Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Някой скоро да е ходил около Пловдив

-
- разбира нещата
И понеже никой не ми отговори, реших на место да проверя как са нещата
Вятъра, който на моменти бая се усещаше ме караше да се замислям
дали има смисъл да се разкарвам
Накрая не издържах - към 13.30 нарамих багажа, метнах се в колата и оттам на реката. Местото се знае от повечето съфорумници ,така че ще го познаете от снимките

Ето какво бе нивото- ниско и цвета на водата-все още мътна:

Фърлях какви ли не дървеса, джелеза, силикони, само дето нямах желирани бонбони ,ама без резултат!
Поне изпробвах новите ми творения през зимният период
, оказа се-че се държат добре в реална обстановка и ще ги пускам в боя

На отсрещният бряг имаше трима колеги ,които хвърляха на перо ,но и те без успех

Времето неусетно измина и докато се усетя замалко да закъснея -трябваше в 18.00 да съм на другият край на града . Беж към верната дружка:

Една бърза самоснимачка макар и без риба:

и газ към Пловдив
Това ми е инфото
А на всички вас за днешният велик празник Благовещение-
Наздраве

Ето какво бе нивото- ниско и цвета на водата-все още мътна:

Фърлях какви ли не дървеса, джелеза, силикони, само дето нямах желирани бонбони ,ама без резултат!

Поне изпробвах новите ми творения през зимният период

На отсрещният бряг имаше трима колеги ,които хвърляха на перо ,но и те без успех

Времето неусетно измина и докато се усетя замалко да закъснея -трябваше в 18.00 да съм на другият край на града . Беж към верната дружка:

Една бърза самоснимачка макар и без риба:

и газ към Пловдив

Това ми е инфото

Готини снимки на едно страхотно място.
Хубава разходка си направил макар и без слука,но така или иначе ния сме свикнали с това.
п.п Истинските спинингисти не ги пречупват валатите.

Хубава разходка си направил макар и без слука,но така или иначе ния сме свикнали с това.

п.п Истинските спинингисти не ги пречупват валатите.

-
- разбира нещата
E, това е самата истинаbeis написа: п.п Истинските спинингисти не ги пречупват валатите.

Ники, имаше един лаф навремето "Тъпи - но упорити"-дано отговаряме само на второто

За тази година, този пореден валат ми е вече между (10- 20) ходене .Спрях да ги броя.Няма смисъл -няма и да е последен

- danev69
- сериозен играч
Мерси за точното, инфо. Аз мисля утре да направя един валат,ама малко по-нагоре. Всеки спинингист прави валати,ама като има хубава снимка с риба,валатите се забравят.burg написа:E, това е самата истинаbeis написа: п.п Истинските спинингисти не ги пречупват валатите.![]()
Ники, имаше един лаф навремето "Тъпи - но упорити"-дано отговаряме само на второто![]()
![]()
За тази година, този пореден валат ми е вече между (10- 20) ходене .Спрях да ги броя.Няма смисъл -няма и да е последенВсе някога ще имаме и слука
![]()
Успех на всички

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- разбира нещата
УСПЕХ и на теб Коце, дано да ковнеш пак някоя пъстърваdanev69 написа: Ходене му е майката. На слука на всички.

Местото се знае от повечето съфорумници ,така че ще го познаете от снимките
Е това място пък не го знам, къде е това колега?
Вчера се поогледах за някое и друго място по реката в рамките на града (Пловдив), направо ми се доплака, като видях какво се случва след като фирмата по почистването на коритото си свърши работата. А така хубаво беше обрасла реката и бяха надвиснали върбите но нищо все пак в рамките на града коритото трябва да е чисто.
Е това място пък не го знам, къде е това колега?
Вчера се поогледах за някое и друго място по реката в рамките на града (Пловдив), направо ми се доплака, като видях какво се случва след като фирмата по почистването на коритото си свърши работата. А така хубаво беше обрасла реката и бяха надвиснали върбите но нищо все пак в рамките на града коритото трябва да е чисто.
- Don4o_62
- учете се от него
Ходя всяка седмица там,НО.... знаете резултата щом мълча
.Последния път, оня ден по точно в горния края нещо завъртя след воблера но какво,що нямам идея,някоя щука сигурно.Есента закачих една доста голяма там и да се разскача до брега и си отиде.Има риба там,но е трудна,трябва да стъпваш като балерина,иначе усещат и бягат.Нещо Коцето издава фронта,не го виждам на неговото място 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- разбира нещата
Дончо ще свиркам, ако случайно те видя, барем да се запознаемDon4o_62 написа:Ходя всяка седмица там

