Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

старо влакно
Модератор: sapuna
-
- новобранец
старо влакно
Здравейте,
Мисля да сменям влакното защото е на 2 сезона (използвано предимно за риболов на плувка) и последния път при риболова, 2-3 пъти се скъса. Свиди ми се така да го изхвърлям и се чудех дали част от него може да се използва, примерно тази която никога не се е развивала?
Мисля да сменям влакното защото е на 2 сезона (използвано предимно за риболов на плувка) и последния път при риболова, 2-3 пъти се скъса. Свиди ми се така да го изхвърлям и се чудех дали част от него може да се използва, примерно тази която никога не се е развивала?
-
- сериозен играч
Re: старо влакно
Ако имаш резервен барабан на макарата можеш да го прехвърлиш,и няма да сбъркаш!Всяка пролет правя тази операция,не че е кой знае колко нужна-кордите са на приемлива цена,ама що да не си направим икономия! Жив и здрав 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Никакви ядове обръщаш и пренавиваш,само гледай да не го пресучеш.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Най-добре си го смени
да си сигурен 

Пренавйго и още една година.

- Бисо
- сериозен играч
А някой от вас знае ли,как се навива и пренавива влакно,за да няма проблеми...
....

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
ти колко пъти в годината ходиш за риба,щото аз го сменям със ново по няколко пъти в годината....

Ползвай си го за подложка, не поемай рискове за 5лв.
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Колега,аз доста си изпатих в последно време - сменям 2 пъти корди,защото държах 2те си въдици в багажника и съответно влакната бяха доста отслабени и буквално като човешка коса се късаха при всеки напън,та до последният сантиметър на шпулата.
Преди всеки риболов си проверявай здравината на влакното - то е все едно да си слагаш колана в колата,ако не го направиш ще си имаш ядове.
Директно по въпроса - по-добре изхвърли старата корда,защото за нея всеки ден вече е унищожителен.
Преди всеки риболов си проверявай здравината на влакното - то е все едно да си слагаш колана в колата,ако не го направиш ще си имаш ядове.
Директно по въпроса - по-добре изхвърли старата корда,защото за нея всеки ден вече е унищожителен.
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Две години е много за едно монофилно влакно,особено малките диаметри които се използватeasy@mail.bg написа:Здравейте,
при риболов на плувка - така че най добре смяна Влакното би могло да се обърне но аз не
бих рискувал.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
-
- кандидат преподавател
Изхвърляне и смяна на марката влакно -новото в никакъв случай под 9 лева за ролка от 150 м и то от проверен оборотен магазин,където няма залежала стока.Тогава,независимо къде го държите,ще ви издържа прилично на натоварванията 3-4 години /при мене няма такова животно като "сезон"/-ходя на риболов целогодишно без прекъсване и зазимяване.
-
- новобранец
Благодаря за отговорите. Накупил съм си нова корда и сега ще сядам да я сменям.
Въпросът ми беше по-скоро, дали старото влакно, което е най-отдолу навито можеше да се ползва примерно за повод, ама така като ви чета по-добре да го изхвърля.
Весел уикенд на всички!
Въпросът ми беше по-скоро, дали старото влакно, което е най-отдолу навито можеше да се ползва примерно за повод, ама така като ви чета по-добре да го изхвърля.
Весел уикенд на всички!