Въпроси свързани с риболова на мач

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Re: Въпроси свързани с риболова на мач

Мнение от Skorpi »

Аз ползвам подобен на тоя и съм доволен ще го пробвам и тоя да видя как се държи. И има разтояния м/у дроперите на 40см(това е повода ) е първият дропер на 80см от него или на 1,20см от куката е основното утежнение и една съчмичка която да фиксира да не пада ваглера под 2,5м или както пише да е в удобна позиция за замятане а иначе не знам колко е ефиктивен не съм го пробвал :P :P :P
Кажи (сподели някой от твоите монтажи ) ще ти бъдем благодарни за показаното :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Повод 35-50см зависи от .....над вирбела дропер №8 или №4или според грамажа на слайдера.На разстояние с 10см повече от дължината на повода група,ако ползвате оливета да е със сферична форма и я фиксирате със съчми.От групата на разстояние с около 10см повече от дължината на плувката застопорявате слайдера или със съчма или вързан микро вирбел,като над него слагате шлаухче за амортизатор,да не се удрят вирбел във вирбел.Тази ми е в общи линии стандартната линия,като според риболова има някои корекции,но са ми трудни за обяснения.Преценявам според кълването,дали взима над дъното или при лежащ на дъното повод.За пропадане не ви препоръчвам този монтаж-с оливета,а с разпръснати през 10см. съчми малки номера №8, №9,№10,разположени на 50-60см. по линията.Това обаче изисква лек слайдер или по-добре традициона подвижна плувка,ако имате проблем с оплитането,просто използвайте първия като вдигнете основното утежнение на около 1.50м. от куката и спазите разстоянието до застопорения ваглер.Съчмата до вирбела може да се премести до групата.Сложно е да се лови на пропадане с подвижен монтаж,по-добрия вариант е при фиксирания вече ваглер.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Бутник само един въпрос защо оливетата да е сверична, по продълговатите не са ли по обтекаеми :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Сферичната пропада по-бързо особенно подходяща при наличието на треви и водорасли.
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cecobsl »

Skorpi написа:http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=41

Дано това да ти свърши работа копнах го от манията :P
Благодаря колега!Всички теми свързани с мач риболова съм ги прегледал,в тях има хиляди монтажи,затова исках някой "препатил"да пусне 5-6 осн.монтажа,които използва в конкретни случай.
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cecobsl »

butnik написа:Повод 35-50см зависи от .....над вирбела дропер №8 или №4или според грамажа на слайдера.На разстояние с 10см повече от дължината на повода група,ако ползвате оливета да е със сферична форма и я фиксирате със съчми.От групата на разстояние с около 10см повече от дължината на плувката застопорявате слайдера или със съчма или вързан микро вирбел,като над него слагате шлаухче за амортизатор,да не се удрят вирбел във вирбел.Тази ми е в общи линии стандартната линия,като според риболова има някои корекции,но са ми трудни за обяснения.Преценявам според кълването,дали взима над дъното или при лежащ на дъното повод.За пропадане не ви препоръчвам този монтаж-с оливета,а с разпръснати през 10см. съчми малки номера №8, №9,№10,разположени на 50-60см. по линията.Това обаче изисква лек слайдер или по-добре традициона подвижна плувка,ако имате проблем с оплитането,просто използвайте първия като вдигнете основното утежнение на около 1.50м. от куката и спазите разстоянието до застопорения ваглер.Съчмата до вирбела може да се премести до групата.Сложно е да се лови на пропадане с подвижен монтаж,по-добрия вариант е при фиксирания вече ваглер.
Добре обяснено.Благодаря!
Аватар
zarganski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от zarganski »

butnik написа:Повод 35-50см зависи от .....над вирбела дропер №8 или №4или според грамажа на слайдера.На разстояние с 10см повече от дължината на повода група,ако ползвате оливета да е със сферична форма и я фиксирате със съчми.От групата на разстояние с около 10см повече от дължината на плувката застопорявате слайдера или със съчма или вързан микро вирбел,като над него слагате шлаухче за амортизатор,да не се удрят вирбел във вирбел.Тази ми е в общи линии стандартната линия,като според риболова има някои корекции,но са ми трудни за обяснения.Преценявам според кълването,дали взима над дъното или при лежащ на дъното повод.За пропадане не ви препоръчвам този монтаж-с оливета,а с разпръснати през 10см. съчми малки номера №8, №9,№10,разположени на 50-60см. по линията.Това обаче изисква лек слайдер или по-добре традициона подвижна плувка,ако имате проблем с оплитането,просто използвайте първия като вдигнете основното утежнение на около 1.50м. от куката и спазите разстоянието до застопорения ваглер.Съчмата до вирбела може да се премести до групата.Сложно е да се лови на пропадане с подвижен монтаж,по-добрия вариант е при фиксирания вече ваглер.
Около 25 теми в един пост! Уникално просто и ясно :smt023
От тук нататък и да експериментираш, все ще се получи нещо...
Ице, можеш да ми изтриеш поста след като го прочетеш, ... не се сдържах :wink:
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Понеже не мога да стоя много време пред РС,затова мога да отговоря само на конкретно питане.За да снимам готови монтажи,които аз си правя ,имам сгода само в неделя,понеже такъмите не са ми под ръка.Другия вариант е да ги нарисувам,но снимани с мобилния не знам какво ще излезе.За това ще се опитам да обясня това което съм научил или съм установил,при питане.
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cecobsl »

Това ми е предостатъчно.Благодаря!
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Момчета дайте съвет, влакното ми се къдри и се заплита нечовешки не всеки път, но се случва след замятане. Отначало навих цялата ролка влакно - 150м и после прочетох че събира 70м :mrgreen: както и да е развих го половината ще снимам да покажа как стои в момента на макарата. Да посъветвате как да се справя с това :?
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Купи си хубаво влакно, аз харесвам много меки влакна като Daiwa Match Winner, ако искаш по-твърдо, вземи Daiwa TDR.
Като го навиваш сглоби пръчката, сложи макарата и го навивай през водачите.
Не го навивай непосредствено преди риболова, а един-два дена преди това, за да "запомни" формата на шпулата. Дори и най-добрите влакна имат памет, затова в началото шпулата ги плюе.
Навий го стгнато, но не прекалено, метода с кофата с вода не е добър, много хлабаво става.
Не препълвай шпулата, не я пълни до ръба, а 1-2 милиметра под него, 70 метра ти е предостатъчно, мачовата дистанция е максимум 20-30 метра.
Ползвай влакно 0,18.
За мач си купувай макари с голям диаметър на шпулата.
:drinkers:
нямам живарник
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”