Мач статистика

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мач статистика

Мнение от BERG »

До всички МАЧО-ви риболовци! Колеги споделете за кои видове риба /да речем до три вида/ най вече използвате своя мач или телемач./марка на пръчката/. Интересно дали има някаква закономерност при мачовия риболов касателно различните видове риба.
Наслука!!! :wink: :wink: :wink:
:supz: Който може не пита който пита може :supz: :supz: :supz:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Колега ти ме уби, не с ебях сетил за подобна статистика, но както и да е
основна риба- бабушка и костур

на директен основно каракуда
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Kолега BERG в пследно време мач пръчки,телескоп с водачи и спининг имат доста еднакви пръти чак неможе да разбереш кое каквое.Според мен зависи от акцията каква риба ще хващаш а не от вида на пръчката. :wink:
snegk

Мнение от snegk »

Заяждането на ЛС , моля!!!
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

chirusa_bg написа:Колега ти ме уби, не с ебях сетил за подобна статистика, но както и да е
основна риба- бабушка и костур

на директен основно каракуда
Темата ми навея новото ми увлечение по мач риболова,пуснах във форума още една подобна тема.Буквално от един месец го практикувам до тогава лових предимно на спининг и фидер.Основно щука,кефал,бяла риба, предимно хищници. На всичкото отгоре дълго време живях в Украйна и имам доста впечатления как ловят там и на какво.В Днепър и разливите около него се вадят костури по кило кило и половина,щука под килограм в живарника е срам за рибаря,платиката достига до три три и половина кила изобщо съвсем друга работа. И такъмите им са други, и стръвта - шарана го ловят на качамак от грах,грис, картофи, семки и ароматизатори, става нещо кто пластелин,мек и се държи добре на пружината. С една дума ми стана интересно да разбера повече за новото ми увлечение :D
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

snegk написа:Kолега BERG в пследно време мач пръчки,телескоп с водачи и спининг имат доста еднакви пръти чак неможе да разбереш кое каквое.Според мен зависи от акцията каква риба ще хващаш а не от вида на пръчката. :wink:
Те там е цялата работа я.... Ако го използвам само за лов на пъстърва например ми че то по нашия край въобще я няма... за шаран от три три и половина кг ще ми трябва я още един помощник, я друг такъм :wink: С една дума тъй и тъй съм нов в тая работа ....питам може и да науча нещо ново :roll:
snegk

Мнение от snegk »

pantofi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pantofi »

Колега и Аз от скоро практикувам този вид риболов . На него ловя сега предимно по платените водоеми /шаран,каракуда.амур/
Използвам Shakespeare Powerplay Match 3.90
snegk

Мнение от snegk »

Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Колеги по леко

Мнение от BERG »

КОЛЕГИИИИИИИИИИИ немой тако.....Дайте да обсъждаме, а не да се обиждаме :) Ако ще си мерите ...... ами вземете да се срещнете па направете заедно един излет, колегата ще снима и после качете снимките във форума и така де....
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

snegk написа:Kолега BERG в пследно време мач пръчки,телескоп с водачи и спининг имат доста еднакви пръти чак неможе да разбереш кое каквое.Според мен зависи от акцията каква риба ще хващаш а не от вида на пръчката. :wink:
Първо ще помоля колегите Snegk и mike да спрат да се заяждат и убиждат защото следващия път направо трия темата! Едва ли му е приятно на колегата , който говори само и единствено за статистика в мач-риболова да слуша ругатни и жаргонни изрази и в темата му да се разисква що е то блеснарката...

Колега Snegk не виждам защо се объркваш , телемач и мач са два конкретни вида пръчки. С тази разлика че истинския мач , пръката с който се практикува така наречения английски метод е на 3-част , на щекерна снадка и се отличава с изцяло параболична акция или в много малко случаи с полу-параболична. Телемача е направен , за да е по-удобен в някои случаи за транспортиране , но пък пясъка и боклуците въобще не обичат телескопичните снадки
:wink:

Акциите на мачовете варират много , всякакви има , а това каква акция ти е мача много много не зависи каква риба ще извадиш , акцията е с цел по удобно замятане на определени грамажи ваглери , също така колкото е по малко акцията на един мач , толкова той е по лек. Така че вече ти сам си преценяваш какъв мач точно ще ти трябва.

А относно блеснарката , еми колега ама да е сравняваш с истински мач , е като да сравняваш трабантче с мерцедес. Първо ти никога не може да покриеш дистанцията на хвърляне като на един мач , второ нямаш за упора такова дълго работа (3.90 - 4.80м примерно ) при вадене на риба , което рамо много по-бързо умаря рибата отколкото блеснарчица
2.10м. Ами ако ловиш на фиксирана дълбочина от 3.5 метра ??? Как ще хвърлиш с тази блеснарка? Ти ще хвърлиш някак си , ама дали ще е повече от 15 метра, а ако на тези 15 метра е дълбоко 6-7 , както е на Цонево???
:shock:

Та... относно мачовете в момента си чакам новия ... на Tubertini , а иначе от миналата година търкалям един телемач на Lineaeffe DCT Titan 20-50gr. Е, много здраво животно казвам ви. Използвам го на морския риболов за бомбарди , никакви проблеми с зарганите и едри платерини , а на сладководен го използвам предимно за шаран , понеже другите риби предпочитам да си ги ловя на щеката.

ПС: С това , което написах не искам да засегна или обидя никой , това си е мое лично мнение :wink:

Моля ви се спазвайте добрия тон на форума и ако има недоразумения ... изглаждайте си ги по между си!
Клавиатура риба не лови!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

На мач ловя предимно кефал и шаран, на фиксиран ваглер.

От някой блеснарки стават много добри фидери :lol: :lol: , особено за по малки реки :D
Всички въдици могат да се ползват за всякакъв риболов, само степента на удобство е различна :D :D
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Local, туй за параболичната акциа на мача, сигурен ли си? :wink:
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Ivak написа: Всички въдици могат да се ползват за всякакъв риболов, само степента на удобство е различна :D :D
ИзображениеИзображениеИзображение

На мач ловя шаран , каракуда , червеноперка, кефал - използвам го на затворени водоеми и по възможност предпочита да ловя с фоксирана плувка.
Мача ми е Tubertini Skorpion 4.20m 8/25g акция.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Николай Ангелов написа:Local, туй за параболичната акциа на мача, сигурен ли си? :wink:
Аз написах, че това си е лично мое мнение... поне тези мачове които съм ползвал и този който имам в момента. Понеже знам колега че ти си доста опитен в мач-риболова , поправи ми щом греша и ми обясни , нали сме за това тук за да се учим ... а не да си намигаме леко...

Поздрави!
Клавиатура риба не лови!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”