Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

? ЗА ТЕЖЕСТИ
Модератор: nkolev66
Re: ? ЗА ТЕЖЕСТИ
Мноооого мъдро казано, УЧИТЕЛЮ Дзъ
@ Valyo68. Поправих се, батка. Грешката е моя.
Тая зима направих една машина, която показа много (ама наистина мноооого
) добри показатели. Пуснах тук-там
малко инфо и тъй като съответните не ми хванаха вяра, миналата седмица ходихме да правим тестове с хронограф в една сертифицирана фирма за оръжейно производство (тя ти е близо там). Снимах покзанията на хронографа и ги разпратих по мейловете. Който ще, да вярва.
Харпуна официално не съм го показвал, защото ми омръзна да се блъскам като идиот, а после постовете ми да се четат и и обсъждат от философи разни, като гореспоменатия мъдрец.
Майната му, ако поиска някоя фирма, да плати идеята на добра цена... Да я купува. Ако не - в печката и толкова.

@ Valyo68. Поправих се, батка. Грешката е моя.
Тая зима направих една машина, която показа много (ама наистина мноооого

Харпуна официално не съм го показвал, защото ми омръзна да се блъскам като идиот, а после постовете ми да се четат и и обсъждат от философи разни, като гореспоменатия мъдрец.
Майната му, ако поиска някоя фирма, да плати идеята на добра цена... Да я купува. Ако не - в печката и толкова.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ей..., Владо и не се обади да се видим, браво!
За другия път да си знаеш какво те чака!
Успех ти желая братле. 

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Днес, като уветрях след нощния запой, се сетих за топуза и опита със силиконовите пръчки. Разтопих на газов котлон, /на открито/ силикона и потопих топуза.Ами стана идеално. Поради по сложната форма, с пистолета за горещ въздух, отдоло оформих и както се вижда маркера остана.Силиконовата обвивка добави още 25 грама към тежеста. Да се има в предвид.
Отлях си и 2 тежести по 700 грама за жилетката, в малка кутия от рибна консерва.И те станаха, не ми се занимаваше с по сложни форми поне днес. Тях ще ги боядисам комуфлажно,ей така за експиримента и отгоре със силиконовата заливка, но това другата седмица.

Топуза е като нов. Със сигурност си първия, който си окачва топуз на буя
. А дано е на късмет!

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
интересно!
Колега Valyo68, имам няколко въпроса които са оф топик, но незнам къде другаде да ги задам
1. въпросната макара за буя как точно я използваш и каде е вързана за теб къде е вързано въжето за топуза? Аз съм много начинаещ и не ми е ясно последоваталността и начина на връзването на тези неща?
2. какви са клещите с които кримпваш кордата ако има как да ми пратиш някоя снимка
3. на жилетката на колегата претор видях че има въженце което виси, то за какво служи?
4. чувал съм че харпуна се връзва за буя? това вярно ли е правилно ли е или е трудно за употреба?
5 Ако се досетите между другото за някоя подобна хитринка която начинаеещите незнаят а и разбирасе ако искате да я споделите, ще е добре за мен и другите от форума!
Благодаря много предварително, както и поздрави за прекрасната тема толко много въпроси си изясних направо сте супер.
П.П. някой може ли да ми каже начин за връзване на въжето от стрелата към въжето на харпуна и малко повече инфо и по този въпрос....
Благодаря отново!

1. въпросната макара за буя как точно я използваш и каде е вързана за теб къде е вързано въжето за топуза? Аз съм много начинаещ и не ми е ясно последоваталността и начина на връзването на тези неща?
2. какви са клещите с които кримпваш кордата ако има как да ми пратиш някоя снимка

3. на жилетката на колегата претор видях че има въженце което виси, то за какво служи?
4. чувал съм че харпуна се връзва за буя? това вярно ли е правилно ли е или е трудно за употреба?
5 Ако се досетите между другото за някоя подобна хитринка която начинаеещите незнаят а и разбирасе ако искате да я споделите, ще е добре за мен и другите от форума!
Благодаря много предварително, както и поздрави за прекрасната тема толко много въпроси си изясних направо сте супер.
П.П. някой може ли да ми каже начин за връзване на въжето от стрелата към въжето на харпуна и малко повече инфо и по този въпрос....
Благодаря отново!

