Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Въпрос към колегите от Видин
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Въпрос към колегите от Видин
Здравейте колеги към 24-26 .05 ще съм на гости при тъщата така че търся спасителен пояс каде да се измъкна поне сутрините. Ще бъда в с Слана Бара , така че търся някакви водоеми в близост .Може и платени стига да не е по 10лв и други такива. Много се чудих за Дунава ,но досега нямам практика на речен риболов. Единствения водоем който ми е познат и е мн близо е Бела Рада .Предпочитанията ми са за плувка. Ако някой има актуална информация къде и на какво дава ще го черпя бира на бебешката.

Гледай сега, не знам на какво разстояние би отишъл, но от изходен пункт "Слана бара" имаш следните варианти:
1. Дунав: особено ти препоръчвам именно там да се пробваш (в дните след забраната). От селото по околовръстното ти е съвсем близо да се метнеш или на местата под бившия месокомбинат, или някъде около топлия канал на ТЕЦ-а. Казвам "около", защото при това ниво на водата в самия канал едва ли ще има особен смисъл да пробваш.
Иначе можеш да идеш и на всяко от останалите перспективни места около Видин: "Млекото", "120", "Фара", Дунавци и т.н.
2. Ако ти се ходи на "закрит" водоем и ти се пътува малко повечко препоръчвам яз. Божурица. Не знам какво е моментното състояние там, но по принцип има добра риба - бабушка, таранка, костур, щука, шаран... Мисля, че вече е "свободен" и не се плаща нищо
Някакъв вариант е и яз. Кула, но лично мое мнение е, че не си струва да блъскаш път до там (30+ км).
Ако пък съвсем не ти се мърда от Слана бара можеш да отскочиш до "Ловния парк" - там имаше някакви платени развъдници за шаран. Не знам дали съществуват още и дават ли да се лови на тях, но все пак е някакъв вариант.
На Бела Рада не ти препоръчвам - язовира е поопразнен, доколкото разбрах
Друг е въпроса, ако питаш изрично за дните 24-ти и 25-ти - тогава това май ти е единствен вариант (евентуално Кула, щото май е даден под аренда от пролетта)...
Успех в избора и в риболова, а после задължително да разкажеш
П.П. За "бебешката" ще се уговорим допълнително някой път
1. Дунав: особено ти препоръчвам именно там да се пробваш (в дните след забраната). От селото по околовръстното ти е съвсем близо да се метнеш или на местата под бившия месокомбинат, или някъде около топлия канал на ТЕЦ-а. Казвам "около", защото при това ниво на водата в самия канал едва ли ще има особен смисъл да пробваш.
Иначе можеш да идеш и на всяко от останалите перспективни места около Видин: "Млекото", "120", "Фара", Дунавци и т.н.
2. Ако ти се ходи на "закрит" водоем и ти се пътува малко повечко препоръчвам яз. Божурица. Не знам какво е моментното състояние там, но по принцип има добра риба - бабушка, таранка, костур, щука, шаран... Мисля, че вече е "свободен" и не се плаща нищо

Някакъв вариант е и яз. Кула, но лично мое мнение е, че не си струва да блъскаш път до там (30+ км).
Ако пък съвсем не ти се мърда от Слана бара можеш да отскочиш до "Ловния парк" - там имаше някакви платени развъдници за шаран. Не знам дали съществуват още и дават ли да се лови на тях, но все пак е някакъв вариант.
На Бела Рада не ти препоръчвам - язовира е поопразнен, доколкото разбрах

Успех в избора и в риболова, а после задължително да разкажеш

П.П. За "бебешката" ще се уговорим допълнително някой път

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- garry
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Въпрос към колегите от Видин
Аз утре сам в Слана Бара нали е сабора
до 26 когато разрешат риболова можеш да отидеш на канала от Слана Бара до табелат добре дошли във Видин река Тополовец и на Бяла Рада това са разрешените места почти няма риба а на Бяла Рада са само дребосъци.
То по добре ела уре защото е сабора и ще ядеш и пиеш при тъща ти
до 26 когато разрешат риболова можеш да отидеш на канала от Слана Бара до табелат добре дошли във Видин река Тополовец и на Бяла Рада това са разрешените места почти няма риба а на Бяла Рада са само дребосъци.
То по добре ела уре защото е сабора и ще ядеш и пиеш при тъща ти
- garry
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Въпрос към колегите от Видин
Но може да отидеш на дунава на някое по закътано място и преди откриването
Тия дни ходих по дунава имаше доста хора а иа ти ще ловиш (скумрия) тя е разрешена
Днес пак ще обиколя с колелото след работа и ще те информирам
Тия дни ходих по дунава имаше доста хора а иа ти ще ловиш (скумрия) тя е разрешена

-
- ще става разбирач
garry СЪБОРА ЩЕ ГО ПРОПУСНА
, но ще наваксъм другата седмица с иединито и пиенито. Благодаря за съветите ще се окомплектовам и за речен и за язовирски риболов за най-добре.Пък дет викаш може и да гоня скумрийката(даже незнам как изглежда Дунавската) . Абе ще се яде и пие в краен случай . Благодаря момчета.