Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Don4o_62
- учете се от него
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Съдя по река Чая.Реката е малка и много бистра,във вировете е черно от риба.На кълбета седи
,но на нищо не взема.Абсолютно.Даже и бяга като метнеш плувката в купа.Така,че и на Марица ще е същото предполагам.Сега още ще я караме на,помниш ли едно време
.Пък не остана,още малко и на всеки ще дойде неговото време
.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

В неделя водата ниска и сравнително бистра, обаче нямаше слука нито на Реката нито на Оризаре. 

Днеска бях из въпросните дебри, ама какво да ви кажа, водата беше много ниска, много бистра, температурата и беше 9 градуса около 15:30 се покачи на 10 градуса, но резултат нямаше.

- Don4o_62
- учете се от него
Сега се връщам от 6-я,отдоло,надоло,нагоре,все едно няма риба,но дребосъка е излезъл на плиткажа и скоро ще има раздвижване и на по големите риби,така че точете тройки на блесни и воблери,че нашто време идва 

-
- разбира нещата
И аз бях за около 2 часа по реката зад гребната (Пловдив) и взех че хванах 2 рибета.По едно на час

-
- сериозен играч
Пак е добре 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Аз отскоро се запалих по риболова и тук във форума се опитвам да попивам като гъба. По специално се старая на спининг. Даже имам уловена щука от Оризари. На едно и също място хванахме 3 щуки и то все през месец. Сигурно и някой друг си го е набелязал за свое, но както и да е. За 3 поредни ходения все там ни кълвеше, а след това вече не й беше времето предполагам. Поне така се успокояваме... Всичко навсичко първите 3 ходения Октомври до Декември както казах през месец удари по една щука. От голяма към малка вървяха. Но предвид факта, че си пази територията щуката това е нормално. Най-малката беше 35 см. някъде. Налагал съм я до обувката и стърчеше 10-тина санта (47ми номер нося), така че е на око.
Та нека се върна на темата. Чувал съм, че преди в Пловдив по Марица и по-точно в града около моста на Адата хващали много риба. Въпроса ми е струва ли си да се мъча на спининг? Сега както са разчистили е по-удобно за ходене, докато преди трябваше да нося мачете освен пръчката. Заканил съм се откакто започнаха да чистят. Сега не съм виждал никого там, а и до вчера, както се казва, бучаха ония големите машини да заравняват и да бутат дърветата.
Та нека се върна на темата. Чувал съм, че преди в Пловдив по Марица и по-точно в града около моста на Адата хващали много риба. Въпроса ми е струва ли си да се мъча на спининг? Сега както са разчистили е по-удобно за ходене, докато преди трябваше да нося мачете освен пръчката. Заканил съм се откакто започнаха да чистят. Сега не съм виждал никого там, а и до вчера, както се казва, бучаха ония големите машини да заравняват и да бутат дърветата.
-
- разбира нещата
Колега,пробвай!Върти се риба по Марица и то в рамките на града.Кефал,Щука че и соме може да удари,от хищниците.Инъче карабалък,алай и мрянка.Места бол...около адата,под моста на ВХВП,зад гребната,баба рада....По-трудничко е на реката ама не и невъзможно и според сезона.
Привет колега.В момента положението е такова,че има много малка вероятност да ти удари качествена риба.Но няма невьзможни неща,всичко се случва на реката.Сега в момента най много да изльжеш някоя малка щука или кефал.За сом е рано да се говори,но това не значи че няма да има изненади в хубавите сльнчеви дни.Распер и костур почти не вьзможно да се хване на този етап.Но това не пречи да си правиш разходки из реката,човек не знае кога ще му се усмихне щастието.Shag написа:Аз отскоро се запалих по риболова и тук във форума се опитвам да попивам като гъба. По специално се старая на спининг.
Чувал съм, че преди в Пловдив по Марица и по-точно в града около моста на Адата хващали много риба. Въпроса ми е струва ли си да се мъча на спининг?

п.п Не искам да те разочаровам,но такава е моментната картина на реката.

- Don4o_62
- учете се от него
Ники не го плаши колегата
,ако не ходи няма да хване,сега е момента на изненадата докато е малка водата.

