Бяла риба на яз. Цонево

Модератор: sapuna

Аватар
Heminguei-mlad6i
новобранец
новобранец

Бяла риба на яз. Цонево

Мнение от Heminguei-mlad6i »

Сега на 25 и 26 Май ще ходим на Яз Цонево и ще спим в село аспарухово, на 50м от язовира. До колкото разбрахме на това място кълвяло на дъно почти изцяло бяла риба и от време-навреме някоя каракуда и костур, а на близо само костур и червеноперка. Имаме голям мерак да уловим трофейна бяла риба. Може ли някой да ме посъветва каква стръв, на какъв такъм, с лодка ли(там има под наем)... Моля за съвети от хора, които са ловили бели риби на Цонево или с голям опит при тозив вид улов! Благодаря предвариотелно. Обещавам каквото хванем да го снимам и да го видите :)
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Лови на познатите монтажи,има ги във форума.Пробвай и на искуственни примамки. :wink:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Добра идея е сулката на Цонево,ама тея с километричните мрежи не са оставили риба във водата.Пробвай на големи сребристи и златисти клатушки,на силиконови рибки и туистери,но за трофейна риба мисля,че е най-удачно да монтираш няколко дънни въдици. Монтажа щи го кажа най-популярния/нямам опит/.Та:

Към основното влакно/около 0.30 до 0.40/,олово около 40 гр.,към оловото повод от плетено влакно около 35-40 см. с две тройки на края,или една голяма единична кука/най-добре калканска/.За стръв една малка жива таранчица от магазина,или уловена от язовира.Може и червеноперка да сложиш,ако си наловиш предварително.Това е от мен и да пишеш какво си направил,че и аз имам някакви мераци за Цоневските бели риби. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Heminguei-mlad6i
новобранец
новобранец

Обещавам, че ако вида мрежа веднага ще звънна на ИАРА :axe: ! Смятаме да хвърлим 4 дънни със влакно 0.30 основно. Стръвта-да, ще си носим може би рибки, а пък и ще отидем с 2 мача и 2 директни па ще наловим там, много червеноперки и костурчета чувам излизали... За сега идеята е да киснем цял ден над 4-те дънни и кат ни омръзне за разнооразие да размахаме мачовете-стават 6 въдици, точно в нормата за 2 рибаря :wink:
Obi4am ribolova
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Докато киснете дънните въдици единия да работи червеноперките и костурчетата на плувка,а другия да цапа с блесна,силикон,или воблер наоколо!

Поздрав!

- Лий Улф - 1939 г.
snegk

Мнение от snegk »

Heminguei-mlad6i вземи си бял червей и свари жито,ако намериш място с дълбочена и дъното да е песъчливо или каменисто захрани с жито и пробвай за платика.Излизат хубави екземпляри.За бяла си хвани от водоема стръв по успешна е.Ако ловиш надвечер внимавай за въдиците,че докато търсиш бяла може да удари някой сомчо и да ти вземе такъмчито. :wink:
Troli

Мнение от Troli »

Да,да прав е Снеки!Имало сомета по 83кг. :wink: :D :D :D
Аватар
Heminguei-mlad6i
новобранец
новобранец

Да има, ама такова соме ако клъвне в България няма да го повярвам :wink: . На Цонево платика не излиза, само Бяла риба! (освен плевелите-червеноперка и костя). Няма опасност да е сом.
Obi4am ribolova
snegk

Мнение от snegk »

Приятелю Heminguei-mlad6i на Цонево ходя по 4-5пътя в годината,верно на Чудните скали,но платики излизат доста някой път и много.Сомове съм хващал само малки,но има късане кораво.Не ти писах ако няма дълбочина на пружина с малки куки и бял пак излизат платики. :wink:
Аватар
Heminguei-mlad6i
новобранец
новобранец

Добре съгласен съм, ама аз съм ходил само веднъж и мога да се хваля, че ъбих червеноперката, което ме подразни :lol: . Кажи къде кълве едновременно платика, сом, бяла риба и шаран, въпреки, че за него не се надявам баш на Цонево да хвана! Моля те опиши това място че да отида там!
Obi4am ribolova
snegk

Мнение от snegk »

Там където си решил има сом,шаран,бяла,костур.За платика аз ходя на Чудните скали. :wink:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Шаран има ли на Цонево ве?Ами какво ще кажете за кефала там?

- Лий Улф - 1939 г.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Само да вметна , не слагай тройки за бяла риба или ако все пак решиш да сложиш сложи малки и тънки такива :!:
Аватар
Heminguei-mlad6i
новобранец
новобранец

Тан където ще хондя, единственото нещо, което е риболовен обект е БЯЛАТА РИБА и никакви шарани и сомове не кълват! :lol:
Obi4am ribolova
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Мисля да отидем тая,или другата седмица на Цонево,или на Тича.Искам хищник,а на Цонево възможен удар е на сомче,костур,или бяла рибка.За кефал вече не ми се хвърля,само си губя времето.На Тича чух,че има и щука,и сом,и костуро.0т кротките риби има уклей,шаран,таранки.Дайте съвет на къде да поема и за каква риба.

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”