Само нинджа може да настъпи друга нинджа!
Много въпроси
, да му мисли Вальо.
По т.2 - аз стягам кримповете с резачката на обикновени клещи. Не трябва да се прекалява със стискането, защото имам няколко отрязани кримпа
.
По т.3 - въженцето се пъха под колана с тежести. Така хем жилетката не ти се забива със страшна сила и 3-4 кг. тежест върху главата, когато си в обратно положение, хем можеш при нужда бързо да откачиш само колана, а жилетката остава върху тебе.
Въжето (линията) на стрелата можеш да вържеш към въжето на макарата или чрез амортисьорче или без него. Аз специално не намирам нужда от амортисьор, тъй като на практика подходящо разхлабената макара играе ролята на амортисьор и поема при нужда опъна от стрелата. Някои колеги обаче въпреки това го слагат. Независимо кой начин ще избереш е добре между двете да има голям и здрав вирбел (на няколко пъти остарели или по-слаби вирбели са ми се изправяли под вода), за да можеш бързо да сменяш стрелата в бойна (а и не само) обстановка.

По т.2 - аз стягам кримповете с резачката на обикновени клещи. Не трябва да се прекалява със стискането, защото имам няколко отрязани кримпа

По т.3 - въженцето се пъха под колана с тежести. Така хем жилетката не ти се забива със страшна сила и 3-4 кг. тежест върху главата, когато си в обратно положение, хем можеш при нужда бързо да откачиш само колана, а жилетката остава върху тебе.
Въжето (линията) на стрелата можеш да вържеш към въжето на макарата или чрез амортисьорче или без него. Аз специално не намирам нужда от амортисьор, тъй като на практика подходящо разхлабената макара играе ролята на амортисьор и поема при нужда опъна от стрелата. Някои колеги обаче въпреки това го слагат. Независимо кой начин ще избереш е добре между двете да има голям и здрав вирбел (на няколко пъти остарели или по-слаби вирбели са ми се изправяли под вода), за да можеш бързо да сменяш стрелата в бойна (а и не само) обстановка.

Еййй супер мерси знацхи за кримпожете ясно, Въженцето си го предстажям че съм го затиснал с колана с другите тежести ... до тук добре амортесиорчето сам осъм чувал... засега ще е без него като незнам ка ксе прави само ще мина да попитам дали не се продава. обаче кримпел ела ме убии . . . грам незнам какво трябва да е . . . нито аджебе как изглежда
малко светлинка ?
иии благодаря за отговорите без вас няма начин
ПП имах предвид въжето от стрелата как се връзва за въжето на макарата
и амортесиорчето какво представлява направи си сам ли е или не съвсем 

иии благодаря за отговорите без вас няма начин

ПП имах предвид въжето от стрелата как се връзва за въжето на макарата

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Клещите с които кримпвам са тези.

Жълтите са ми старите, с правени на фреза челюсти. А другите са на седмица.
Топуза си е топуз
, ползвам халките до него за котва, която държа в ръка или затъквам в колана. Много индивидуално е.
На въжето на жилетката се прави голям възел или се слага топче/ползвам ограничител за врата /, което се подпъхва под колана, като идеята е гмуркайки надоло да не те бие по главата, а и изпъва жилетката.
На Апнеята ми се вижда как е снадено.

Ползвам този възел.

Ами за сега това е от мене, и все си мисля , че бая имаше писано по темата и то от доста по компетентни колеги.Поразрови из форума, и аз съм научил много неща от тук.

Жълтите са ми старите, с правени на фреза челюсти. А другите са на седмица.

Топуза си е топуз

На въжето на жилетката се прави голям възел или се слага топче/ползвам ограничител за врата /, което се подпъхва под колана, като идеята е гмуркайки надоло да не те бие по главата, а и изпъва жилетката.
На Апнеята ми се вижда как е снадено.

Ползвам този възел.

Ами за сега това е от мене, и все си мисля , че бая имаше писано по темата и то от доста по компетентни колеги.Поразрови из форума, и аз съм научил много неща от тук.

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Писали сме по едно време
. Това ме чака довечера, ако остане време да го правя.
http://www.youtube.com/watch?v=YmvsALWu ... r_embedded
Мисля ще добиеш представа за кримпи, клещи и т.н. Ако може да пишем в друга тема, че тази я окъкахме, нали е за тежести.

http://www.youtube.com/watch?v=YmvsALWu ... r_embedded
Мисля ще добиеш представа за кримпи, клещи и т.н. Ако може да пишем в друга тема, че тази я окъкахме, нали е за тежести.

