Помощ - много фитки, що така?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Помощ - много фитки, що така?

Мнение от topsoft »

Здравейте колеги. Имах следното неприятно преживяване - множество кълванета и нито едно реализирано. Монтаж - 2 стопера, хранилка, още 2 стопера, вирбел, повод, кука първо 18 и после 14 на кобра. Лових на мартеничка - 1 бял с 1 червен. Кълванетата бяха много финни, но начесто, обаче като извадя и гледам червейчетата осмукани до към средата. Пробвах да нанижа 1 червей по дължината на куката и 1 да виси, обаче така пък нямаше кълванета. Къде ми е грешката според вас, на какво може да се дължи това?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Re: Помощ - много фитки, що така?

Мнение от Коце © »

2 червея на кука 18 и после 14 номер....това е виновника!
Смени я с 12 или 10 номер и ще видиш резултата. Фидера не е плувка и куката трябва винаги да е със свободен връх. Когато сложиш 2 червея, те неминуемо започват да се гънат и изхлузват от куката и накрая скриват върха и.
Аз примерно 200-300 грама каракуди ги ловя с 10 номер Owner Isada и нема празно! Ако сложа по-малки само фитки!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

kozeboy написа:2 червея на кука 18 и после 14 номер....това е виновника!
Смени я с 12 или 10 номер и ще видиш резултата. Фидера не е плувка и куката трябва винаги да е със свободен връх. Когато сложиш 2 червея, те неминуемо започват да се гънат и изхлузват от куката и накрая скриват върха и.
Аз примерно 200-300 грама каракуди ги ловя с 10 номер Owner Isada и нема празно! Ако сложа по-малки само фитки!
Е добре де, ама миналата седмица на същия монтаж ловях баби по към 200 грама
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Значи сега или са били по-малки,или са поумнели :wink:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

topsoft написа: Монтаж - 2 стопера, хранилка, още 2 стопера,
Това можеш ли да го разясниш?Аз го разбирам така:че кошничката ти е неподвижна-всмисъл че рибата като кълве трябва да помести и кошницата че ти да разбереш на върха?!?!?!Така ли е?Защото стопер е едно,маниста е друго а гумена перла съвсем друго!!!
А това да ловиш на фидер капризни баби се е изкуство....
Изображение
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

CERRUTI написа:
topsoft написа: Монтаж - 2 стопера, хранилка, още 2 стопера,
Това можеш ли да го разясниш?Аз го разбирам така:че кошничката ти е неподвижна-всмисъл че рибата като кълве трябва да помести и кошницата че ти да разбереш на върха?!?!?!Така ли е?Защото стопер е едно,маниста е друго а гумена перла съвсем друго!!!
А това да ловиш на фидер капризни баби се е изкуство....
Не е неподвижна има 10см ход ужким да се самозасичат
Изображение

Изображение
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Сложи им по-голяма кука и им дай 30 см свободен ход на хранилката ;)
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

kozeboy написа:Сложи им по-голяма кука и им дай 30 см свободен ход на хранилката ;)
...и/или скъси повода
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Фидера не е шаранова пръчка че да правиш самозасичащи монтажи според мен ако няма течение се постараи да си с по лека хранилка която да се движи свободно и си сложи маркова кука от 18 до към 12 номер , а акое за за баби няма смисъл да слагаш 10 номер според мен е голяма и бабите не могат да я взимат. Поводи за бабите тънки но качествени
Изображение
Обикновенно трабичката я скасява на 7-8см или я махам и хранилката се движи свободно по влакното
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Сега в къщи ми идват идеи, ма явно ранното ставане си оказва влияние в/у мисловния процес на гьола :)
Изображение

Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Малки са риПките брадчед,от там ша е проблема да знаеш.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

И Аз на скоро имах подобен проблем като изключим монтажа които си споменал Аз ползвах съвсем различен с петте възела(принципно за перки ми е най-вървежен) хранлка 15 гр почнах с кука 16-ка и 50см повод предния риболов това беше успешно да ама този път беше различно,начискат натискат засичам и няма никой смених куката с 14-ка и същата дължина пак същя проблем,от там скъсих с 20 сантима повода и всичко си дойде на мястото просто в един момент рибите се хранят по активно и са по-близо до кошницата с храната в другия момент са по-мудни и са на по-голямо разтояние.
Фидера е интересен риболов и при него трябва да се експерементира иначе ще се берът ядове :)
Изображение
Без риболов няма любов !
barbolov.1977
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от barbolov.1977 »

Здрасти Иво,и според мен малката кука ти е изиграла лоша шега.Аз ползвам кука №10 или №12 и сам видя на Правище до къде беше налапала онази баба.По лично мое мнение най работещия монтаж си остава следния:на основната линия първо слагаш хранилка,след това гумена перла за амортизатор,и след това вирбел и накрая повод.Пробвал съм много монтажи,но този винаги ми дава най добър резултат.Ако имаш някакви идеи за утре чукни една жица.Успех
Изображение
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Ако рибките не са прекалено малки, пробвай да се заиграеш с дължината на повода, кука 12-14 е нормално.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не мога да вържа нещата нещо.
По-принцип гоямата кука води до фитки при засичане, малката до испускане при вадене/ откачане. Тук съветите наобратно :roll:

Или рибите са малки или повода е много дълъг. За да са осмукани червейте без индикация значи рибата "щипе" червея не го лапа а само що притиска с края на устата. Много често ми се случва със скобари, кефали, баби и капризни каракуди. Та ако е такъв случая голямата кука не е решение.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”