Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от Vid »

f1team написа:за тези пари май ще е по добре да е Тебен (Манчо), но нека и опитните колеги да се изкажат :)
Всичко друго, само не "Тебен". Ползвал съм макари купени за 10 лв. и са много по добри от "Тебен". Купих си такава миналата година, (прави постоянно бради и навива когато си реши влакното само на 1/3 от шпулата) и откровено Ви казвам, че това е най лошата макара която ми е попадала в ръцете през съзнателния ми живот. Не си давайте парите за "Тебен". За мен това е най-големия брак който се продава на българския пазар. Препоръчвам - Риоби Екусима - само за 65 лв. и няма дертове..

п.п. Не се заблуждавайте по външния вид на макарите "Тебен" - лъскави, златисти и избарани - голям боклук са..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Няма спор, че Риобито е по-добро но е два пъти по скъпо от посочената от колегата макара.
За тебените тук е изписано доста, в повечето случаи положително. Един приятел има Тебен WEF на десетина излета и за сега не е имал проблеми. Аз съм я въртял още преди да я сложи на пръчката и смятам че за 30 лв е добре. Друг е въпроса, че не може да се сравнява с Риобито и Мичълите за ок. 80 лв. които имам, но смятам, че е некоректно да предлагам на човека такива макари при положение че се интересува от по-евтин модел.

Не знам защо тук е практика винаги да се предлага нещо по-скъпо от това, за което се пита.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

тебенчетата са перфектни макари за цената си :wink: + това спрете да ги гледате тия онлайн магазини с надутите си цени, по пазарите тия макарета рядко надхвърлят 30лв.
ето това макаре лятото го гледах на 26 лева на видинския пазар http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... 0-Teben-TN
това пък беше 23лв. http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Teben-WEF
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

f1team написа:Няма спор, че Риобито е по-добро но е два пъти по скъпо от посочената от колегата макара.
За тебените тук е изписано доста, в повечето случаи положително.
Не знам защо тук е практика винаги да се предлага нещо по-скъпо от това, за което се пита.
Извинявам се за острото си мнение по отношение на марката Тебен, може би тази, която съм купил е била дефектна.
Относно за "по скъпото" мога да кажа, че при макарите винаги евтиното излиза скъпо - Купих си Тебен за 30 лв. и след куп ядове с бради и оплитания, изтървани риби и рязане на влакно, след месец си взех що годе читава макара за 80 лв. и като добавя това че ми съсипа брейд за 45 лв., макарата май ми излезе 155 лв.
По добре колегата да изчака и да събере още 30 лв. и да си купи нещо що годе читаво, отколкото да купува буклуци. Пък в крайна сметка една спинингова макара става и за други видове риболов...
Сенека
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Vid написа:

Извинявам се за острото си мнение по отношение на марката Тебен, може би тази, която съм купил е била дефектна.
Няма защо да се извиняваш колега Vid макарата(Тебен) за спининг на става собствен
горчив опит с два броя.

По добре това Okuma Lode Star :arrow: http://www.fishing-market.com/shop/prod ... 15-fd.html

С монофилно влакно с плетено не е пробвана (99% не става с плетено)
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

bobopeli написа: Няма защо да се извиняваш колега Vid макарата(Тебен) за спининг на става собствен
горчив опит с два броя.
Колеги, само да допълня, от собствения си скромен опит Ви казвам - не купувайте макари на цена под 60-70 лв. Колегата czd по-горе казва че примерно Тебен може да се купи на пазара за 23 лв., сами преценете какви материали има в този продукт при положение, че повече от половината разходи са търговски надценки, транспортни разходи, мита, акцизи и др. Значи себестойността и е реално под 10 лв. Не зная някой да може да произведе макара на тази себестойност пък дори да дялка частите и от дрянови клонки, освен брата китаец. Сами преценете за какви материали и за какво качество става дума - макара Еднодневка...
На начинаещите спинингисти мога да кажа аз как опитах този вид риболов - взех най-леката дънарка, сложих и най-леката дънна макара която имах и един 0,25 монофил, купих си карабинки с вирбели и по 2 воблера и блесни и пробвах... Когато се убедих, че това е моя риболов, едва тогава почнах да давам пари за спинингови такъми.

п.п. Сега съм мераклия за мухарския риболов при който за разлика от спининговия за да разбера дали ще ми хареса трябва наистина да се "изръся" за пръчка и шнур и пр.
Сенека
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

bobopeli написа:...макарата(Тебен) за спининг на става ...
Напълно съгласен ! Макарата която е пущил Freaky , също !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vid написа: ...

