Навлеци

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Навлеци

Мнение от трапера »

Пускам тази тема,провокиран от друга тема в "Моя риболовен излет"
За какво иде реч :?: :!:
Сигурно много от вас са имали случаи на спор за място с други риболовци!
Една от многото ситуации,в които съм попадал но помня,сякаш беше вчера е следната:

Преди десетина години работех във фирма на "половин цигара път" от брега на Дунава. Всеки ден през обедната почивка,бях на брега за релакс и "разузнаване"-къде,как,на какво и какво се лови.Беше есента,морунажо-скобарско време.Цяла седмица /от понеделник до четвъртък/ имаш двама "редовни" рибари,които до обяд имаха 4-5кг риба. Скоро не бях ходил на риба /цяло лято командировка в друг град/ реших-петък съм на Дунава с изключен телефон.Речено-сторено! В 03.00h бях на мястото,забих колчетата разпънах телескопите и се заех да паля огън,в чакане да се развидели.Бях заел не повече от 5 линейни метра от бреговата ивица. Пропуснах да кажа,че се ловеше на дъно-пружина с малай и стръв бял червей. Към 08.00h се появиха гореспоменатите колеги.Като ме видяха се почна едно мусене и мърморене:
ТЕ-Ало колега,знайш ли че това е нащо място,тряба да се изместиш!
АЗ-Като дойдох,нямаше никой и застанах тук!
ТЕ-Абе ний цяла седмица ловим тук,значи мястото е нащо!
АЗ-В три часа застанах на ПРАЗНО място,а и мисля,че реката не е частна собственост.Застанете по-надолу /на7-8м/ няма да си пречим.Тя рибата къща няма!
ТЕ-/местейки се, с мърморене на весок глас/ Би му майката,малко да закъсней човек и някой цървул ти застава на мястото.......

Разваленото ми настроение бързо се оправи с добрия риболов,който се получи.

Сигурно много от Вас,са изпадали в подобни ситуации! Ако споделите тук,сигурен съм,че ще има доста за четене :D

По случайност темата я пускам днес 01.04.2011
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Re: Навлеци

Мнение от Paublo_Eskobar »

Типична черта на местния рибар!Всичко наоколо му е бащиния,спи до обяд отива на реката и си мисли,че някой му е длъжен да му освободи местото,ако може и една биричка да му цъкне.Няма се ядосваш случва се постоянно... :D
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не е проблема в това дали са местни или извънземни. Селенията ходи по хората, а ние сме много, ама много просто племе. Тие същите цървули ги срещаме и по пътищата, и на плажа, и на милиони други места. Тази зима направо се отвратих от нагли тъпунгери, място на леда има за целия китейски народ, но бай ти Ганя ти се катери на главата, никакъв такт, никакво усещане.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Paublo_Eskobar написа:Типична черта на местния рибар!.....Няма се ядосваш случва се постоянно... :D
:lol: :lol: Така е :lol: :lol: :lol:

Друг случай,пак на Дунав. ГРАД Мартен-Марината буна.На развиделяване вече съм хвърлил на споменатия монтаж и цъкам "Дунавска-Разна". Иде по едно време тинейджър,огледа се и вика-" бате, щи преча ли ако Фърля една плуфка?",
-Няма проблем Фърляй-му отръщам :D . След 15-20 минути му звъни Жиесема-"........да бе запазил съм мястото............има място за7-8 пръчки......"
След половин час идват с кола 4 калпака,чалгата яко усилена извадиха бири и се почна една гюрултия....А с въдиците беше едно цамбуркане и проверяване през две минути дали не се е хванало нещо......Изтраях ги до обед и си заминах да :drinkers:
лягам си star
събуждам се super star

snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Най ме е яд да видя как двама-трима колеги заемат по-500м бряг.Как разпъват успоредно на брега не е истина.Много ме е яд на такива боклуци.На мене също ми се е случвало да видя някое перспективно място в страни, хвърлям си въдицата, но когато дойдат колеги си я оправям, така, че да не пречи на другите :twisted: А това за местата, няма как да стане, понеже...... Аз съм си запазвал място на платено и пак са ми го заемали, да не говорим за свободен риболов :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Да ви споделя и аз нещо колеги. Кокато местата са малко, винаги човек може да претръпне и да се посгъсти малко. Стига все пак да има и някаква свобода при замятането и да не си пречим и оплитаме един-друг влакната. По принцип не обичам навалицата. Гледам да съм някъде на по-спокойно място. Да е тихо и да ми е приятно на самия мен. Само че - как да коментирам случаи като:
Приятно и спокойно утро. Язовир. Няма никой на разстояние 100-200 м. и в двете посоки. Дори няма никой. Лято. Захранката подготвена, захранено от час, водаята бистра, дълбочина - на 15 м. дистанция около 2.00-3.00 метра. Тихо, спокойно, пиленца чуруликат. Става 9.00-9.30 ч. и ръм-бръм, бръм-скръц-цссс, до мен спира кола. Вратите се отварят и се чува едно:
-Здравей колега :D . Как е, как е? Има ли нещо?
-Още няма, от час съм тук. Докато пооправя такъмите ...
Без да изчака отговора ми, "колегата" се приближава до водата (на 3-4 метра от мен), нагазва с джапанките и се провиква към тумбата, която вече се е изсипала шумно от колата:
- Водата е чудесна. Само за къпане.
- Аз: :roll: :cry:
С ужас забелязвам, че само за една минута зад гърба ми от колата са стоварени чадъри, шатри, дисаги и дечица, които пъргаво притичват до гордия татко, нагазил на 2-3 метра до мен до колене във водата. Веднага след това чувам "пляс", след него още едно "пляс".... два камъка са полетели от невръстните детски ръчички към водата и Ооо, ЧУДО.... На цялата ми система от захранка, въдица и тишина вече няма и помен. Оказва се, че въпросният "колега" е дошъл да изкара един приятен и здравословен излет сред природата, но не на риболов, а на къпане и шум, защото в града му било много шумно.... :( :roll: :evil: :twisted:
Реагирам със закъснение, като се опитвам да спазя нормалния човешки тон и да обясня, че първо: има толкова места поне на 100 метра от мен, дори и по-хубави, че съм захранил и че аз също съм дошъл да разпусна, но искам малко тишина - и не само аз, рибоците също я искат. Обяснявам с постепенно повишаване на тона (поради реакциите на пришълеца "колега"), че не е коректно да си направи удоволствието, разваляйки това на всички около него. Реакцията му - на дебил.......... Без извинение.
Събирам си въдицата и багажа и със съжаление се премествам на друго местенце, отдалечено поне на 200-300 м. Часът е вече 10.30. Разпъвам отново и отново захранвам. Миават 40-50 минути. И точно вече съм се успокоил от предното премеждие, зад мен се чува отново: ръм-бръм, бръм-скръц-цссс, до мен спира кола. Вратите се отварят и се чува едно:
-Здравей колега :D . Как е, как е? Има ли нещо?.........
:smt091 :smt091 :smt089 :smt084 :smt084 :smt067 :smt068 :smt070 :smt071 :smt068 :smt068 :smt068 :smt068 :smt068 :smt068 :smt068
Нямам повече думи. Това никога не мога да го проумея, а още по-малко мога да свикна с него. За голямо съжаление :cry:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
tct

Мнение от tct »

Тя простотията изцяло е навлезла в бита на българина,та какво се чудите ?Аз лично имам специален подход към подобни "колеги".Ловя си кротко на плувка,чувам познатото "дава ли,да застанем да се пробваме и ние?"Почват да се опъват едни здрави дънни такъми,пуска се здрава чалга и натам е познато.Сглобявам си едно спинингче и като метна косо през тях да им събера линиите се извинявам с най дебилен вид.И така няколко пъти.Ако почнат да стават нагли си имам един девет-милиметров аргумент,седящ си кротко под мишницата.Не се правя на бабаит,ама в днешно време по горите и полята да ходиш ей така вече не става.Единсвено отстъпвам ако има дечица,особенно през лятото щото през тая криза къде да ги заведът горките ?Имал съм случаи да хвърлят върху плувката ми щото давало повече на моето място. Та човешкото нахалство е безгранично ,лично аз започнах все повече да ходя по реките щото там все още няма тарапана.Е и там наскоро изкъпах един "сладур"/много нагъл беше/ ,ама случват се и такива работи. :D
Аватар
Румен Александров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Румен Александров »