Супер вече кажи речи всичко ми се изясни само се чудя дали ще успея да си направя такива калъпи и аз че моята жилетчица е същата като на колегата Претор
и много ми се прииска да са ми такива тежестите но се досетих и за метода от гипсокартон на един колега който ми беше обяснил в детайли в една друга тема колко лесно и евтино става . . . та сега ще го умувам. само един уточнителен въпрос към претор. От колко мм ламарина са твоите калъпчета? и занимава ли ти се да ми напишеш страните с какви дължи ни са и съответно дали добре стоят в жилетката. Та ако мога да избегна изчислителни грешки.
А за клипчето мога само голямо мерси да кажа аз гледах няколко други но така и не стана ясно от тях как точно се вразват нещата. единственото което тр да вида е дали има амортесиорче в магазина и какав е възела дето пича прави където свурзва кордата и въжето, дали случайно не е като този които ти ми показа. а за клещите ги намерих в софия за 25 лв и след работа мисял да отида да ги купя ... то 11 паунда са си кажи речи същите пари
много добре
мерси отново на колегите че споделят безценния опит ...

А за клипчето мога само голямо мерси да кажа аз гледах няколко други но така и не стана ясно от тях как точно се вразват нещата. единственото което тр да вида е дали има амортесиорче в магазина и какав е възела дето пича прави където свурзва кордата и въжето, дали случайно не е като този които ти ми показа. а за клещите ги намерих в софия за 25 лв и след работа мисял да отида да ги купя ... то 11 паунда са си кажи речи същите пари

"Калъпите" ми са на вилата и не мога да ти дам размерите им. Ламарината е 1-2 мм дебела. Освен това е добре да лееш тежестити по джобовете на твоята жилетка (ако и да е същия модел). Вземи и си изчертай на лист хартия всеки от джобовете и ще имаш формата на всеки от нужните ти калъпи.

Е сега имам много глупав въпрос но ще ме е яд ако не си го задам: Като изкопирам формите на лист 1:1 трябжа л ида пражя някакъв отстъп да рецхем 5мм от жсяка страна за да компенсирам височината (дебелината на тежестите) или директно да си права калъпчетата по проекцията (и тази дума сигурно не е на място но като незнам как се нарича) тоест по точното копи на жилетката.Pretor написа:"Калъпите" ми са на вилата и не мога да ти дам размерите им. Ламарината е 1-2 мм дебела. Освен това е добре да лееш тежестити по джобовете на твоята жилетка (ако и да е същия модел). Вземи и си изчертай на лист хартия всеки от джобовете и ще имаш формата на всеки от нужните ти калъпи.
ПП. Вързах харпуна но разбирасе не отрязах кордата кадето трябваше и сега идва в повечко и сам намислил да прекримпна като намера амортесиорче и онова сложно нещо с буквата К . . . (Проверих го става дума за Вирбел) ако не греша което така и не разбрах как изглежда. Извинявай Претор, но какво имаш предвид като казваш (пишеш) да смениш стрелата в боойна обстановка? аз нямам втора стрела или това е момента в който трябва да се замисля да си закупя?
Първо ще ти отговоря, пък после ще ти дам два съвета
.
Не е нужно да даваш "отстъп", тъй като джобовете се разтягат доволно. Ако въпреки това си решил мани 1-2 мм и си готов.
Ами представи си, че си на 500 м.навътре в морето, намерил си рибно място и пуцаш ли пуцаш... И тъкмо си се разгорещил и стрелата ти вземе, че се изкриви (от риба ли, от камък ли) дотолкова, че не можеш да я изправиш на място. Или пък се зачупи на засечките, или пък ти я отнесе някоя морска котка
, или понеже си стегнал повече кримпа, пък той прерязал линията, че отишла стрелата, че се невидяла. И т.н. и т.н. И понеже си бил доволно предвидлив или парен вече, та си вързал на буя една резервна стреличка. Та взимаш резервната и просто я закачаш и си готов.
Та сега съветите:
1. Чети много и внимателно. Всички тези отговори вече ги има написани тук или там
от колеги. Повечето неща са и филмирани. Не пести своето време, за сметка на това на колегите.
2. Обозначи се откъде си. Все ще се намери колега от същото или близко населено място да ти покаже нещата "на живо".
Успех.

Не е нужно да даваш "отстъп", тъй като джобовете се разтягат доволно. Ако въпреки това си решил мани 1-2 мм и си готов.
Ами представи си, че си на 500 м.навътре в морето, намерил си рибно място и пуцаш ли пуцаш... И тъкмо си се разгорещил и стрелата ти вземе, че се изкриви (от риба ли, от камък ли) дотолкова, че не можеш да я изправиш на място. Или пък се зачупи на засечките, или пък ти я отнесе някоя морска котка

Та сега съветите:
1. Чети много и внимателно. Всички тези отговори вече ги има написани тук или там

2. Обозначи се откъде си. Все ще се намери колега от същото или близко населено място да ти покаже нещата "на живо".
Успех.

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Амфибия покажи, ако може кримп-клещите. Ако са същите като моите цената е супер. Моите ми излязоха 14.70 паунда + 12.50 доставка от Англия до В.Търново.Така че си на далавера.