Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Щука на петия етаж
Модератор: emo vasilev
Щука на петия етаж
Здравйте приятели,
вероятно ще ви се стори шантаво и мнозина няма да повярват, но съм длъжен да споделя.
Аз излюпих в апартамента хайвер от хваната с въдица щука и заплоден от друга хваната мъжка.
Всичко започна преди една седмица, когато бяхме с приятел и децата на платен водоем за щуки. Въпреки, че се биеше взимаше яко и с 30 рибки хванахме повече от 20 щуки, не много едри - до към кило. Това, което видях още при първата беше хайвера, който течеше от нея, докато я откачахме. На втората щука вече мислех дали да не направя рибовъден опит в къщи. Без никакви усилия издоихме около една шепа хайвер в празен пакет от захранкал. Трудното дойде с хващането на мъжка, защото първите 5-6 хванати риби, бяха само женски. Последва обаче серия от няколко мъжки, и необходимия материал беше осигурен.Всички щуки отлуваха живи и здрави
Хайвера прехвърлихме в кофата за рибките, в къщи го промих, налях 4-5 литра преварена вода, пуснах за аерация едно комресорче за аквариум и така 5 дни ,когато...
q
Та така на петия ден личинките почнаха да се люпят, на седмия ги преместих в по-голяма кофа, където сложих всички водоросли от аквариума на децата, а и малко треволяк от пред блока, защото забелазах че им е терсене на голото дъно на кофата. Самата кофа изкарах на терасата, защото в кухнята, където веше преди това ми се стори твърде топло. В момента аматьорската ми инсталация изглежда така..
Малките гадини стоят залепени по треволяка, съвсем като попови лъжичкил .Още не ги храня .Всеки ден сменям част от водата с преварена и правя някакви подобрения. Има и проблеми- с почистването на хайвера от мъртвите зърна, защото развалят водата, с температурата, с жената, че мърмори и т.н .Живот и здраве в момента, в който ги пусна в набелязания гьол ще напиша по-подроно.
Моята лаборатория
Та така
вероятно ще ви се стори шантаво и мнозина няма да повярват, но съм длъжен да споделя.
Аз излюпих в апартамента хайвер от хваната с въдица щука и заплоден от друга хваната мъжка.
Всичко започна преди една седмица, когато бяхме с приятел и децата на платен водоем за щуки. Въпреки, че се биеше взимаше яко и с 30 рибки хванахме повече от 20 щуки, не много едри - до към кило. Това, което видях още при първата беше хайвера, който течеше от нея, докато я откачахме. На втората щука вече мислех дали да не направя рибовъден опит в къщи. Без никакви усилия издоихме около една шепа хайвер в празен пакет от захранкал. Трудното дойде с хващането на мъжка, защото първите 5-6 хванати риби, бяха само женски. Последва обаче серия от няколко мъжки, и необходимия материал беше осигурен.Всички щуки отлуваха живи и здрави
Хайвера прехвърлихме в кофата за рибките, в къщи го промих, налях 4-5 литра преварена вода, пуснах за аерация едно комресорче за аквариум и така 5 дни ,когато...
Моята лаборатория
Та така
-
- ще става разбирач
Re: Щука на петия етаж
Супер начинание колега, но трябва да намериш начин да ги захраниш. Не знам дали си се занимавал някога с аквариумни хайверни рибки, но те се захранват с варен жълтък от яйце и има едни малки рачета (артемия). Пък ако ги опазиш до месец, предполагам че ще лапат и червейчета (тубифекс).
Поздрави и успех !!!
Поздрави и успех !!!
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч

Много ме изкефи.Искрено ти желая успех в начинанието!

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Захранваш с артемия, която може да вземеш на яйца от всеки що годе по добър магазин за декоративни рибки , излюпваш и ще се кефиш какво правят малките хищници
)
Докараш ли ги да се хранят с излюпена артемия няма начин да не се стигне и до тубифекс !
Е, стигне ли се до там те ще оцелеят
Питай тук или на лични ако има проблеми , ако не си ги уморил вече може и да проплуват във водоема ,който си определил за техен бъдещ дом
))

Докараш ли ги да се хранят с излюпена артемия няма начин да не се стигне и до тубифекс !
Е, стигне ли се до там те ще оцелеят

Питай тук или на лични ако има проблеми , ако не си ги уморил вече може и да проплуват във водоема ,който си определил за техен бъдещ дом

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
.................................
Последно промяна от alcora на Вто Мар 29, 2011 8:04 pm, променено общо 1 път.
- koda33
- разбира нещата
Браво колега , ти направо ме разби 

Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
-
- научил се да хвърля
поздравленя колега, евала
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Евала за ентусиазма
Дано повече да оцелеят та догодина да са по кило
Поздравления за успеха !

-
- вече хвърля и на тежко
Ми то на петия етаж е лесно.
Направо ме уби,заклевам се.

Направо ме уби,заклевам се.
шапка ти свалям

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Хвала на такива хора....!Браво.Успех в начинанието!!!!

Където качеството е от значение!
-
- новобранец
-
- новобранец
Четох по нета, въпреки че няма много информация, че около седмица личинките не се хранят, понеже резорбират остатъка от хайверното зърно. Смятам за начало да захраня с жълтък.Къде в Пловдив продават артемия и в каква форма. Иначе на времето сме ходили в бургаските солници да събираме- и хайвер и жива, бах маа му преди 20 г. Даже съм я люпил в шише от боза + една лъжица сол, чаена май беше + аерация
Дет се вика нерде Бургас, нерде Пловдив
Дет се вика нерде Бургас, нерде Пловдив