СПОД ракета на фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Re: СПОД ракета на фидер

Мнение от lfc_boy »

Че къв е проблема?Аз точно това имах предвид като пуснах темата.Мяташ, няколко ракети в точка и след това заменяш ракетата с олово или хранилка и вече със стръв на куката.
Above us only sky
koki

Мнение от koki »

dunavski написа:Купих си горепосочената ракетка. В сайта на Korda пише, че в пълно състояние тежи 3 oz и не е необходима специлана пръчка за нея и с обикновена шаранска пръчка може да се мята на 80 ярда.
Въпроса ми дали ще мога да я хвърлям с фидера (акция 100 гр.)?
Аз лично не бих си правил такъв експеримент!!! :wink:
idolbios
новобранец
новобранец

Мнение от idolbios »

koki написа:
dunavski написа:Купих си горепосочената ракетка. В сайта на Korda пише, че в пълно състояние тежи 3 oz и не е необходима специлана пръчка за нея и с обикновена шаранска пръчка може да се мята на 80 ярда.
Въпроса ми дали ще мога да я хвърлям с фидера (акция 100 гр.)?
Аз лично не бих си правил такъв експеримент!!! :wink:
Първо се извинявам, че пиша чак сега !!!

Колега аз точно с такава ракета(като на снимката), с фидер на Focus(medium 90 г.) влакно 0.225 мм лятото на 2010 г. на платеното на Богров поне 5 пъти си захранвах с пелети(от тези с които я хранят там 1кг 2 лв.)+царевица(сладка)+малко захранка("Fishmeal" за този водоем това е захранката за мен) на края(за да не изпада другото) с по 10-15 ракети - просто я пълниш само до половината - така става 70 - 90 г. напълно ок за фидера с най-твърдия връх и влакното.

Обеснявам подробно как го правя:

Захранваш като -влакното го маркираш с маркер на избраната дистанция и го застопоряваш с обикновен ластик(както мацките си вързват косите !!!) просто при последното стягане закчаш крайчето на ластика за клипса(не кордата, а ластика), мяташ си колкото ракети искаш, сваляш ракетата, късаш първите 2 метра(за всеки случай :D ), правиш монтаж("метод" или "патер-ностер"(или както се пише на български :D ) или какъвто си искаш(лично аз за там предпочитам "метод")), замяташ, махаш ластика, удължаваш с 3 метра(така когато метнеш кошничката, изчакаш 5 минути и птидърпаш малко за да изпадне храната си точно със стръвта върху нея и около петното ) и пак връщаш ластика(както е описано по-горе) така ако хванеш по-голям рибок(често се случва там) няма начин да скъсаш влакното в клипса, а като дръпне по силно се къса ластика, изпада и вече работиш само с аванса!!!

Не се хваля ама така събираш(наи вече късна пролет и есен) половината рибоци наоколо и става гол след гол за 2 часа 11 риби ми е рекорда с този метод там!!!

Поздрави и дано съм помогнал с нещо.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”