Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Засмяново(рибарниците)
Модератор: sapuna
По принцип от рибарниците в Засмяново и аз съм доволен. Миналата година само веднъж бях капо и то голямо - дето се вика Капо с главно "К"
Такъв дъжд ме валя, а бях взел със себе си и кумеца. Станах ме вир вода, а пазача Ради ни се чуди на акъла. Просто бяхме решили да проверим това дали кълве като вали - едва ли пак ще пробвам. Но освен при този случай - бях много доволен. Аз си имам мярка - извадя ли две парчета - задачата е изпълнена. Миналата година, съвсем честно, шарани по 2-2,5 кг. не бяха никакъв проблем. Стигал съм и до 3,8 кг. Но за в момента изпитвам някакви съмнения.
P.S. Преди два-три дни видях собственика на рибарниците - беше с едно Ауди ТТ - преполагам, че едната гума му е от мене

P.S. Преди два-три дни видях собственика на рибарниците - беше с едно Ауди ТТ - преполагам, че едната гума му е от мене

Браво, gito
От май миналата година до май тази-12 месеца, 50/12=4,16(6) излета на месец, т.е. всяка седмица по 1 и нещо, по 3 кг. на излет=150(-3 за едното капо) кг/365 по 0.403 кг. на ден приблизително. Евала! Излови му рибата на горкия собственик. Амбицирах се-ще направя 2-3 излета, може пък и да си променя мнението за тоя водоем

От май миналата година до май тази-12 месеца, 50/12=4,16(6) излета на месец, т.е. всяка седмица по 1 и нещо, по 3 кг. на излет=150(-3 за едното капо) кг/365 по 0.403 кг. на ден приблизително. Евала! Излови му рибата на горкия собственик. Амбицирах се-ще направя 2-3 излета, може пък и да си променя мнението за тоя водоем

rap66 добър си в сметките,разбрах.Има само една малка подробност , че аз всеки ден ако искам мога да ходя за риба.Не ходя на работа всеки ден,а когато си поискам,щото сам съм си шеф.Тази година съм ходил 4 пъти там:
1.Бях с приятел-хванахме 2 амура м/у 2.5 и 3 кг.+1 амур около кило който пуснах.
2.Бях с баща ми - 1 амур 3.400 кг.(Баща ми го тегли)
3.Бях с брат ми - 2 амура x 3 kg + 1 шаран 5,5 кг(който платих)
4.Бях с брат ми и един приятел - 4 шаранчета(от които 2 взехме) + 1 амур около 3 кг.
Това е статистиката ми за тази година там.Винаги стоя до поне до 20:00 часа.
В четвъртък пак съм там(ако доживея)
1.Бях с приятел-хванахме 2 амура м/у 2.5 и 3 кг.+1 амур около кило който пуснах.
2.Бях с баща ми - 1 амур 3.400 кг.(Баща ми го тегли)
3.Бях с брат ми - 2 амура x 3 kg + 1 шаран 5,5 кг(който платих)
4.Бях с брат ми и един приятел - 4 шаранчета(от които 2 взехме) + 1 амур около 3 кг.
Това е статистиката ми за тази година там.Винаги стоя до поне до 20:00 часа.
В четвъртък пак съм там(ако доживея)
Извинявам се официално на gito с поздравления за майсторлъка. Като един тома неверни днес бях там и ги видях (само) тия големи риби. Не спряха да скачат цял ден из целия язовир. Но.. не ядат, поне това което им поднесох. 20-тина сулки по 10 см, 2 шаранчета пак такива (пратихме ги да доведат баща си) и таранки (интересно сулката как не ги е хапнала). Та а ко не е тайна, gito, на дъно или на плувка ги ловиш ?
Последно промяна от rap66 на Пет Май 18, 2007 6:48 pm, променено общо 1 път.
И аз от повече от месец се каня да направя един голям излет там и смятам четвъртък след обяд да се метна за 2-3 нощувки.Ако някои има някаква информация ще съм благодарен.Благодаря предварително:)Meraklia написа:В сряда след обяд мисля да прескоча до Засмяново - само дано да не вали. Някой да се похвали с нещо през уикенда. Тръгнаха ли вече на талази шараните и амурите ?
Кой квото прави и накрая все излиза "Не е важно на мен да ми е добре, а на съседа да му е ЗЛЕ" 

На пружина.Купувам от готовите захранки - Ванилия,ягода,С трупно брашно-абе различни(макар че миналата есен бях наи доволен от трупното брашно-предполагам защото преди зимата шарана налита на такива аромати).Забърквам го на гьола.На куките(ползвам предимно 2-ри номер или 1-3) слагам царевица(натурална от 2,60 - 2,90 лв дето я продават в рибарските магазини) и хвърлям на не повече от 6 до 10 метра,защото много закача и чакам.Сам си вързвам куките на пружините ,защото "заводските" много се чупят,а амура има бая дебела уста и е досто силно добиче.Чакам поне 3 часа преди да презаредя наново.Удари ли ,гледам по наи-бързия начин да го извадя.Засичам и го вадя на буксир,оставиш ли го малко,усуква се в закачките и от него хаир няма.Като ти е здраво влакното(ползвам 0,35 по скъпичко),здрава куката(гледам да са по дебели(ползвам MUSTAD или Gamatsu-наи-съм довален от тях) и здрава пръчката за около минута амур 3 кг. е вече навън.Никакви аванси,никакво чакане.Докато удари(а амура удря доста мощно) засичане.Когато го засечеш тои се вдига веднага горе-на повърхноста.Никакво пускане да се потопи пак.Чак като доиде на около метър от брега там вече може да си го умаряш и да си играеш с него. Седя винаги много близо до въдиците,от както миналата година вадих една от средата на язовира.Ако те интересува нещо друго,питаи.Тази година 90% от рибите съм ги хванал м/у 18:00 и 20: часа
Това със загачките става на въпрос за рибарницете на Засмяново нали?Защото аз смятам да ходя на големия язовир.На тоя дето някои му каза язовир за простосмъртни май
Там някакви отвизи?В смисъл риба има ли няма ли?Дори да има малко още по-добре!Защотото за мен още по-голяма тръпка ми е да хвана шаро там където е в ограничени количества
, пък и тези рибарници не ги знам къде са.Благодаря!:)

Кой квото прави и накрая все излиза "Не е важно на мен да ми е добре, а на съседа да му е ЗЛЕ" 

-
- новобранец
Re: яз.Засмяново(рибарниците)
Колеги някой скоро ходил ли е на този язовир?Ако може малко инфо за него:цена,какв риби има?
-
- новобранец
Инфо за рибарниците: VIP локвата - 20лв на човек /3 пръчки/, после 5лв/кг. По-малката локва - 10 лв на човек и пак същата процедура с килограмите. Иначе рибата скача, ама дали яде е друг въпрос...
Какви са условията разбрах.Някои има ли скорошен излет на Засмяново независимо кой, питам защото началото на април мисля да ходя там сас преспиване.Ще съм Ви признателен за всяко мнение.