- Shag
- вече хвърля и на тежко
Разбира се, че трябва да се ходи. Няма да правим като оня с тотото я, дето забравил да пусне фиша. Както и да е, просто не съм много запознат и затова искам да получа по-достоверна информация.
@beis - Не ме разочароваш просто трябва да знам какво да очаквам. Пък и винаги като забие отвътре нещо скача. А да не говорим, че като нямам очаквания ще е по-сладко. Тъй като ми е по-близо Адата от там мисля да пробвам. Към края на седмицата ще споделя какъв е резултата.
@beis - Не ме разочароваш просто трябва да знам какво да очаквам. Пък и винаги като забие отвътре нещо скача. А да не говорим, че като нямам очаквания ще е по-сладко. Тъй като ми е по-близо Адата от там мисля да пробвам. Към края на седмицата ще споделя какъв е резултата.
-
- ще става разбирач
Е распера не е чак толкова невъзможен,попринцип....Ама рибата в момента още не се е раздвижила и е трудно да ти удари каквото и да било качествено.beis написа:Привет колега.В момента положението е такова,че има много малка вероятност да ти удари качествена риба.Но няма невьзможни неща,всичко се случва на реката.Сега в момента най много да изльжеш някоя малка щука или кефал.За сом е рано да се говори,но това не значи че няма да има изненади в хубавите сльнчеви дни.Распер и костур почти не вьзможно да се хване на този етап.Но това не пречи да си правиш разходки из реката,човек не знае кога ще му се усмихне щастието.Shag написа:Аз отскоро се запалих по риболова и тук във форума се опитвам да попивам като гъба. По специално се старая на спининг.
Чувал съм, че преди в Пловдив по Марица и по-точно в града около моста на Адата хващали много риба. Въпроса ми е струва ли си да се мъча на спининг?![]()
Иначе привет и от мен колега.Аз от 2 години ходя по-сериозно по реката и досега най-голямата ми слука е един распер към 2-те кила.Но пък имам и една изпусната риба 20+ ....Като взе на 0.40 основно(на голяма каракуда) и взе да развива със скорсотта на Юсейн Болт и докато се опитам да я овладея за 2-3 минути скъса.Има ги и такива дзверове по Марица.Тъй че трябва само търпение и много желание,защото на реката,особено със спининг много от излетите са валат...
То риба има ама водата е повече.
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Привет. Аз с валата съм се примирил. Тръгнах зимата за да свикна на въртенето, воденето на въдицата и всичко въобще. Въпреки това имах слука с една заблудена, най-вероятно, щука.
Не ходих по Марица както бях споменал заради валежите и странното застудяване. Но за сметка на това ходих на Правище.
Не ходих по Марица както бях споменал заради валежите и странното застудяване. Но за сметка на това ходих на Правище.
Колега,ribata92 става вьпрост за спининг.Незнам колко сериозно ти ходиш по реката и това,че си пернал един распер не значи нищо.Миналата година имам над 100 валата на марица.ribata92 написа:Е распера не е чак толкова невъзможен,попринцип....Ама рибата в момента още не се е раздвижила и е трудно да ти удари каквото и да било качествено.beis написа:Привет колега.В момента положението е такова,че има много малка вероятност да ти удари качествена риба.Но няма невьзможни неща,всичко се случва на реката.Сега в момента най много да изльжеш някоя малка щука или кефал.За сом е рано да се говори,но това не значи че няма да има изненади в хубавите сльнчеви дни.Распер и костур почти не вьзможно да се хване на този етап.Но това не пречи да си правиш разходки из реката,човек не знае кога ще му се усмихне щастието.Shag написа:Аз отскоро се запалих по риболова и тук във форума се опитвам да попивам като гъба. По специално се старая на спининг.
Чувал съм, че преди в Пловдив по Марица и по-точно в града около моста на Адата хващали много риба. Въпроса ми е струва ли си да се мъча на спининг?![]()
Иначе привет и от мен колега.Аз от 2 години ходя по-сериозно по реката и досега най-голямата ми слука е един распер към 2-те кила.Но пък имам и една изпусната риба 20+ ....Като взе на 0.40 основно(на голяма каракуда) и взе да развива със скорсотта на Юсейн Болт и докато се опитам да я овладея за 2-3 минути скъса.Има ги и такива дзверове по Марица.Тъй че трябва само търпение и много желание,защото на реката,особено със спининг много от излетите са валат...

Нещата от които зависи един успешен риболов.Всеки изпуска и лови рибата на живота си.
Миналата година аз сьщо я изпуснах,но тази ми е на ред да я хвана,ако е рекьл господ.

п.п Пьлно щастие няма.

Малко инфо да ви дам за Марица, голямо ниво и много мътна, за температурата незнам защото не съм бил там, само се обадих да питам