Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р.Стряма-Тръгнал ли е Клена и Мряната???
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
р.Стряма-Тръгнал ли е Клена и Мряната???
Ако някой е ходил нека сподели с какво да очакваме
"Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата."
-
- разбира нещата
Re: р.Стряма-Тръгнал ли е Клена и Мряната???
Hа 12.03 направих една обиколка с още двама колеги, по въпросните места-Отдих, Долна Махала и накрая за завършек бента на Черноземен. Дано оттогава положението да се е променило , все пак са минали почти две седмици Проверката тогава не показа да има някакво раздвижване
,водата бе много бистра- не се видя нито една рибка и отново заформихме Голямата Разходка
, но поне се накефих за поредно на хубави гледки.
Ето и някоя друга снимка- правени с телефона:

Ако ходиш, пусни малко инфо какво е положението

Ето и някоя друга снимка- правени с телефона:
Ако ходиш, пусни малко инфо какво е положението

Като гледам такива снимки и се сещам за онази приказка, че когато Бог разпределял земята между хората на земята бългаирна бил на нивата да бачка и като привършил и се явил пред Бога се оказало че всевишния раздал всичката земя и за българина не останало свободна такава и за до поправи грешката си Бог дал на българите парче от рая - България. Жалко обаче, че е направил още една грешка, а именно, че е дал това райско парче на нас да му еб.... мамата.
Както се вика сори за спама.
Както се вика сори за спама.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Как се стига точно до този бент в Черноземен? - много пъти съм минавал от там и не знам за съществуването на това приказно място.....
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- tiktak
- ще става разбирач
И аз, само че в участъка Трилистник - Калековец. Рибата се раздвижи към обяд и дори сефтосах новата мухарка с едно кефалче. За съжаление отидах рано сутринта и към обяд трябваше да тръгвам. Според мен тази седмица може да е по-добре, особено ако се е замътила малко от дъждовете.burg написа:Hа 12.03 направих една обиколка
-
- разбира нещата
Карайки по Карловско шосе, завиваш на бензиностанцията на Черноземен надясно и караш към центъра ,след което поемаш към моста на Стряма . Без да го минаваш спускаш се до реката, караш надолу по течението и след около 500 м. ще видиш шлюзовете.katri написа:Как се стига точно до този бент в Черноземен? - много пъти съм минавал от там и не знам за съществуването на това приказно място.....
Ако ходиш -успех

Не съм ходил там от ученик(а вече празнувах 30г. абитуриентски бал
)Карах през Соца летните ваканции в Калояново и тогава в Стряма имаше много риба, която ловяхме с примитивни въдици, на торен червей, дори не знаех, че има друга стръв
Имам спомени за скобар( там му казват алай), мренки, кефали. Изненадам съм , че реката още е чиста и красива, смятам да я навестя, поне ще си върна спомените
ще съм благодарен ако препоръчате места, техники-на ЛС, или тук

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Минавал съм с колата по този мост , но не знаех за шлюзовете.Мерси за инфото , колега!На това място става ли за спининг риболов, ако става ще трябва да го посетяКарайки по Карловско шосе, завиваш на бензиностанцията на Черноземен надясно и караш към центъра ,след което поемаш към моста на Стряма . Без да го минаваш спускаш се до реката, караш надолу по течението и след около 500 м. ще видиш шлюзовете.

Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- разбира нещата
Аз практикувам точно този вид риболов ,но уви тогава нямах пипванеkatri написа: Минавал съм с колата по този мост , но не знаех за шлюзовете.Мерси за инфото , колега!На това място става ли за спининг риболов, ако става ще трябва да го посетя

Опитай, когато имаш възможност и дано останеш доволен

-
- научил се да хвърля
Колеги вчера посетих Стряма,но все пак аз ходя "малко по-нагоре"-От Клисура-надолу до
Богдан,положението беше плачевно направих преход от 7-8 киломентра и единствено една 8 см.Балканка която естествено пуснах обратно във вира,като махнем всичко останало се разминах с още един оптимист като мен и ми каза:Докато не се разшуми гората рибата я няма.
За колегата който питаше за техники най-добрата стръв там е Ручейника-или малка блесничка
00 за Клен!
Благодаря за инфото ще посетя и местата от снимките изглеждат супер!!!
Богдан,положението беше плачевно направих преход от 7-8 киломентра и единствено една 8 см.Балканка която естествено пуснах обратно във вира,като махнем всичко останало се разминах с още един оптимист като мен и ми каза:Докато не се разшуми гората рибата я няма.
За колегата който питаше за техники най-добрата стръв там е Ручейника-или малка блесничка
00 за Клен!
Благодаря за инфото ще посетя и местата от снимките изглеждат супер!!!
-
- научил се да хвърля
Ето и едно от вирчетата който обиколих!!!
-
- новобранец
Днес 10 броя мряна но много дребна и естествено пуснах обратно водата мътна а нивото високо въпреки всичко съм доволен
-
- научил се да хвърля
Колеги чух че ловят Щуки на Стряма и то доста нагоре след гр.Баня,някой чул ли е нещо???