Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Съвети относно такъм
Модератор: sapuna
Съвети относно такъм
Искам да попитам какво ви е мнението за тази пръчка: http://shop.fishing-mania.com/viewcarp_3.php?id=5809 ?Някой използвал ли я е,има ли такава или нещо от рода...Ако желаете може и някой заместител на тази пръчка да ми предложите, но в рамките на 50лв.(просто финансите са доста ограничени)благодаря ви:)
Кой квото прави и накрая все излиза "Не е важно на мен да ми е добре, а на съседа да му е ЗЛЕ" 

- Ivan Hadgiev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тука съм принуден да не се съглася с тебе.Ivan Hadgiev написа:колега ще ти дам следния съвет - не си навличай беля на главата, тази тояга е много неудобна за транспортиране, да не говорим че на всеки излет ще ти се налага да правиш отново и отново линията, доколкото се отнася за успешния улов едва дали това зависи от пръта .........
Пръчките на части имат само 1 недостатък и той е транспортната дължина...всичко друго е плюс.Мисля да не превръщаме темата на колегата в безмислен спор за телескопи и пръчки на части.
Ако си търсиш истинска шаранджийса пръчка тя определено трябва да е на части.Мой съвет към колегата е да изчака да събере някой друг лев и да си купи малко по стабилни пръчки.Вече съм се убедил,че евтиното излиза по-скъпо накрая.Не след дълго ще се чудиш как да си купиш нови пръчки и тези няма да има какво да ги правиш...при мене поне така се получи.
Наслука

За бракониерите само слънчаци
!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тц двойна греда се получи тука.
Коленните пръти са по добри в пъти от телескопичните.
Вярно е това за линията, и ме дразни много
, но за тези пари трудно ще си вземе читав телескоп дето да не му изпопадат водачите и да не се спраска втулката при върха, при тежки олова.
За тези пари въдицата е добра, аз имам Изи карп на Филстар(по слабия модел) и го подложих на зверски натоварвания и съм много доволен.
Това за скъпите такъми , ама хич не съм съгласен.
По удобни се лови риба с тях в някой случай и малко повече отколкото с други , но дотам.
Купувам си предимно евтини макари и въдици , но за сметка на това
има комплекти за всякакъв риболов и над 30 въдици
П.С. Счупил съм сигурно над 100-тина
(от глупост и невнимание в повечето случай)
Коленните пръти са по добри в пъти от телескопичните.
Вярно е това за линията, и ме дразни много

За тези пари въдицата е добра, аз имам Изи карп на Филстар(по слабия модел) и го подложих на зверски натоварвания и съм много доволен.
Това за скъпите такъми , ама хич не съм съгласен.
По удобни се лови риба с тях в някой случай и малко повече отколкото с други , но дотам.
Купувам си предимно евтини макари и въдици , но за сметка на това
има комплекти за всякакъв риболов и над 30 въдици

П.С. Счупил съм сигурно над 100-тина

Мдааа
Напълно съм сагласен с Ивака и аз ползвам ИЗИКАРП и трее да ви кажа че стотарка си я мята на доста прелично разтояние лека е и удобна и най важното евтина .Абсолщтно не сам съгласен с твърдението че евтинито излиза по скъпо или пове вече не е така не е важно колко ти е скъпа пръчката и каква марка е важното да е качественна изработката е верно че няма гаранция че 2 еднакви стоки са и с еднакво качество убедил сам се лично аз ползвам излючително само продукти на филстар и има продукти които издават багажа много бързо ама има и качественни от които сам много доволен така че се потвърждава новото правило >>>- скъпото излиза понякога още по скъпо ->>> ако си семеш пръчка да речем за 300 лева и тя здаде фронта ненадеино ще трябва да дадеш още левчета за нова а за теа 300 лева колко пръчки по 30 ще си купищ 10 по една да чупиш на година пак ще я докараш до пенсия тай че избора е изцяло твой колега но аз те саветвам да я вземеш и няма да сажаляваш
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Ми аз с едно китайско дънно менте-телескоп на Шекспир, подарено ми миналата година за рождения ден - само дето круши не съм брулил, ама шарани отбрулих доста, хем през студения период. Ако си взимаш класна триколенна тояга, то и всичко друго трябва да ти е от класа, но и да се поддържа от класа 

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Аз също ползвам продуктите на Филстар и мнението ми е, че за цените си са много добри.Притежавам ИЗИКАРП и както каза колегата Gan4eff пръчките се предствят отлично.Относно транспорта мисля, че 120-130 см. не е кой знае колко голям проблем да бъдат събрани и превозени в какъвто и да било автомобил. Неудобството е наистина в това, че всеки път трябва да се прави линията, но пък коленната пръчка е по-добра според мен от телескопичната особенно когато става дума за шаранджийска пръчка.
-
- разбира нещата
За мен проблем с транспортирането НЯМА!Въпросът ми е да ли пръчката е добра!Да ли си заслужава или нЕ
.Апък това за линията за всеки път да я правя на ново...мисля че не е така защото съм си измислил начин как да си я транспортирам читава от гиола до нас и обратно!

Кой квото прави и накрая все излиза "Не е важно на мен да ми е добре, а на съседа да му е ЗЛЕ" 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега разбирам защо не си по скъпите такъмиIvak написа:П.С. Счупил съм сигурно над 100-тина![]()
![]()
![]()
(от глупост и невнимание в повечето случай)

А да счупиш пръчка от 300 лева трябва да си голям късметлия

Взимай пръчката ако питаш мене,мисля че дори да не ти хареса няма да се биеш в главата за 40 лева

За бракониерите само слънчаци
!

И аз си мисля че за 40лв няма да е кой знай каква болка ако неми хареса.(но се надявам все пак да ми хареса де)
Миналата година пак от fishing-mania си бях взел една пръчка SPRO "ExtreMIX Carp" 3.60m 3LBS Extreme carbon пак за около 50-40лв и за сега съм доволен от нея.И дано да си остана доволен още доста време от нея:).Благодаря ви за саветите Смятам това Filstar-че да го причисля вече към интериора ми:)Благодаря още един път:)

-
- разбира нещата
То всичко отлично мерси за пожеланията ама с този мои късмет отново ударих на камък...Тези пръти в момента ги нямало и нямало да получават както и други такива модели ...наблюдател написа:В такъв случай НАСЛУКА![]()
Очакваме репортажи.