Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Излет със смесени чувства.
Излет със смесени чувства.
Здравейте не съм пускал тема досега във форума но реших да споделя първият излет за тази година.
След кратко колебание относно времето .... на 20.03.2011г. тръгнах към риболовните полета около Ст.Загора , а именно старите баластиери около с. Зимница. Времето беше изключително неприятно за риболов , но как се седи цял ден в апартамента. И така въоръжен с 10-тина каракудки , много бял червей и прилично количество захранка подкарах моя верен приятел ( старата Астричка)
.
След дълго лутане по баластиерите , най накрая си харесах тихо и не толкова дълбоко местенце в близост до реката (р.Тунджа).
Заметнах на бързо 2 тапи на каракудки и се заех със захранката. Понеже имаше леко течение бях пуснал тапите на самота дъно да не ги разнася течението.
Още не бях разпънал дирекния , когато едната тапа леко и плавно започна да се движи към най близките храсти. Изчаках около 10 - на секунди и последва засечка. Рибата не се бореше но вървеше доста тежко , (в този момент се сетих че кепа е във багажника на около 10м. от мен.
.......... Борбата с рибата продължи около 2-3 минути и вече виждах един красив егземпляр на щука около 3 - 3,5 кг. който беше на около метър от брега.
И когато вече си мислех вече ,че борбата е приключила , най неочаквано щуката направи рязко обръщане и стремглаво тръгна отново навътре към водоема. За мое сажъление в този момент кордата (0,28) ме предаде и исвистя във въздуха.... няма да пиша димите които изрекох в този момент - по отношение на производителя на влакното и на продавача който ми го продаде
по разбираеми причини. Когато забелязох , че скъсването е над тапата , която кротко си стаи на около 2 метра от брега. Веднага извадих другата тапа , с която след няколко опита успях да оплета двете влакна. Рибата си беше там , а аз вече бях достигнал скъсаното влакно. При лекото придърпване рибата не се съпротивляваше , но когато се оказа отново близо до брега , направи същата маневра и аз си останах с тапа в ръка и истатъци от предателя..(влакното де).
От този момент на татък мен вече риба не ми се ловеше , въпреки че успях да уловя някой и друг кефал , както и няколко бабушки за стръв.
И така си тръгнах със смесени чувства от този риболов , тръпката от борбата с тази прекрасна риба и неудоволствието да я изпусна. Явно не е била моята ЩУКА
След кратко колебание относно времето .... на 20.03.2011г. тръгнах към риболовните полета около Ст.Загора , а именно старите баластиери около с. Зимница. Времето беше изключително неприятно за риболов , но как се седи цял ден в апартамента. И така въоръжен с 10-тина каракудки , много бял червей и прилично количество захранка подкарах моя верен приятел ( старата Астричка)

След дълго лутане по баластиерите , най накрая си харесах тихо и не толкова дълбоко местенце в близост до реката (р.Тунджа).
Заметнах на бързо 2 тапи на каракудки и се заех със захранката. Понеже имаше леко течение бях пуснал тапите на самота дъно да не ги разнася течението.
Още не бях разпънал дирекния , когато едната тапа леко и плавно започна да се движи към най близките храсти. Изчаках около 10 - на секунди и последва засечка. Рибата не се бореше но вървеше доста тежко , (в този момент се сетих че кепа е във багажника на около 10м. от мен.

И когато вече си мислех вече ,че борбата е приключила , най неочаквано щуката направи рязко обръщане и стремглаво тръгна отново навътре към водоема. За мое сажъление в този момент кордата (0,28) ме предаде и исвистя във въздуха.... няма да пиша димите които изрекох в този момент - по отношение на производителя на влакното и на продавача който ми го продаде

От този момент на татък мен вече риба не ми се ловеше , въпреки че успях да уловя някой и друг кефал , както и няколко бабушки за стръв.
И така си тръгнах със смесени чувства от този риболов , тръпката от борбата с тази прекрасна риба и неудоволствието да я изпусна. Явно не е била моята ЩУКА

- nikidilov
- ще става разбирач
Re: Излет със смесени чувства.
Нямаш ли аванс???
някой път така става 

БЕ то и аз имам аванс , ама последния път като ми удари една към 5 оки от превъзбуда взех да търся преден аванс на макара със заденnikidilov написа:Нямаш ли аванс???

Туй риболова не е за мен 

- zarganski
- ще става разбирач
И това е част от риболова, и в това има красота, иначе ще ти омръзне
Айде другия път да я хванеш

Айде другия път да я хванеш

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Я кажи каква марка е тази корда,че да не си купуваме от нея.
Е..е.е.. тук вече не си прав! Не може при първия неуспех да се предаваш и очайваш така лесно.То това с изпуснатата риба си е част от риболовната емоция-типично неприятно риболовно преживяване! Пък и заглавието на темата ти е изключително точно попадение-често риболовните ни излети са съпроводени със смесени чувства ! Ако всички риби,които кълвът ги изваждахме,няма да остане риба!miro1979 написа:........
От този момент на татък мен вече риба не ми се ловеше....

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен си имал един прекрасен излет с много емоции, Миро
Е, можело е да завърши и по-успешно, но не се коси, това е част от риболова също, аз ти аплодирам излета!

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
И аз имах подобен случай лятото... и аз също като колегата изрекох множество благословии по адрес на производителя 

Аз затова ловя с 0.40 и на всеки излет режа по 1-2 метра накрая и превързвам възлите наново и досега риба не ми е късала.Пък тая дето му е скъсала на Тачев 0.35 ще е била над 5 кг сус сигурност.
А специално за щуката, много пъти ми се е случвало да удари веднага, като си е там, после обикновено ти остава само чакането.
А специално за щуката, много пъти ми се е случвало да удари веднага, като си е там, после обикновено ти остава само чакането.
Според мен щуката си беше там . А за влакното , не съм привъженик на дебелите корди но с тази няма да остана. Иначе колегата с аванса е прав , но както често се случва не го развих достатъчно от страх ,че ще се покрие в дънерите. Сега няколко дена след случката не се кося толкова ......... след като помислих ,че може още да не е хвърлила хайвер съм спасил (влакното е спасило)
едно цяла поколение.
Бих се радвал да пишете такива случки със зъбатия хищник , който за мен си остава ненадминат в борбата и хитрината.

Бих се радвал да пишете такива случки със зъбатия хищник , който за мен си остава ненадминат в борбата и хитрината.
колега от написаното се разбира , че не си вчерашен щукар но един съвет от мен :за щука влакно мин.0.35 качествено / пробвай го на късане на възел в магазина / макарата и пръчката може и по евтини варианти.Това е при риболов на тапа.
Е затова тъпия англичанин е казал,че евтиното винаги излиза по-скъпо.Мойта щукарка е с 0,45мм и въпреки това не съм сигурен,че крокодила няма да я хапне.Затова нещата опират вече до подготовка и опит.Щуката невероятно много е нахитряла в последно време и хване ли се,даже секунда невнимание и я изтърваш.Последния път скочи във въздуха срещу мен и отхапа кордата като на колегата-над тапата.Бая време я гледах къде ходи,но не успях да я хвана-около 5кг.Наслука.
- nikolai montana
- новобранец
Колега за погоре написаното мисля,че си много прав.Аз процедирам по същият начин като теб и до сега нямам късане (пази боже все така!)eliboi написа:колега от написаното се разбира , че не си вчерашен щукар но един съвет от мен :за щука влакно мин.0.35 качествено / пробвай го на късане на възел в магазина / макарата и пръчката може и по евтини варианти.Това е при риболов на тапа.

Голямата риба винаги си отива !