Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На Огняново - Много вятър, вълни и никава риба
На Огняново - Много вятър, вълни и никава риба
Колеги - днеска бяхме на Огняново.
Отначало (отидохме към 12 ч.) откъм устието на Горна Раковица - докъм 15,00 - нищо...
Колегите идваха и си отиваха...
Само един колега беше нагазил срещу тръстиките и отвреме навреме "хапваше" по някое мижаво кленче. Доста колеги опитаха на булдо за уклей - имаха по едно-две ударчета.
Слънчево, но и доста вятър - то на устието не му пречи много, ама все пак. Опитахме и на бял, и на пинки, и на торен - като доста добре и захранихме - нищо...
Към 15,30 се преместихме откъм стената вдясно - и там доста колеги я мъчеха. Има едно малко езерце и там хвърляха за каракудка - нищо.
Висяхме и дишахме чист въздух до 18,30.
Дано скоро да почне да дава - водата е студена и бистра.
Желая на всички успех през почивните дни.
Отначало (отидохме към 12 ч.) откъм устието на Горна Раковица - докъм 15,00 - нищо...
Колегите идваха и си отиваха...
Само един колега беше нагазил срещу тръстиките и отвреме навреме "хапваше" по някое мижаво кленче. Доста колеги опитаха на булдо за уклей - имаха по едно-две ударчета.
Слънчево, но и доста вятър - то на устието не му пречи много, ама все пак. Опитахме и на бял, и на пинки, и на торен - като доста добре и захранихме - нищо...
Към 15,30 се преместихме откъм стената вдясно - и там доста колеги я мъчеха. Има едно малко езерце и там хвърляха за каракудка - нищо.
Висяхме и дишахме чист въздух до 18,30.
Дано скоро да почне да дава - водата е студена и бистра.
Желая на всички успех през почивните дни.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: На Огняново - Много вятър, вълни и никава риба
Нормално за този язовир,непредсказуем ,а и малко късно сте отишли ,вече са били в обедна почивка рибите
Защото ,само преди дни беше това
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=45159
и много народ тръгна .Обаче ден с ден не си приличат в риболова ,а и Кърцата си им знае тънкостите

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=45159
и много народ тръгна .Обаче ден с ден не си приличат в риболова ,а и Кърцата си им знае тънкостите

Всичко може,но не всеки го можe.

В посочения от Митко линк, като горд съратник на Кърцата
пуснах един коментар, че слуката там не се повтаря и няма смисъл да се пробва същата риба на същото място. Ударите април -юни(дано
) ще са в последователност: яки кленове, каракуда, леко - полека костур, а тролинга ще се отчете с някоя-друга бяла.За всяка риба си има пиниз и място
И пак ви предлагам- ако не сте чак толкова гладни
релийзвайте поне до забраната и седмица след това
, че язовира е яко обезрибен И въпреки, че няма голяма полза
обаждайте се , досаждайте на ИАРА за бракониери 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Колега поне не си бил у вас.
Риболова е хоби.Наслука 

-
- фен клуб-скобар
Според мен една разходка из природата е винаги нещо полезно
Браво
Браво
За да не пускам нова тема - заглавието си е на място.
Днес откъм Раковица - бях зад завоя, в края на пътя. Много вятър, вълне не чак толкова, но си ги имаше на моменти предостатъчно. Рибата беше една (сефте за тази година) - кленче към 22- 25 см., леко дебеличко. Много му беше анемично кълването, а и от вятъра и вълните не се усетих навреме, та се наложи да оставя куката в гърлото му. Ако някой го хване пак и го пусне в тигана, да ми се обади за куката - бяла - 16ти номер
. Освен него извадих само един охлюв (мерен отвсякъде), обади се на торен и шарен червей. Тази кука обаче я спасих, макар и с доста усилия.
От другата страна - вдясно от мен също сутринта видях да вадят нещо каракудесто с приличен размер, но беше далеч и не разгледах добре. В началото на 23-30 см. сутринта двама колеги си надърпаха уклей на булдо и си тръгнаха. Кзаха, че са дебнали за сулка цяла нощ, но само раци. Като си тръгвах на същото място двама други колеги правеха същото.
Извод - ако се съди по липсата на съпротива от кленчето, водата е още студена.
Хайде другия път повече ...
Днес откъм Раковица - бях зад завоя, в края на пътя. Много вятър, вълне не чак толкова, но си ги имаше на моменти предостатъчно. Рибата беше една (сефте за тази година) - кленче към 22- 25 см., леко дебеличко. Много му беше анемично кълването, а и от вятъра и вълните не се усетих навреме, та се наложи да оставя куката в гърлото му. Ако някой го хване пак и го пусне в тигана, да ми се обади за куката - бяла - 16ти номер

От другата страна - вдясно от мен също сутринта видях да вадят нещо каракудесто с приличен размер, но беше далеч и не разгледах добре. В началото на 23-30 см. сутринта двама колеги си надърпаха уклей на булдо и си тръгнаха. Кзаха, че са дебнали за сулка цяла нощ, но само раци. Като си тръгвах на същото място двама други колеги правеха същото.
Извод - ако се съди по липсата на съпротива от кленчето, водата е още студена.
Хайде другия път повече ...
Добра разходка, благодарности за споделената информация.