Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Нещо невероятно !!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Нещо невероятно !!!
Става въпрос за риболов в Гърция
Първо Искрени Благодарнсти на колегите Крики и Самуил.
Участници Кърцата, Николай, приятелката му Маги и аз.
Та наканихме се най-накрая и в неделя сутрин в 2 часа се изтреляхме към уж дащната ни на риби съседка
.
Всичко започна така

Границата минахме без никакъв проблем, е само от нашата страна ни разпитваха къде отиваме и какво ще правим, но то си е нормално
Към 7 сутринта вече бяхме разпънали въдиците
И се започна с нещо което досега не мислех че е възможно
.
Заметнах уипа , оставих го на стойката и се върнах до колата да взема
другия багаж, навръщане гледам ластика разтегнат и сочи навътре.
Засек ама то неще да излиза много много
, та гребнах го с кепа по някое време , кефал около половинка. Кеф голям , викам си сега ги напукахме кефалите, мятам малко бял и няма и минута пак удър само че този път не иска да се вдига ама рам от дъното.
Вика си ебаси кефала се закачи, понякое време се показа шаран около килограм
, айде и той в кепа.
Продължихме с мятането на бял , след като видя как кълве на плувка
Кърцата се отказа от спининга
и ги подкара и той.
Излизаха предимно кефали, от време на време и някой часовник.
Между временно дъжда се усили , но ние не се предаваме , ето как бяхме се омотали с найлони

Понякое време кълването почти спря, Кърцата реши че ще ги мори на спининг, аз метнах малко тежка захранка и царевица, като ще вися поне да е за едро
Заковах понякое време ей това

Не си личи много но кефала е колкото лакета ми
По едно време дъжда стана зверски и се събрахме при колата, Кърцата донесе един живарник едри кефали на спининг, при което едвам истраях да спре дъжда и да ги почвам и аз
Та не хванах кефал на спининг, но се върнах на плувката и като подкарахме едни костури на бял направо свят ми се зави, най големите бяха по половинка
, ловеше се и по някоя бабушка педарка
.
Вече в късния следобед ловихме тримата (дамата четеше книга в колата
) един до друг и беше някаква абсолютна сеч , запалих цигара да видя колко риби ще извадим докато я изпуша.
Просто се шашардисах, по 6-7 риби на човек беше средното имаще и серии който те заболява ръката. За съжеление рядко излизаше нещо над половинка
С Кърцата имахме по един зверски удър на плувка завършил с чупене на куки Оунър
.
Час преди да си тръгнем извадих още едно шаранче килограм
Ваденето на живаника беше мисията невъзможна, не мога да определя колко е рибата , но според мен беше над 40 кг
Ето малко снимки, изсипана е в трапчинка
Взехме си по 2-3 кг, дадохме малко на едни колеги от Гоце Делчев
и другото айде обратно във водата.

Извинявам се за качеството на снимките, обещавам да са по добри следващия път

Първо Искрени Благодарнсти на колегите Крики и Самуил.
Участници Кърцата, Николай, приятелката му Маги и аз.
Та наканихме се най-накрая и в неделя сутрин в 2 часа се изтреляхме към уж дащната ни на риби съседка

Всичко започна така
Границата минахме без никакъв проблем, е само от нашата страна ни разпитваха къде отиваме и какво ще правим, но то си е нормално

Към 7 сутринта вече бяхме разпънали въдиците

И се започна с нещо което досега не мислех че е възможно

Заметнах уипа , оставих го на стойката и се върнах до колата да взема
другия багаж, навръщане гледам ластика разтегнат и сочи навътре.
Засек ама то неще да излиза много много

Вика си ебаси кефала се закачи, понякое време се показа шаран около килограм

Продължихме с мятането на бял , след като видя как кълве на плувка
Кърцата се отказа от спининга

Излизаха предимно кефали, от време на време и някой часовник.
Между временно дъжда се усили , но ние не се предаваме , ето как бяхме се омотали с найлони

Понякое време кълването почти спря, Кърцата реши че ще ги мори на спининг, аз метнах малко тежка захранка и царевица, като ще вися поне да е за едро

