на ей тоя образ - http://forum.nariba.com/memberlist.php? ... le&u=24813 , голям пич , съфорумник и собственик на сайта който предлага СънЛайна и го питай какво точно има , и ако нещо го няма , кога го чака да дойде 

Павел Иванов
Павел Иванов
Момци, някой случайно да е ползвал (вече) те това CLIMAX MONO-BRAID BR - 8
http://www.altmex.com/climax/climax.php ... odelID=211

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- jorasimo
- ще става разбирач
Мисля че сестрата може да се изкаже по въпроса поне доколкото виждам от снимките в излетитемуJechev написа:Момци, някой случайно да е ползвал (вече) те това CLIMAX MONO-BRAID BR - 8http://www.altmex.com/climax/climax.php ... odelID=211

п.п.Мен също ме интересува точно това а ако може и съпоставка със сесаме някои да направи ще съм много благодарен

п.п. Иначе аз съм го пипал и е доста по-кръгло и мазно от другите на Climax
BR-8 е хубаво гладко 8-жилно влакно. От размер 0.15 вкл. нагоре е добро, надолу става много плоско, силно се пресуква и "пие" вода. Бързо му пада боята.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
извинявам се ама искам леко встрани да питам кой е най-добрия резец за брейдове,щото нито нокторезачка нито ножица го реже от раз мамка му а нож не е добра идея.благодаря 

Качествени чепарета Borkata

На мен ми подариха най-малкото ножче викторинокс и то се справя отлично с брейда.BorisK написа:извинявам се ама искам леко встрани да питам кой е най-добрия резец за брейдове,щото нито нокторезачка нито ножица го реже от раз мамка му а нож не е добра идея.благодаря

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кой е този брейд дето не го реже нокторезачка ? 
От години го търся ..
)

От години го търся ..