какво става с яз.Огняново

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

HANI
новобранец
новобранец

Re: какво става с яз.Огняново

Мнение от HANI »

На 18.11 ходих на Огняново, не бях ходил от месец и се навих да видя как е сега. Пълна скръб за целия ден 2 костура и то чак вечерта към 16:40. Обаче дойде колега (явно местен) с една спинингарка и каза че в 17:10 ще дойде костура помята , мести се и ние вече решихме да си ходим към 17:00. Събираме багажа и колегата хвана един костур, когато погледнах часа 17:15. За още 10 мин извади още един, ама ние си тръгнахме, че стана голема тъмница.
НАСЛУКА!!!!!!
ipivo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

яз. Огняново???

Мнение от ipivo »

Колеги,някой да има информация за въпросния язовир в момента?
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: яз. Огняново???

Мнение от naskobo »

Как го чакам само, любимия и все по-беден на риба, красив язовир :!: :ANAL: Сега през март почват кленове и костурчета по устието, юни- след забраната-каракудите и ако е рекъл господ някоя бяла риба на спининг/тролинг; после цяло лято до късна есен- ту капо, ту нещо яко!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
ipivo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ipivo »

Питам,щото мисля по празниците да се разходя до раковишкия ръкав,а не знам дали не е замръзнало :!: Миналата година по това време излизаше уклей,перки и по някое кефалче :!:
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Колеги, понеже съм ходил всеки път само около стената да ви попитам как се стига до устието от другата страна, достъпно ли е за леки коли, че веднъж отдавна си спомням че направих опит с колата, но просто нямаше път по който малко от малко да се докопам до някъде, а багажерията не е малко както всички знаем :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

topsoft написа:Колеги, понеже съм ходил всеки път само около стената да ви попитам как се стига до устието от другата страна, достъпно ли е за леки коли, че веднъж отдавна си спомням че направих опит с колата, но просто нямаше път по който малко от малко да се докопам до някъде, а багажерията не е малко както всички знаем :)
Продължаваш до Раковица и ако си избрал западната страна на ръкава-свиваш в дясно преди моста и караш докато има път-после товариш багажа и опъваш пеша :mrgreen: Ако ти е кеф източната страна- завой след моста, пътя продължава до мината. Взимаш само най-необнодимото,избираш си просека и се сриваш сред храстълаците и трънаците до водата. И няма да се плашиш- после нагоре е още по-кофти, особенно ако по случайност наловиш риба и сглупиш да не я пуснеш :twisted: Сега предполагам, че е замръзнало но на границата на леда при устието стреляш яко с бели и кленовете трябва да се обадят.
Turanag
новобранец
новобранец

Мнение от Turanag »

Пред стената на Огняна има една мрежа, видяхме я преди 3-4 седмици, замръзнала под леда. Ако скоро някой влиза с лодка, нека да я издърпа, намира се на 100-на метра пред стената, успоредно на брега. Говори се че, пазача на стената я пускал, не знам дали е вярно :evil: :evil: .
ilia93to6kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ilia93to6kov »

някой да има прясно инфо за огняново от последните дни какво кълве.Ще съм много благодарен. :) :) :) :) :) :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pax »

Утре вечер ще го имаш ...
ilia93to6kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ilia93to6kov »

pax написа:Утре вечер ще го имаш ...
mersi predvaritelno kolega :prayer: :prayer: :prayer:
pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pax »

Откъм Раковица - трудни уклеи в плиткажа, основно на 2 бели, шарените комбинации - още по-зле. Пинки и торен не ще. Имаше колеги с булдо, не видях нещо да вадят. Към завоя 2-3 колеги казаха - тц. Мно-о-о-го вятър, много студ до обяд, поне за мен, нещо явно съм решил без време, че е пролет.
Всичката риба беше в шавара - като я стресне нещо и се движи в пакет. Малкото уклеи, които при слънце и безветрие излизаха оттам, при духване обратно вътре. Изтървах добра каракуда - бях с уклейска кука с много тънка тел. Водата - много бистра, вчера е била мътна и са вадили каракуда.
Ами това е, дано да свърши работа ... А, щях да забравя - от захранка и стреляне на червеи не се впечатлява.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

В събота и днес, понеделник, сравнително слабо костур в залива от към Г.Раковица.Рибките са добри като големина, но много на рядко, както казва Киро от "Морски риболов" - едва успях да "задъня" кофата, по двайсетина костура. Бяла няма, на дъно няма пипане, лових само на плувка, на дълбочина 5-6 метра, на малки рибки.
Не видях друг колега да има успех с рибите, нещо не е както трябва!!!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Вчера, 14.06. дърпаше само хищник на рибка.
Този ден дънните въдици бяха по-успешни, на плувка само 2-3 костура.

Изображение

След откриването за четири излета нямам хваната мирна риба. Много странна работа. И колеги има много малко, което е показателно за липсата на активност на рибите.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

И аз имам една скука в понеделник- цял ден за 4-5 костура от острова до устието :oops: Премествам се на Искъра- като си купя захранка и стръв за 30-40лв. платиката е гарантирана( която я релийзвам )- добре, че жената няма идея, колко са скъпи гадостите "гадостите" :shock:
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Язовира е тотална леш, незнам за 1-2 години как го докараха до това състояние
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”