Познавам човек с такъв прякор (НАВЛЕКА) известен с горепосочените си изяви.ПАЗИ БОЖЕеее....
ИзображениеИзображение
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

То навлеци много , ама и риболова с 20 въдици , малко в повече ми идва , миналата седмица на Враждебна (Черното кафе) имаше един колега с 5 тапи и едната я беше заметнал точно срещу мястото дето се смъкнахме с жената и детето, слизам аз кротичко си разпъвам болонезата и лекинко замятам , и така около 30 мин , обаче решавам да пробвам и аз за щука (беше почти надвечер) и му викам "Колега ще посъбереш ли малко тая тапа , че да заметна и аз ?" и почна едно мърморене едно чудо ама найсе мръдна тапата с 50 см .Та според него и аз съм бил навлек в случая )))) На другата сутрин в 6 часа пак на същото място имаше друг колега ,който също беше заметнал там , ама след поздрава "Добро утро , Колгеа , как е ? " събра въпросната тапа и я заметна на друго място , без да обелвам и дума за това ,аз си мисля че ни липсва възпитание :D
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
tct

Мнение от tct »

Румен Александров написа:Познавам човек с такъв прякор (НАВЛЕКА) известен с горепосочените си изяви.ПАЗИ БОЖЕеее....
Аз пък не мога да разбера хора да идват да ти се натрапват най нахално като че светът е техен.В последния случай "сладурът" си спря количката,започна да и тупа стелките - прахът идваше отгоре ми,запринасяха се едни кофи с вода,едни сапуни не е за приказване.След лека забележка започнва да ти обяснява като не ти харесва да се махаш и пр.И съпроводено с някаква псевдо-анадолска долнопробна чалга,размахване на разни щанги и бухалки.Пази Божееее.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

[quote][/quote]Който играй-пичели........................ при нас може да се перифразира така:Който отиде първи на водоема,той си избира къде да застане. В Русе на Дунава имаше едно много хубаво място-на стеничката на Безмитна зона.Колкото да се хвърлят 5 въдици МАКСИМУМ. Само там даваше скобар.5 метра нагоре-закачки ама много,надолу трябва 200гр олово,че да не мърдаш,ама не става за скобара.
Един ден оставих детето на яслите и газ на реката,със ясното съзнание,че съм повече на разходка отколкото за риба!Отивам там към 9часа и както предполагах там имаше човек.Не ми се късаше и предпочетох да застана отдолу,като си казах- "няма да хвърлям навътре,може някоя риба тръгнала към чуждата захранка да спре и при мен" Да ама човека/старец на около 80 :shock: :!: години/си вадеше едри скобари през 3-4минути,а аз 3 часа нямам бутване! Сигурно си предсавяте какво ми беше на душата. Но си останах там-какъв е смисъла да се вра при човечеца да си пречим взаимно,то тогава няма да е риболов,а едно постоянно напрежение.
Дядото по едно време реши да си ходи и ми вика-"младеж,ти там няма да хванеш нищо,ами ела тук аз лека полека вадя и ще си ходя,да ти кажа и къде да хвърляш" Докато той си прибра пръчките в калъфите имах 3риби........................Отидох да прибирам детето и един Баща разпозна в мене колега и ме заразпитва.Учуди ме реакцията му:Кво си го чакал,да еба и дъртака му,аз ко бях щях да го изритам набързо :evil: :evil: :evil: Нямам думи :smt017 :smt102
лягам си star
събуждам се super star

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Има ги навсякъде в Родината.Аз съм писал в темата за скобара ,раздел "Мирни риби",как ме бомбадираха с 4 грамови плувки през реката,за да ми ги пльоскат пред носа,при положение,че следообяд ловях с петметров директен строго пред фронта си.Да не говорим за случаите,когато застават до теб и започват да замятат и изтичат,без да гледат къде е твоята плувка,и когато те заплетат,да викат :"Опа,ква стана?"Такъв е родния манталитет,спасение няма в този живот :mrgreen:
Аватар
ribar4oto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4oto »

сега се почва с навлеците,особенно както се стопли,а да не говорим за събота и неделая,дето идват такива не да ловят а да си правят купони и провалят риболова на мнозина.за това колеги-спокойствие и това е :D
НИКОГА КАПО,,,,
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”