около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Re: около Бургас ????

Мнение от каридата »

Как е нивото на Камчията(реката).защото ако е ниско надали ще се качи риба от язовира.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Вчера отскочих за един бърз на моста между Твърдица и Димчево! Минах в късния следобед и за около час нямах дори пипане!
Днес отскочих пак следобеда на шлюзите- имаше доста коли и хора, но докато бях там риба не видях да се взема! Отново нямаше пипане!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
ljkh
новобранец
новобранец

Мнение от ljkh »

Здравейте колеги. Днес реших да посетя р. Камчия. Реших да отида на вировете близо до моста на с.Завет. Бях настроен да хващам каквото има просто да прекарам деня приятно.
Взех 500 гр. червей и пристигнах на вира около 8.30ч. Не хранех големи надежди защото видях че скоро вира е бил тарашен с мрежи понеже по брега имаше умряла риба и много люспи. Хвърлих 3 прашки червей и за мое учудване след 10тина минути удари доста приличен кефал около 500 гр. когото изпуснах понеже бях с 16№ кукичка. Моментално сложих 14№ и започнах да вадя кефали между 300 и 400 гр. Резултата за 3 часа риболов беше 11 кефала с прилични размери. Останах очарован от риболова но за съжаление такива дни вече са голяма рядкост. За това нека служителите на ИАРА да посещават по често този район на реката понеже ежедневно там се вършат страхотни безобразия.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Супер си колега,като цяло реката е много готина н ос даста ограничена популация на риба.А инфото от там доста куца.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

нивото на камчията добро може да се качи рибата не е това проблема защото и на въжениа мост няма риба и до бунгалата на карина няма и бо беседката с чешмата на иманов няма средоточена е само на завоя и скалите зад помпената....там свършва пътя и се върви пеша поне 100-150 метра а аз съм инвалид и нестава или се минава през брода и се слиза надоло но ме достраша да не остана на средата на реката че водата е на места над 50 см
Хора има много,ама Човеци вече няма............
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

незнам защо но немога да добавя снимка на панаира който снимах пълно с коли...а за ярата ко да говорим те там не ходят много щото там са тяхни хора дават и риба с човалите че и чистена дори.....в събота имаше и парашутисти колкото си искаш и мрежари ....дори имаше двама със сертмета съвсем спокойно нагазили в средата на реката и вървят срещу течението и си хвърлят съвсем спокойно НО! те са малцинство и са защитени от закона.............................................................................................. :axe:
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

КОфти картинка описваш,жалко.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

това е истината колега....хората там имат по 300-500 литрови ракли фризери и кадето и да тръгнат по доктор,съдия,адвокат,познат който ще ги ореди с нещо,началник и т.н. винаги носят по една торба замразена и изчистена най вече риба това им е разменната монета която важи и за полицаи и за яра и за кметове и т.н.....дайе и на мен са давали преди..........
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Снимката на колегата Камака от Луда камчия край Манолич.

Изображение
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

ххммм...тази снимка не ми излиза...

и аз да дам един отчет за уйкенда....в събота от 8:30 до 12:20 на виривете след Ахелой изкарах само 1 бебе щука около 20 см на спининг, на самоделка, един приятел изтърва две малки щуки на жива рибка и до там....от 6-7 човека на реката аз бях единствения изкарал нещо....един колега каза че сутринта изкарал 2 кефала около кило на бял червей, но аз риба не видях като си тръгваше, а докато не видя не вярвам :)

вчера бяхме на пикник до с.Младежко....носих и такъмите но изобщо не ги изкарах защото не видях нито една риба да шавне...а водата по-бистра от чешмяна....иначе имаше движение на рибари ни никой нищо не беше хванал.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

колега! щуката е забранена до 31.03.11г внимавай да не ви гепи ярата пък и не е хубаво да се скуби като си хвърля хайвера а и хайвера ий не е толкова вкусен пък и колкото няма риба малко от малко и ний да я пазим че както се вижда ярата само гушкат милиончетата от нште данаци и никога ги няма когато и кадето трябва пък и не вършат каквото трябва...например отиваш за риба гледаш мревжари,токаджии,парашутисти колкото ти око сака и това 4-5 часа и изведнъж всички те изчезват и ти си викаш най на сетне се махнаха.......и след 10 минути идва ярата....ха ха ха май някой им се е обадил нали .......и както следва правят проверка.......а ти си забравил да си впишеш излета в билета или си хвърлил една въдица повече ....и както следва ти дрънкат едно актче на теб нормалния риболовец.......
колега ако искаш да хващаш щука отиди на платения в карнобат там е разрешено и ще си направиш кефа
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

тая снимка на мен ми излиза,обаче само на мен ли??
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

kamaka написа:колега! щуката е забранена до 31.03.11г внимавай да не ви гепи ярата пък и не е хубаво да се скуби като си хвърля хайвера а и хайвера ий не е толкова вкусен пък и колкото няма риба малко от малко и ний да я пазим че както се вижда ярата само гушкат милиончетата от нште данаци и никога ги няма когато и кадето трябва пък и не вършат каквото трябва...например отиваш за риба гледаш мревжари,токаджии,парашутисти колкото ти око сака и това 4-5 часа и изведнъж всички те изчезват и ти си викаш най на сетне се махнаха.......и след 10 минути идва ярата....ха ха ха май някой им се е обадил нали .......и както следва правят проверка.......а ти си забравил да си впишеш излета в билета или си хвърлил една въдица повече ....и както следва ти дрънкат едно актче на теб нормалния риболовец.......
колега ако искаш да хващаш щука отиди на платения в карнобат там е разрешено и ще си направиш кефа
аз съм от Карнобат (даже днес се връщам за няколко дена) и знам за язовира, но не ми е кеф на платено, особено пък на жива рибка.
Относно щуката...не съм я търсил целенасочено....просто си изпробвах самоделките и една нова блесна, и новия такъм ...целенасочено мятах за кефал ама... тц.
Правилата мисля че ги знам и (почти) никога не ги нарушавам, ако не броим вписването на излетите. Никога до сега не съм го правил :oops:
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

каридата написа:тая снимка на мен ми излиза,обаче само на мен ли??
Може и само на теб да ти излиза :). Но мисля че не е чак такъв проблем. Надали е нещо различно от Тръстиково, шлюзовете и т.н.
Факт е, че навсякъде има бракониери колкото искаш, но никой не ги закача!
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

колега аз също съм от карнобат
ако имаш предвид спинингов риболов отиди на пирне там има щуки даже и доста едри и е разрешено на блесна а таксата беше 3 лв не мисля че ще е много за теб
успешен риболов
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”