Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р.Огоста
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: р.Огоста
Излизат епизодични морунажи след сериозна захранка, но е още много слабо. ето какво се показа в неделя сутрин, но група каякари (бъкари) ни изгони рано рано.

http://s898.photobucket.com/albums/ac18 ... 0_8311.mp4
http://s898.photobucket.com/albums/ac18 ... 0_8311.mp4
- MIR4EV
- ще става разбирач
кво става с тия дунавски морунажи-тръгнаха ли вече по огостата 

Здравейте колеги!Ето мой снимки на уловени щуки на река Огоста на 5 и 6 април 2011г.6 броя улових за 2-та дни-2х1.5кг.,1х1.6кг.,1х2.0кг.и 2х2.5кг.

Има рибки-щуки, но се иска познаване на районите и навиците на щуката и късмет!

Има рибки-щуки, но се иска познаване на районите и навиците на щуката и късмет!
Последно промяна от dimo69 на Пон Апр 11, 2011 10:56 pm, променено общо 1 път.
- Румбата
- разбира нещата
Димо , ти си ги разцепил бе братчето ми !!! Имаше ли хайвер в тях !? Дано го е хвърлила вече ,че скоро ще я атакуваме !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
В две от щуките имаше хайвер,а другите ми четири бяха също женски ,но с хвърлен хайвер.
Сега живи и здрави! Повечето ,които улавям ще бъдат снимани и пускани,за да имат и други шанса да се докоснат до тях.
Сега живи и здрави! Повечето ,които улавям ще бъдат снимани и пускани,за да имат и други шанса да се докоснат до тях.
- venkov71
- научил се да хвърля
Много добри парчета,браво!В кой район ги лови,ако не е тайна?
ако можех да превърна хобито си в професия......
Баце,тия крокодили не са ли от под бента на софрониево?
...какво е женската целувка пред потъващата плувка...
Да под бента 

-
- фен клуб-скобар
никои ли не е ходил по реката

sestrata казва; По форумите всеки си казва мнението, а то е като задника - всеки го има... 

- Румбата
- разбира нещата
Привет и от мен ! В събота вечер и неделя сутрин бяхме на Огоста . Софрониево под и над бента . Нивото на реката е по-високо от нормалното ,температурата е около 22-23 градуса,леко мътна , носеща тонове водорасли и никаква активност на рибите ! Ние бяхме на изкуствени примамки , въвеждах един приятел в магията на спининг риболова и резултата бе повече от плачевен . Дори удари нямаше ,но пък , почистването на реката от водорасли съпътстваше всяко наше хвърляне . Имаше доста колеги ,предимно за мирни риби и всички се оплакваха от неактивност . Някои от тях бяха от рано сутринта ,даже с дънни въдици ,но ......капото бе повсеместно . И на цялата картинка един местен с голяма брада корифей ,с нещо като въдица и торен червей си цъкаше дребни таранки и пападурки на воля , но се оплака ,че от 4-5 дена е така . Преди това за същото време си е пълнил кофичката и си е тръгвал , а сега - мъка било!!! Като му казах ,че е единственият дето лови ,ми отговори ,че другите не знаят защо са дошли и не знаят какво искат ! Почувствах се зле и просто му обърнахме гръб и си тръгнахме ! Но , тези почивни дни пак ще атакуваме същата дестинация !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Здравейте колеги, предстои ми пътуване до Софрониево за панаира 26, 27, 28 август и естествено мисля да го съчетая с риболов по Огоста. Интересува ме ативна ли е вече щуката и каква друга риба може да бъде излъгана по това време. Благодаря ви предварително.
Пичове, някой с инфо за Портитовци дали има, че съм командирован за Видин и искам на път да половя 2-3 часа?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- metodid
- ще става разбирач
Последнито ми ходене беше около Коледа и нямаше пипане. Дано сега да е по-различно. На слука колега!
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Някой да е ходил по Огоста около Хайдерин, Манастирище, Михайлово ? Ако не в тоя регион, то тогава около Гложене ? Щука явно няма да се лови скоро... ама поне морунаж и клен, ако дават признаци да живот.
Колеги, моля дайте някакво инфо за реката под бента на с. Софрониево! Каква риба се лови, на каква стръв и т.н.?