По добре това Okuma Lode Star :arrow: http://www.fishing-market.com/shop/prod ... fd.html...
Като прочетох това ми прещрака, че една от моите е ОкумаТоледо, що не изкажете некви мнения, щото аз за сега съм твърде доволен от нея, ма я таркалям има няма 0,5-1год.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
dean
новобранец
новобранец

Мнение от dean »

Колеги една от макарите ми е SHIMANO CATANA 2500FA исъм доста доволен от нея макар че е надоста скромна цена. Адругата която ползвам е FILSTAR PREMIER която е направо без пари.Пробвал съм ги за лефер и двете страхотно се справят а знаете с лефера каква борба се води :axe: :axe:
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

...що не изкажете некви мнения
изказвам мнение:

не си купувайте боклуци и ще сте много по-доволни.
или си направете тема "Спинингов риболов с к'вот имам".
примерно.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Petur60 написа:
...що не изкажете некви мнения
изказвам мнение:

не си купувайте боклуци и ще сте много по-доволни.
или си направете тема "Спинингов риболов с к'вот имам".
примерно.
Дадено :? , стига да ми дигнат малко пенсийката, и ще се пробвам при народа, дето 150-200лв. е нормална цена за макаре :twisted: .
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Vid написа:
f1team написа:Няма спор, че Риобито е по-добро но е два пъти по скъпо от посочената от колегата макара.
За тебените тук е изписано доста, в повечето случаи положително.
Относно за "по скъпото" мога да кажа, че при макарите винаги евтиното излиза скъпо - Купих си Тебен за 30 лв. и след куп ядове с бради и оплитания, изтървани риби и рязане на влакно, след месец си взех що годе читава макара за 80 лв. и като добавя това че ми съсипа брейд за 45 лв., макарата май ми излезе 155 лв.
По добре колегата да изчака и да събере още 30 лв. и да си купи нещо що годе читаво, отколкото да купува буклуци. Пък в крайна сметка една спинингова макара става и за други видове риболов...
Доста поучителна история.
Но само за такива, които четат и мислят.
За другите, които не ги могат тези две неща, има "макари" от 20 лева.
Както и удовоствието да ползват бутона за намаляване на репутацията ми... :lol:
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Petur60 написа: Доста поучителна история.
Но само за такива, които четат и мислят.
За другите, които не ги могат тези две неща, има "макари" от 20 лева.
Както и удовоствието да ползват бутона за намаляване на репутацията ми... :lol:
Колега ти май не си наясно ,че в тази държава има 1млн. души преживяващи с по-малко от 75 евро месечно ,всеки иска да лови със страдик ,двойна сила или нещо по-читаво ,но това е действителноста ....пък и риболова мисля ,че всички го ползваме за почивка ,а не да се дразним ,че някой има еди каква си макара за еди колко си пари ...според мен кеф мога да си направя и с дървена тояга ,шивашки конец и карфица за кука :wink:

пп. Мен лично не ме интересува колегата на гьола до мен дали лови с такъми на цена равняваща се на брутния вътрешен продукт на Бангладеш или е купил такъми за 20лв. :wink:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

czd написа:...,всеки иска да лови със страдик ,...
Аз не искам да ловя със Страдик и не го правя :D
В случаят наистина по-важно е да споделят хората какво ползват , от какво са доволни , какво биха препоръчали и съответно да се поинтересуват от неща които други хора ползват и могат да дадът мнение за тях без значение дали струват 20 или 2000лв. В случаят това кой колко взима и какво го интересува са две доста пъти несъвместими понятия и ще помоля да не се избива в тази насока та да не се налага да ползвам гуми разни .

Благодаря за разбирането :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Павел Иванов написа:
czd написа:...,всеки иска да лови със страдик ,...
Аз не искам да ловя със Страдик и не го правя :D
В случаят наистина по-важно е да споделят хората какво ползват , от какво са доволни , какво биха препоръчали и съответно да се поинтересуват от неща които други хора ползват и могат да дадът мнение за тях без значение дали струват 20 или 2000лв. В случаят това кой колко взима и какво го интересува са две доста пъти несъвместими понятия и ще помоля да не се избива в тази насока та да не се налага да ползвам гуми разни .

Благодаря за разбирането :D
Прав си, обаче погледни 2-3 поста по-горе. Изкам мнение за точно определено нещо и получавам отговор"...не си копувайте боклуци." :? За мен това не е отговор на въпраса ми. Ако бяха изброени определани качества, кое е +, кое е - за марката, щях да се съглася. Ако имаше съпоставка цена-качество да, но този отговор, който получавам, май си е направо за ГУМА :twisted: .
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”