Понеже Sharko54 пита за местото- това е преди "баба Рада" където е насипан пясъка

Мерси колега, прословутата баба Рада, от година и повече не съм ходил там, честно казано като видях дигата се позамислих но стълбовете с жиците нещо ми се видяха непознати. Преди месец мислех да мина от там но ми казаха, че имало много колеги които търсят алай и реших да не ходя да им преча. Между другото в началото на миналата седмица ми казаха, че още ловели алаите там, което ме учуди имайки в предвид топлото време. А сега, като гледам щом ги няма рибарите явно рибата вече не е там (може би са дошли щуките и са я разгонили)
.

- Don4o_62
- учете се от него
В долния край винаги има хора ловящи алай,но в интерес на истината не съм видял никой да извади и една риба,а няколко пъти целенасочено седях и гледах.Може и да взема,но на моменти,не знам това не е мой риболов,само споделям.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Все пак да уточня,за новоизлюпените маришки рибари,че мястото на къщичката на "баба Рада" е на около километър по-надолу,а точно нова място беше по-известно,като стрелбището/имаше ловно такова на отсрещния бряг/,а сега като сепарацията,която благодарение на усилията на колегата Петър и някои други негови съмишленици,не работи вече повече от година и не руши брега на реката в т.нар. ВОДОДАЙНА ЗОНА на гр.Пловдив.
Виждам,че доста хора/без да ми се обидят/ отиват на риболов без да имат абсолютно никакво понятие от това какъв е сезона,дали сега рибата е в дълбокото,каква е температурата на водата и къде по това време биха били рибите,които евентуално ще се ловят,а това е разликата м/у упоритостта и.........Последното място на което бих отишъл да хвърлям воблери по това време на годината е това,но.......всеки си има глава на раменете,пък и валатът си е негово право.
Виждам,че доста хора/без да ми се обидят/ отиват на риболов без да имат абсолютно никакво понятие от това какъв е сезона,дали сега рибата е в дълбокото,каква е температурата на водата и къде по това време биха били рибите,които евентуално ще се ловят,а това е разликата м/у упоритостта и.........Последното място на което бих отишъл да хвърлям воблери по това време на годината е това,но.......всеки си има глава на раменете,пък и валатът си е негово право.
валатът не най-лошото нещо на света
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз така мисля, но вчера пак извъртях един класически Маришки валат в търсене на баба щука - от 9 до 13 часа на Марица след това до 16 часа на Оризаре, какви ли не воблери,блесни и дори удар нямаше.Последното място на което бих отишъл да хвърлям воблери по това време на годината е това,но
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- разбира нещата
явно е рано още да се ходи на риба
много е студена водата по марица. Вчера ходихме с компания до баража на с. Маноле. Обиколих доста добри места и накрая само едно костурче което беше по малко от показалеца ми
естествено пуснах си го и продължих да обикалям. На около километър от баража има едно много добро място. Висок бряг,а отдолу водата тихаааа
имаше един колега които беше метнал на тапа за сом или щука (квото доиде) и с другата пръчка мяташе за кефал на земен,ама без успех. Застанах до него и взех да мятам на грозд от шарен бял червей,но отново без успех ... Явно ще трябва да се почака още поне 1 седмица 

-
- разбира нещата
Колега Аксел, цитирам това което съм написал за да докажа , че не съм подвел никого къде са правени снимките ми, а напротив , смятам че съм спомогнал за това да ориентирам новоизлюпените маришки рибари- които ти така наричаш сигурно включвайки и мен в това число. Няма лошоburg написа:това е преди "баба Рада" където е насипан пясъка

Точно такъв Оптимист миналата седмица на същото место закова една щука на 17 гр. клатушка.
Спирам до тук, за да не вкарвам повече нотки на негативизъм