царствто на морунажите 2

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

царствто на морунажите 2

Мнение от ribolovcho »

след опустошителното ловене на морунажи по река искър..доиде ред и аз да докача от тези така дълго очаквани пролетни морунажи,.След 2 дена обикаляне със цел да си намеря място..най накрая се реших да отида и да пренощувам..за да мога да си намеря място..за тази цел отидох след обяд..на самото място заварих мощната група от червен бряг..т.е.
групата на jultopepi..../очаквайте репортажа на пепи/които мо направиха едно местенце..да мога да си направя тренировка за другия ден..да разработя мястото и да му хвана чалъма,като се казва.да видя дълбочини и прочие..така и направих..разпънах циганииката..
групичката беше във своя апогей и доста здраво ги ловяха ..за това както казах ще има отделен репортаж -не знам пепи защо още не го е пуснал.
затова и няма да пускам снимки от този ден а само от втория..вече почти се стъмваше
когато дойдоха едни колеги от Петърч,и те със цел запазване на място за другия ден-ето викам си компания за ракийката за довечера..изчаках ги да си разпънат палатката и да си оправят багажа.и ги заговорих ..те се оказаха добри момчета,и от дума на дума за особенностите на вира,се окаа че сме се запознавали преди години ,и то на същия вир.
..настъпи вечерта и ние седнахме на масата за по ракийка,и салата за да може по добре
да обсъдим : :o тактиките за другия ден.та така до полунощ.легнахме си кой по колите ,кой в палатката..и така дойде утрото със слабо преваляване на дъжд..настроението
ни се влоши макар че знаехме прогнозата за дъжд..но след половин час се изясни и се показа слънцето което ни върна надеждата за успешен риболов...

те тука под върбата се насадих да не преча на никой..

Изображение

захраних малко със хляб омесен със чичо ванде + някаква захранка оставена ми от пепи и компания...не знам точно каква марка..и малко жито и червеи..

мойта основна цел беше да пробвам близалчиците за които бях писал във предишни репортажи..

ето ги във действие....

Изображение

във началото лових много доволно като рибите лапаха стръвта много лакомо ,и понеже бях със ном. 16 ,взех че сложих 12..промяната доведе до по лесно изваждане на куката от устата ,и малко се поразредиха вземанията..

Изображение

така лових до към 9.00 и в този момент започнаха проблемите..рибите започнаха да пипат плахо..и се откачваха..едно хвана 3 се откачат..сменях куки малки,бели,черни,прави криви,по големи -но ефект никакъв..бех мама му--викам си кво стана тука....
гледам едно момче ги вадеше и направо ги изхвърляше на брега -отидох чудейки се защо не му се откачват.........като му видях куката се уплаших -сигурно беше номер 6..даже хвана муронаж със друга кука в устата...

Изображение

ииии тогава дойде просветлението..ами викам си ако проблема е във ластика,,и така се оказа.понеже сменях върха предния ден не го бях натегнал достатъчно..след натягането проблема се реши и взех да си ги вадя без никакви проблеми.сменях куки нарочно ,даже и
със 16 ките нямаше проблем..

групата от Петърч се справяше също добре

Изображение

така до 10.30 и както си седях улисан в риболова ме стресна един глас..добър ден ........
и тогава от словата до мен достигна нещо от рода на.....-агенция по аква култури и еди кво си....-сигурно иара бяха..поискаха ми билета и след проверяването му ме накараха да и покажа улова.....а той беше към 6-7 кг....и те ме накараха да го пусна във водата..аз им
казах че ще го пусна след края на риболова за да си направя снимка..и че по принцип рибата я пускам ..-ама не става номера....същата работа се получи и със другите колеги..
бяха написани и няколко акта за това че някои хора бяха без билет..след няколко минути разговор ги обедих момчетата да ме оставят да се снимам със рибата....те го и единия от проверяващите...

Изображение

ето я и рибата която бях хванал..

Изображение

сбогом морунажи мой..пак ще се върна утре..за поредната порция адреналин..
а кой казваше че иара-та не минавали на проверка..евала на проверяващите дано по често да минават..този ден се спаси много риба от явна смърт като иараджиите оставиха на всеки по около 3 кг..то не че някой беше хванал кой знае колко..понеже активноста от първите дни на нашествието беше намаляла и много хора даже си тръгнаха с умърлушени физиономий..защото не хванаха нищо...

те и снимка на лагера..няма болуци ,няма хартиии всичко е изчистено от нас..

Изображение

Изображение

за разлика от предните дни сега нямаше много хора..

Изображение

е това беше от мен..и тази година успях да направя един хубав и изпълнен със адреналин и нови приятели излет .пожелавам на всички колеги подобни емоций....

поздрави и наслука..

имам снимки за пускане от предния ден но ще изчакам жълтото пепи да пусне репортажа ..

п.п.. забравих да кажа за тези който ме попитаха как са се справили близалките-на супер ниво..доволен съм..нямам думи посто..голям кеф.. :ANAL:
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Re: царствто на морунажите 2

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Силен риболов,бравос :wink: разбиване на морунажите :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

ЗАВИЖДАМ. Това е. :D Браво за риболова, за почистеното място, браво на ИАРА. :rolleyes: Ама ...ЗАВИЖДАМ. :D
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
jokolino
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jokolino »

:smt023 :smt023 :smt023
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

:drinkers: :drinkers: :drinkers:
фен клуб-скобар
Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Продължавай в същия дух!!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Те на това му викам аз активна почивка, палатката ти палатка, ракйката, компанията, страхотен риболов :supz: . И примера с проверката-има проверка, има риба-няма проверки има мрежи риба никаква :axe: . Да продължава все така, другия път пак много слука и :drinkers: :drinkers: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Много красив репортаж, браво!!!
Адмирации за ИАРА, които малко късно, но все пак са си свършили работата!
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Перфектен излет си спретнал
тбК
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

ribolovcho написа:......и тази година успях да направя един хубав и изпълнен със адреналин и нови приятели излет.......
Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Браво, Браво !!! Много морунаж много нещо.
Изображение
cekata413
новобранец
новобранец

Мнение от cekata413 »

:smt109 :smt109 :smt109
Аватар
Hardi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко