Сомски,тайни!№1!

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Здравейте колеги.Първо искам да кажа на троли че сомовете и шараните в река Ебро са от много одавна.Преди 35г един германски биолог е пуснал първите сомчета. А дали сома вижда?Мисля че да.Миналата година извадихме 4 сома и то все през деня.Най интересното е че от шест въдици и еднаква примамка(змиорка)всичките удари бяха само на едната въдица.От тук изхождам че дъното там е по чисто и с идеална видимост за сома. :Д
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

В Италия на река По се запознах с един пич Франко, който беше голям разбирач на сома по реката.Много нещица научих от него за риболова на сом по река.Човека беше на около 60 и кусур години и разказваше ,че ги ловял сомовете още от дете. Та незнам такова нещо сома да се е пръкнал от скоро.
На колегата Lovo искам да кажа добре дошъл и да поясня ,че не спориме дали вижда сома.Естествено ,че вижда :lol: :lol: :lol: .Спориме дали има слабо зрение или вижда перфектно.Или както каза Емо тя и баба ми вижда ...въпроса е как?Много колеги се опитват да анализират сетивата на рибите като изхождат единствено от собствените си и грешат.Как намирал сома рибата ако не с добро зрение.Ами забравяте ,че рибите усещат вибрации и то много слаби (например паднал комар в водата),мирис,вкус и не на последно място електромагнитните импулси на рибите.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Харесва ми да чета такива постове-не знам защо.Сигурно има много истина в тях.
Troli

Мнение от Troli »

Поздрави на Еспаня,Еспаня и Ел Мадрид!Испанецо,аз съм 1/4 германче и предполагам,че този биолог ми е роднина,защото съм роден по време на зарибяването на Еспаня със сом! :D :D :D Колко големи ги вадите?Връщате ли ги?Как разбра,че дъното е по-чисто?Отвори една тема за Еспаня,да си сверим часовниците! :wink: Наслука! :wink: :?:
Последно промяна от Troli на Чет Май 17, 2007 9:59 pm, променено общо 1 път.
Troli

Мнение от Troli »

Баруте,за Италия не споря!Не съм чел много,но освен за река По не знам за други водоеми дали има сом? :roll: Предполагам,че Алпите спират сома! :?: :roll:
AAAAAA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от AAAAAA »

Да,високи му идват. :lol: Само не се спирай да пишеш,кефиш яко. :wink: :D
Не дърпай ...... за ......
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Има други водоеми.Вчера ми се обадиха от там и едни ямболии били хванали голям сом.Миналата година.Ще питам точно къде,че забравих наименованието.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Троли какво общо имат със сома последните ти няколко поста. :?:

Айде да почнем да се учим на нещо а да не се караме.
Имам огромното желание да се уча , ама някакси не става с такива писания. :roll: :D
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Мое мнение е че не вижда добре, или поне в реките не се осланя на зрението си много :roll: .

Пример, дебелината на кордата няма значение, докато дължината на повода и начина на представянето и имат доста голямо значение.

Демек орентира се повече по движение и вибраций :D
Troli

Мнение от Troli »

На кой се скарах,че не ми е ъ ясно? :shock: -Много па си изнежен,ей!Сома изисква грубоват подход,иначе има да клъцкаш влакна до безкрай.Разберете,че пиша за сома,защото го ловя а не да се пъна.То се вижда,кой се пъне!Номера е всеки да мисли и да има мнение за нещата,които върши.Аз,ловя хищници и толкова!Нищо повече!Щом ще откриваш на Лобуш си ми ясен!Баба ми е от Поцърненци! :wink: :D
Troli

Мнение от Troli »

Ивак,не се заяждам,но как разбра,че сомът не вижда след като не си ловил сом?След,като не се базираш на собствен опит,как достигна до извода,че не вижда/има много слабо зрение/.Прочети за Галилей и Коперник! :wink: :idea: :idea: :idea:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз не съм казвал че не ловя сом, лятото си ловя доста , но само дребни та от там са ми наблюденията.

За откриването на Лобош, имам среща с едни диви шарани в едни драки, повече няма да кажа , пък някоя бяла риба мисля да хвана :lol: :lol:

За изнежването и карането , ще го сметна за недоразомение :lol: :lol: :lol:
Troli

Мнение от Troli »

Внимавай със шаранките ако не са фърлии айверо да не станеш татко! :D :D :D Малко си злопаметен,но и аз съм същия трошач на коли и лодки! :wink: :D
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Troli приятелю:Не съм много сигурен че ловиш сомове и хищници.Ако наистина си риболовец а не рибохранец???опиши някое от твоите преживявания и срещти с ГОСПОДАРЯ на сладководните дълбини.Така хем ще понаучим нещо; хем ще престанем да четем разни извадки от вестници;списаниа;и съветски книги от 60-те.Едно е да знаеш нещата на теория ; но съвсем друго нещо е практиката.Само от човек ; който дълго време е доказвал и продължава да доказва на сомовете"кой е по хитър и по силен"може да се понаучи нещо. И мисля че е крайно време;да престанете да се криете;зад някакви си букви и картинки.Имам чувството че си пиша с фантоми.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Toва е Телето-или аз.Казвам се Емо.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”