Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Малко помощ
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Малко помощ
Здравейте рибарии. Въпроса ми е следният как да излъжа някой друг шарко да се хване на въдиците ми . Става въпрос за един водоем до град силистра в който има най-вече дребни каракуди също така костур,щука .Водоема беше зарибен в началото на 2009 година с амур,шаран и толстолоб. Хранеха рибата със жито само и едновременно разбира се имаше забрана за да порасне тя ,оказа се доста кратка,в края на август водоема беше пуснат за риболов ...впоследствие и аз бях там за риба доста се хващаше каракуда и шаран,тук там и някои амур. Рибите "шараните" бяха от 1.200 до 2.000кг и се хващаха на всичко,най-вече на червей и царевица ...на всякакъв метод но повечето но фидер.С времето рибата започна да кълве па малко но пак се хващаше .
Вече април месец миналата година рибата сякаш се беше изпарила,тоест шарана и амура,каракуда се хващаше горе долу ... за цялата 2010 година да са хванати не повече от 10 шарана на водоема , но с размер започващ от 3 кг. Хванати са на пружина със стиропорено топче на куката или царевица .. и то пролета , след това никой не е хващал ,защо така рибата спря да кълве. Пробвах на всякаква стръв но не кълве ... захранвах с малко паради наличието на дребните каракуди .. Къде ли не пробвах в плитките места в по дълбоката част но няма и няма ...
ето го и него ... снимките не са от сега .. сега нивото му е доста по високо

Данеби рибите да са наплашени ... и аз незнам
На първи април пускат риболова на него отново и аз искам да упорствам докато не излъжа някой шарко.
Предложете ми някаква тактика ,каква стръв,каква захранка да използвам,какви монтажи... Благодаря на всички отзовали се
и
Иначе там хванах някоя друга щука към месец септември,като едната беше 4.360кг

Вече април месец миналата година рибата сякаш се беше изпарила,тоест шарана и амура,каракуда се хващаше горе долу ... за цялата 2010 година да са хванати не повече от 10 шарана на водоема , но с размер започващ от 3 кг. Хванати са на пружина със стиропорено топче на куката или царевица .. и то пролета , след това никой не е хващал ,защо така рибата спря да кълве. Пробвах на всякаква стръв но не кълве ... захранвах с малко паради наличието на дребните каракуди .. Къде ли не пробвах в плитките места в по дълбоката част но няма и няма ...
ето го и него ... снимките не са от сега .. сега нивото му е доста по високо

Данеби рибите да са наплашени ... и аз незнам

Предложете ми някаква тактика ,каква стръв,каква захранка да използвам,какви монтажи... Благодаря на всички отзовали се

Иначе там хванах някоя друга щука към месец септември,като едната беше 4.360кг

И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
Re: Малко помощ
Ей приятелче.Ти май за училище въобще не мислиш ,а само риби са ти в главата.Аз съм оня човек който те научи да не тръгваш на риболов без живец.Сещаш ли се ? Ще те науча и как да хващаш и големи мирни риби на този язовир.Ще се видим там ,ти тепърва има какво да учиш.Трябва да усъвършенствуваш тънкостите на риболова.Е да, виж и се учи от Котарака Венци.Той е най добрия рибар във вашия град
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
котиту много лаже тойqvor_19 написа:Ей приятелче.Ти май за училище въобще не мислиш ,а само риби са ти в главата.Аз съм оня човек който те научи да не тръгваш на риболов без живец.Сещаш ли се ? Ще те науча и как да хващаш и големи мирни риби на този язовир.Ще се видим там ,ти тепърва има какво да учиш.Трябва да усъвършенствуваш тънкостите на риболова.Е да, виж и се учи от Котарака Венци.Той е най добрия рибар във вашия град

И ловец сам и рибар сам
ами колега тя рибата ако е свършила и са останали единични бройки зор работата. ако не е пускана нова риба, то тази която е вътре има достатъчно храна която си набавя от водоема и трудно става излъжеш шаро

Незнанието не е извинение.
Дидо на 1 със сигурност ли ще баде отвотен язовира?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
да ... има табела дажеbigbang написа:Дидо на 1 със сигурност ли ще баде отвотен язовира?

И ловец сам и рибар сам
ами мръсния кога ше ко отварят ?kasabov_le написа:да ... има табела дажеbigbang написа:Дидо на 1 със сигурност ли ще баде отвотен язовира?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На този язовир и аз съм ловил ...като дете
.....съветвам те да преминеш към Дунав.....годините може и да ти го отнемат.....сега ми е далеч реката но когато мога съм на нея макар и не в Силистра.....търси Бялата риба и Распера.........Наслука!

-
- ще става разбирач
Търси на дребна рибка-пръскач. Ще се изненадаш какви резултати се постигат понякога. 

Здравейте,колеги може ли да ме осветлите какви са условията за риболов на градският язовир в Силистра?Дни от седмицата,такси и др.