Заковах понякое време ей това
Не си личи много но кефала е колкото лакета ми

По едно време дъжда стана зверски и се събрахме при колата, Кърцата донесе един живарник едри кефали на спининг, при което едвам истраях да спре дъжда и да ги почвам и аз

Та не хванах кефал на спининг, но се върнах на плувката и като подкарахме едни костури на бял направо свят ми се зави, най големите бяха по половинка

Вече в късния следобед ловихме тримата (дамата четеше книга в колата

Просто се шашардисах, по 6-7 риби на човек беше средното имаще и серии който те заболява ръката. За съжеление рядко излизаше нещо над половинка

С Кърцата имахме по един зверски удър на плувка завършил с чупене на куки Оунър

Час преди да си тръгнем извадих още едно шаранче килограм

Ваденето на живаника беше мисията невъзможна, не мога да определя колко е рибата , но според мен беше над 40 кг

Ето малко снимки, изсипана е в трапчинка

Взехме си по 2-3 кг, дадохме малко на едни колеги от Гоце Делчев
и другото айде обратно във водата.
Извинявам се за качеството на снимките, обещавам да са по добри следващия път

Браво бе
Браво на вас добър излет сте направили А ако може да ме светнете горе долу каде сте били че аз имам намерение да хода да поработя алко по гръцко ако ми е на чалъм да я посетя тази рекичка .Още веднъж браво за улова
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Van Helsing написа:В Гърция няма ИАРА, няма забрана, няма и билети- стига да не си с мрежи- това е привилегия на гърците и те ловят само в морето. Успех!
Абсолютно точно казано, без никакъв документ ловихме, някакви гърци пляскаха мрежа и вадеха само часовници

Да им се чуди на акъла човек, да бяха взели по една въдица

Абе въобще много некадърни рибари и не ги интересува поне сладководния риболов.
А на язовир бяхме, но май няма значение къде ловиш ни спряхме на първото удобно място и се представихме много добре
И Кърцата може да сподели впечатленията си от там

ти много добре си го описал.....
никога не съм мислил че може да ми писне да спининговам, но... и това се случи. за няма и час и 50 метра по брега имах над СТО атаки на воблера , около 20 извадени кефала м/у половинка и кило и няколко изправяния на куките.
а и уникално много боклуци по брега.... ама все български... то не беха бутилки от загорка и безалкохолно, опаковки от захранка, найлонови торбички. и прибиране на шаранчета по педя от разни индивиди около нас (нашенци естественнно). в най-скоро време очаквам гърците да предприемат някакви рестриктивни мерки спрямо нас
. Май има защо да ни наричат Вулгари.
никога не съм мислил че може да ми писне да спининговам, но... и това се случи. за няма и час и 50 метра по брега имах над СТО атаки на воблера , около 20 извадени кефала м/у половинка и кило и няколко изправяния на куките.
а и уникално много боклуци по брега.... ама все български... то не беха бутилки от загорка и безалкохолно, опаковки от захранка, найлонови торбички. и прибиране на шаранчета по педя от разни индивиди около нас (нашенци естественнно). в най-скоро време очаквам гърците да предприемат някакви рестриктивни мерки спрямо нас

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- георги н.
- ще става разбирач
Супер излет
Бе тия гърците добре са си карали без ИАРА и темподобни институцийки ама

иуникално много боклуци по брега.... ама все български...
току виж си направили риболовна жандармерия от зорприбиране на шаранчета по педя от разни индивиди около нас (нашенци естественнно).

Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
- Боро
- научил се да хвърля
Само боклуците да бяха...Ама огромните пожари, които правят сънародниците ни по долното течение на Струма, което е резерват в Гърция и Евросъюзът. Можете ли да си представите - палят тръстиките за да си освобождават места за риболов !!! Сигурен съм че все някой ще хванат и ще "изгори" яко заради тези пожари.
Апропо сладководният риболов в Гърция не беше ли вече забранен поради горната причина ?
Апропо сладководният риболов в Гърция не беше ли вече забранен поради горната причина ?
- Vesko1
- сериозен играч
Ами сигурно в Гърция имат риби ,щото си нямат "гладни мангали" с парашути.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.