Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз. Тополница-уклеи
Яз. Тополница-уклеи
Почти година сигурно не съм излизал на риболов, като не броя едно скорошно посещение на яз. Огняново, но то си беше предимно за скарата.Та на думата неделя 11 ч. се насочих на там.За малкото време с което разполагах първата ми мисъл беше бент Панчарево, но като се сетих за снимките от форума за голямата навалица се отказах.Все пак за мен риболова е почивка, а не допълнително натоварване.Имах информация за кълване на уклей,а бабушките още не са тръгнали,затова взех само уклейска захранка на Сезони и половин пакет останал червеноперка.На място/от към Мъти вир/ с задоволство видях малко рибари и гладка вода.Тишина и спокойствие.През целият престой беше тихо и слънчево,като от време на време подухваше леко,въпреки прогнозата за превалявания и вятър.Уклеят играеше по повъпхността и предполагам с булдо също би станал приятен риболов.Понеже предпочитам плувкарският риболов и не гоня количества не извадих булдото.Кълвеше доста начесто, но плахо.Хванах и няколко бабушки.Също много леко кълване с повдигане като платика.Имах и няколко празни засечки на тях.Водата е висока, а по дърветата си личи, че била с може би два метра по вертикала по-висока.

Вероятно поради тази причина нямаше обичайната плътна стена от битови отпадъци във водата.Винаги съм се чудил как се събират толкова много отпадъци във водата в този залив, като по Мъти вир надали са повече от две села.Към 16 ч. кълването разреди и почти спря и стана време за тръгване.
Вероятно поради тази причина нямаше обичайната плътна стена от битови отпадъци във водата.Винаги съм се чудил как се събират толкова много отпадъци във водата в този залив, като по Мъти вир надали са повече от две села.Към 16 ч. кълването разреди и почти спря и стана време за тръгване.
Re: Яз. Тополница-уклеи
Хубав излет си направил колега,но пускай повече снимки пък и риби да има. Успех. 

Обикновенно забравям апарата, а когато го взема не се сещам много за снимки.Добре , че е жената да направи някоя.Ето още две.

Вежда се , че времето е приказка, а водата гладка.Това е в обратна посока на първата.

Тук има лек ветрец и малко въдици.Риба по принцип не снимам, а в случая пусках с хващането.Не знам колко е здравословно консумирането и от този язовир, иначе уклея ми е любимото мезе за бирата.Когато съм на многодневен излет това което ще се приготви евентуално за консумация същият ден се отделя, остатъка,ако има такъв в живарника се пуска вечерта.Щото обикновенно на другият ден има умрели, въпреки че живарника е 2.5 м.Все се каня да взема по-голям та да им е широко на рибоците.
Вежда се , че времето е приказка, а водата гладка.Това е в обратна посока на първата.
Тук има лек ветрец и малко въдици.Риба по принцип не снимам, а в случая пусках с хващането.Не знам колко е здравословно консумирането и от този язовир, иначе уклея ми е любимото мезе за бирата.Когато съм на многодневен излет това което ще се приготви евентуално за консумация същият ден се отделя, остатъка,ако има такъв в живарника се пуска вечерта.Щото обикновенно на другият ден има умрели, въпреки че живарника е 2.5 м.Все се каня да взема по-голям та да им е широко на рибоците.
-
- вече хвърля и на тежко
ех че хубаво.. много ми е на сърце това място и щом рипката се е размърдала ще зема и аз да отида да се попека на тишинка
а как е пътя дали са позакърпили ямите

а как е пътя дали са позакърпили ямите
АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
Да позакърпен е, но не навсякъде.Дори са оправени пропадналите участъци от пътя.Сега се пътува много по-приятно от преди.Внимавайте на завоите,понеже не е много натоварено движението има колеги които секат завоя.
-
- новобранец
Еха, тъжно ми става за този язовир. През 2002-2003 водата стигаше почти до бунгалата и тези дървета на снимките най-вероятно са били под повърхността. Нямаше и съмнителни туби от минерална вода по 10 литра през 40-50 метра във водата, ако разбирате какво имам предвид.
Днес/т.е. вече вчера/ отново на същото място.Уклеите се бяха изпокрили, та хванах само няколко.Беше ред на бабите.Кълвеше до към два и после епизодични и към 5.30 започна отново силна серия.Захранка за червеноперка езеро,варено жито,галета.Стръв пинки и бял.На жито не иска,иска си мръвка.Имах усещането като да не се влияе от захранката.Кука 14 повод 0.12.За по-тънки поводи и по-дребни куки ми са дебели пръстите и къси ръцете.
.Не съм ги броил,щото веднага ги връщах, но 40-50 може и да имаше на двете въдици.Като че ли минаваха на пасажи.Клъвне при мен и веднага при жената, после и на двете известно време нищо и пак така кълве и на двете едновременно.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Някой ходили ли е скоро на яз. Тополница?
Интересува ме по-специално за тролинг
Как е нивото на водата?
Интересува ме по-специално за тролинг

Как е нивото на водата?