Излет,Идея и куп въпроси :)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Излет,Идея и куп въпроси :)

Мнение от Д.Граховски »

Здравейте поредния ми излет на Кочеринските гьолове мина не много добре от страна на кълването но имах 2 здрави удара на сом(сигурен съм че са на сом шото бяха много силни и рибето нямаше следи от зъби) и така към 11 една маломерна и тва е а пробвах всичкослънчаци слагах драшкович въртящи клатещи блесни абе за каквото се сетиш.Като напече слънцето ми се приспа и взех да пина едно кафе,което можеше да вдигне динозавър от гроба :D и от кафето ли или просто така стана ми доиде една идея взех една въртяща блесна червена с бяло,хванах едно рибе и го закачих за главата хвърли няколко пъти ама си викам куката нещо е много далече и взех та сложих едно поводче долу при куката(ако е горе няма да се върти ) закачих кука и за дупето на рибето :D и към 4 почнах да облавям ама пак неще отчаях се ама взех ножа и направих по рибката бразди че да се носи миризма на умираща риба и се почна до 7 имах 15 уловени щуки най-голямата беше към 30 см малки бяха и всички обратно :) но пък системата работеше нарекох я Миткович :D:D:D

А сега въпроса.Сома има ли постоянно установена територия,ако ходя пак и хвърлям на това място ще удари ли пак и на какво е най-добре,кога се засича и удачно ли е като хвърля да пускам аванс та като клъвне да не усеща напрежение(тва за аванса питам щото и двата пъти беше пуснат ама удари и остави чакам чакам ама няма)и каква е причината да не налапва рибето куката ли е или тва че има метален повод ??????
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
dandi1383
фен клуб-скобар

Re: Излет,Идея и куп въпроси :)

Мнение от dandi1383 »

Евала за изобретението ма що не му щракна една снимка да го видиме на живо, па и некое рибе
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Добре ти е хрумнал тоя монтаж, тря да се пробва, евала за експериментността ! :drinkers: :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Пробвах лятото от чисто любопитство и аз нещо подобно лятото хем на умряла рибка хем яко накълцана с ножа... както си ловят така с недоверие и с отегчение правех поредната проводка нещо направо не разкова изсвири аванса и както беше рибката яко нарязана с ножа си отхапа половината и си замина а аз останах с някаква смесица от люспи,черва и меса на края на спининга,просто нямах късмет да го уловя,но и аз стигнах до извода че миризмата на кръв наистина я настървява :)
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Пробвах лятото от чисто любопитство и аз нещо подобно лятото хем на умряла рибка хем яко накълцана с ножа... както си ловят така с недоверие и с отегчение правех поредната проводка нещо направо не разкова изсвири аванса и както беше рибката яко нарязана с ножа си отхапа половината и си замина а аз останах с някаква смесица от люспи,черва и меса на края на спининга,просто нямах късмет да го уловя,но и аз стигнах до извода че миризмата на кръв наистина я настървява :)
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

На Дунав,когато бях мн.малък,дядо ми ми показваше как се ловят бели риби,щуки и сомове...
Та той взимаше и с ножица изрязваше хрилните капаци на уклеите за стръв,така че да се виждат червените хриле и после,от всяка страна на рибето правеше пак с ножицата по 3 напречни разреза и му сваляше малко люспи :idea:
Вършеше невероятна работа това !
По повод сомовете-те имат по това време на годината леговище и пътека за храна,която следват неотлъчно всеки ден по едно и също време!
Невярвам обаче пак да ти удари същия,защото и рибите са умни и интелигентни и инстинкта им за самосъхранение работи безотказно,особенно с практиката проба-грешка!
Поздрави! :drinkers:
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Добре а относно това защо се е отказал от повода или се е боднал тъй като ми удари 2 пъти ? И да пускам ли аванс да си има при удара да развива?

Изображение

mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Митак, имал си емоционален излет, което в комбинация с насладата от успешно работещ твой си метод (Миткович) си е сладко усещане от'секъде. Интересно ми стана, аз за хищно не ходя, но този метод го запомних и ще го проверя на дивите места, когато чат-пат ходя
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Dimitar_allianz написа:Добре а относно това защо се е отказал от повода или се е боднал тъй като ми удари 2 пъти ? И да пускам ли аванс да си има при удара да развива?
Айде де няма ли компетентни сомаджии :) :) :)

Изображение

pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pax »

Не съм сомаджия, но съм чел, че е много чувствителен към всякакъв допир до метал - нещо беше поради остатъчни електрически заряди и т.н. Има рецептори за ел-полета. Според разни руски автори дори куката трябва да е плътно покрита от стръв, за да се избегне риска. По - компетентните могат да ти кажат повече.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”