близалки по селски :)

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

близалки по селски :)

Мнение от ribolovcho »

със риск да повторя темата..ако има такава ,търсих подобна тема но не намерих ..има за плувки но за близалки не видях..та така, ....... --.. реших да се пробвам да направя близалки..нали съм си малко индженерин..:) виновник за това е ето този юнак..заради който ми дойде идеята..

Изображение

ходих на лов и бях изкарал 4 месечния цезарчо малко на " лов" той е още малък де...за тия работи но да се поразходи и да свиква на ловната обстановка..та тичайки из тръняците
кучето се спря до едно растение което се казва лопен..и започна да рови покрай корена ,
аз отидох да го погледна какво прави..викам си ще му помогна ,изкорених въпросното разстение..и тогава ми дойде идеята че мога да направя плувки..понеже бях чел тук във форума за лопена,че става за тая работа..и без това ми предстоеше закопуване на яка серия близалки..за обновяване на инвентара за новия сезон..все пак е криза ..и купуването на 30- 40 близалки си е цифра..не че не мога да си купя.но реших да се пробвам..

по същество..ето ги обелените заготовки от лопена ,на които обелих кората..

Изображение

след това го правя на ленти като го режа със една ножовка.или по точно лист от ножовка
Изображение
Изображение

и отделните парчета след изглаждане със шкурка залепвам едно за друго със моментно
лепило..

Изображение

след което ги оформям със предварително подготвен шаблон..зависи от модела..

Изображение

след това ги оформям със направена от мен пиличка от шкурка по ето този начин....
залепвам ги със двойно лепеща лепенка....
Изображение
Изображение

направените вече заготовки и слагам кил и антена..които залепям посредством моментно лепило.. и боядисвам със боя металик

Изображение

ето и боята

Изображение

след като изсъхне хубаво лакирам със лак

Изображение

някои ги правя и 3D :))))

Изображение

понеже направих много ..си викам я да си направя и антени ..от какво..от какво ..от совалка..тва измислих ..понеже не моа да мисля според някои колеги от форума...:)

Изображение

режа със ножовката и оформям със шкурка

Изображение

Изображение

правя естествено и от тези ромбчетата...:)

Изображение

ето и още снимки на готови близалки

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

със това оцветявам и боядисвам

Изображение

Изображение

това е цялата процедура..плувките ги пробвах на вода.добре се държат във течение и ми се струва като че ли са по добри от оригиналните на кралузо.,че даже са и по леки от тези
полиуретановите..така мисля че беше материала.мойте носят повече утежнение....

скоро ще направя един излет и ще видя дали ще може да хванат и риба.вече мога спокойно да кажа че докато съм жив няма да си копувам близалки и плувки ..какъвто модел да поискам все ще си го направя...

по същия начин си направих и мушка на една от пушките защото неината беше паднала..

Изображение
Изображение
Изображение

надявам се че съм бил полезен за някого..скоро ще ви покажа и как си направих блесни..
тези дни ще ходя да пробвам новите близалки в бойна обстановка...

поздрави и наслука..честита пролет
Изображение
Най добрите са тук
Емил Димитров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: близалки по селски :)

Мнение от Емил Димитров »

поздравления, но толкова ли свободно време имаш, ако имах свободно време щях да съм на риба
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Браво колега. Много добре са се получили плувките. Идеални са. Лопяна е много добър материял за плувки от времето когато в магазините продаваха пласмасоподобия на плувки дето бяха като мартеници (бяло и червено) . Првех си тогава плувки от въпросния лопен даже и за продан. Само искам да ти кажа че ако не са покрити с лак добре пият много вода и се напукват. Та ги изолирай добре, най вече около антените и киловете.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Поздравления и за репортажа и за изпълнението. Само да попитам: Не е ли много шуплест и мек материала на сърцевината на лопена? Мисълта ми е, като се боядиса, на пипане след изсъхване на боята и лака - от една страна и от друга - халкичката здраво ли се задържа?
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

jagger1 написа:Поздравления и за репортажа и за изпълнението. Само да попитам: Не е ли много шуплест и мек материала на сърцевината на лопена? Мисълта ми е, като се боядиса, на пипане след изсъхване на боята и лака - от една страна и от друга - халкичката здраво ли се задържа?
Матеряла е с добра твърдост, горе долу като на балсата. Халкичката ако се вкара повече и се залепи със секундно лепило държи като на другите плувки.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Благодаря dako71. Попитах, защото при по-мек материал (или пък по-шуплест) лакът в процеса на експлоатация може да се напука лесно (и най-вече при халкичката). Аз като си правя или ремонтирам плувка обикновено в тези зони (антена, халкичка) натрупвам малко повече лак, за да се получи малко по-дебел слой, който допълнително да държи. Успех.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

jagger1 написа:Благодаря dako71. Попитах, защото при по-мек материал (или пък по-шуплест) лакът в процеса на експлоатация може да се напука лесно (и най-вече при халкичката). Аз като си правя или ремонтирам плувка обикновено в тези зони (антена, халкичка) натрупвам малко повече лак, за да се получи малко по-дебел слой, който допълнително да държи. Успех.

няма шупли,материала е мек но след боядисването и лакирането няма проблеми//но за всеки случай сложих повече лак около съмнителните места
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

ribolovcho написа: няма шупли,материала е мек но след боядисването и лакирането няма проблеми//но за всеки случай сложих повече лак около съмнителните места
Благодаря и успех с новите придобивки. Харесват ми и като направа и като дизайн (личен почерк в разцветките и оформлението) :smt023
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Много са хубави! Браво колега !
И падащата звезда е била изгряваща .
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Браво много добре са се получили, догодил си ги. Как точно ги оформяш и стават ли симетрични. При кръглите плувки лесна работа ама с тия близалки.. :smt023
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
aiskrov
новобранец
новобранец

Мнение от aiskrov »

:prayer: е Кралузо не важи еииииииии :roll: :!:
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

vlado-fidera написа:Браво много добре са се получили, догодил си ги. Как точно ги оформяш и стават ли симетрични. При кръглите плувки лесна работа ама с тия близалки.. :smt023

очертавам ги със шаблон ,изрязвам ги и после на ръка ги шкуря,и оформям до желания размер и форма..накрая със водна шкурка ги изглаждам и така..и малко помощ от тази машинка

Изображение
Изображение

но предимно на рька
Изображение
Най добрите са тук
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

Перфектни са браво,само адмирации за положения труд.Аз лопена го ползвам предимно за слайдери,пие вода,за това боядисвам 4 ръце и накрая лакирам,невралгичните точки ги лакирам 2 пъти.До сега не съм имал проблеми,но все пак на слайдера закрепването е едноточково и няма чак такова натоварване на тялото.
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

:prayer: :prayer: :prayer: :wink:
:drinkers:
фен клуб-скобар
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Евалата бате!!!
Много арни.
Май от тебе ще си ги купувам вече, надявам се на дъмпингови цени :wink:
Ся ако измислиш и за боло цена нема да имаш :wink:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”