Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ПОПЧЕТА - 2011
И на Дружба.Снощи хванах десетина,ама всичките арни.
- Иван Байчев
- научил се да хвърля
С удоволствие.По принцип тази стръв я ползвам когато съм на нощен риболов.Докато чакам да тръгне сафрида за да не дремя си хващам няколко рака (като се стъмни,излизат по камъните).Отстраняват се щипките,краката и опашката,след това с ножа и палеца начупвам страничния ръб на черупката,бъркам с ножа и отстранявам горната твърда част.Изчиствам го от вътрешностите,след това го разрязвам на две половинки с по четири крачета.Половинките също разрязвам на две и така се получават четири порции с по две крачета(ако са малки рачета достатъчно е на две).Такъма е стандартен като за поп макар че аз работя със 6-тици вместо стандартните 3,4 номер куки.Кукичката се прекарва през един от отворите от краката и така няма вероятност да падне.На това се лови еврейка,попчета а по някога и скорпид.Ловил съм до 10,15еврейки,някое друго попче(държа да отбележа че вечер съм хващал най едрите си попчета) и ако е дало и кило две сафрид,вечерта не е напразна.Venkicha написа:Я кажи за стръвта от рак
-
- вече хвърля и на тежко
Хаха, много интересна стръв, досега не бях я ползвал ! Мерси, че сподели как се приготвя, ще се пробва задължително !
Колеги, какво е положението на фара в Стария град ?

Колеги, какво е положението на фара в Стария град ?
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
- Иван Байчев
- научил се да хвърля
[quote="amatev1"]Хаха, много интересна стръв, досега не бях я ползвал ! Мерси, че сподели как се приготвя, ще се пробва задължително !
Моля. Аз също намирам доста интересни неща споделени от колеги

Моля. Аз също намирам доста интересни неща споделени от колеги
-
- вече хвърля и на тежко
Вчера на фара в Бургас по-скоро разходка, отколкото риболов. Никакви следи от попчета, поне до момента, но след 2-3 седмици ще има раздвижване. На моста същата работа. Много рибари с много въдици, никаква риба.

"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
днес на морска гара хванах тази кая 

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Браво за успешния улов колега, може ли малко повече инфо благодаря предварителноKodjito75 написа:днес на морска гара хванах тази кая http://media.snimka.bg/8321/022898141.jpg?r=0

- cheatereye
- новобранец
Браво колега, доволно си взел... Надявам се, вече са тръгналиKodjito75 написа:днес на морска гара хванах тази кая http://media.snimka.bg/8321/022898141.jpg?r=0

B lo w мy мind & F o ll o w мe
каята кълве здраво направо гълта куката 5 номер кука хванах е на скарида от 15,00 до 17,00 голям кеф.
- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Добре, а на морска гара не е ли забранен риболова вечеKodjito75 написа:днес на морска гара хванах тази кая
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Квоо? Абе да ти забранят да ловиш там е все едно да ти забранят да се разхождаш в двора си! Морска Гара не е на никой, т.е. не е частна, а и да стане частна няма как да забранят риболова и разходките там.Добре, а на морска гара не е ли забранен риболова вече
В Истанбул или някое друго средиземноморско пристанище да е забранен? - Не, така че и тука не би трябвало да го забранят.
Така че ходи си на воля там и никой нищо не може да ти каже

п.п. Днес и аз откривам сезона ако не вали...
След 14:00 съм на Морска гара с един приятел. Който иска - да заповяда

Последно промяна от evgeni jordanov на Пет Апр 01, 2011 10:11 am, променено общо 1 път.
Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво колега дайбоже цяла година да върви така разбрах че на скарида си ги взел а на бял ем(парченце от цаца )пробва ли дали отива
питам просто за статистиката
питам просто за статистиката

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ами четох някаде тема точно затове реших, че и иара правят проверки
затова питах да не стане някой сакатлък да получа някоя санкция
затова питах да не стане някой сакатлък да получа някоя санкция
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Само не бъркайте морска гара с вълнолома.
Иначе,сигурен съм,
че през лятото ще забранят на морска гара да се лови.
Иначе,сигурен съм,
че през лятото ще забранят на морска гара да се лови.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА