Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Когато тръгне таранката...
- venkov71
- научил се да хвърля
Когато тръгне таранката...
Когато тръгне таранката на яз.Огоста става това:
част от паркинга

и тълпата:
в дясно от мен

и в ляво

От снимките не става много ясно,но панаира беше голям.Имаше не по-малко от 100 коли,народ навсякъде.Като на манифестация.От снеготопенето нивото на язовира постоянно се покачва и рибата набива по плитчините на баластриерата,където водата е по-топла.
През работните дни хората са по-малко и рибата кълве по-уверено,а и излизаха по-едри екземпляри,от порядъка на 0,5-0,8 кг.Днес обаче и като количество,и като качество таранките се представиха по-зле,ма при толкова много "хранители" е разбираемо.
По-принцип няма лошо да захранваш,даже и по това време,макар че няма ефект,ама да ме обкръжат и да започнат да бомбандират с по една кофа храна на 1-2 метра от моите плувки ми идва нагорно.Добре,че се появиха около 9ч.та риболова беше до тук.След това
кафе,цигарки и оглеждане...Както казва един приятел станаха 3 хубави работи на куп-
тихо,топло и не ще да яде.
Малко и за риболова-мач,основно 0,16,повод 0,14,стационарна плувка 3 гр.оливетка,кука 8 ца черна.Стръв 1-2 торни червея.Трябва да се търси дълбочина до 1-1,5м.
Ето и днешният улов:

Поздрави и
част от паркинга
и тълпата:
в дясно от мен
и в ляво
От снимките не става много ясно,но панаира беше голям.Имаше не по-малко от 100 коли,народ навсякъде.Като на манифестация.От снеготопенето нивото на язовира постоянно се покачва и рибата набива по плитчините на баластриерата,където водата е по-топла.
През работните дни хората са по-малко и рибата кълве по-уверено,а и излизаха по-едри екземпляри,от порядъка на 0,5-0,8 кг.Днес обаче и като количество,и като качество таранките се представиха по-зле,ма при толкова много "хранители" е разбираемо.
По-принцип няма лошо да захранваш,даже и по това време,макар че няма ефект,ама да ме обкръжат и да започнат да бомбандират с по една кофа храна на 1-2 метра от моите плувки ми идва нагорно.Добре,че се появиха около 9ч.та риболова беше до тук.След това
кафе,цигарки и оглеждане...Както казва един приятел станаха 3 хубави работи на куп-
Малко и за риболова-мач,основно 0,16,повод 0,14,стационарна плувка 3 гр.оливетка,кука 8 ца черна.Стръв 1-2 торни червея.Трябва да се търси дълбочина до 1-1,5м.
Ето и днешният улов:
Поздрави и

ако можех да превърна хобито си в професия......
Re: Когато тръгне таранката...
Е тва е истината - пролетни каракуди, ЕВАЛА !!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Това много ме разсмя тази вечер!venkov71 написа:...Както казва един приятел станаха 3 хубави работи на куп-
Само за сравнение - в софийско в събота ,колегата Панайот лови с пряк прът, основно 0.10, повод 0.08, плувка 0.3 гр, кука № 18, стръв хирономус, при жесток вятър и хвана няколко добри каракуди / утре ще пусна снимка/, а аз с малко по-груб такъм - капо.Ама ще се стопли и тук и ще тръгнеvenkov71 написа:Малко и за риболова-мач,основно 0,16,повод 0,14,стационарна плувка 3 гр.оливетка,кука 8 ца черна.Стръв 1-2 торни червея.:

А хванатата риба в коя"графа" я слагаш !?venkov71 написа:........станаха 3 хубави работи на куп-
тихо,топло и не ще да яде..........

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- venkov71
- научил се да хвърля
Моя такъм даже е прекалено фин в сравнение с болшинствотоG.Petkov написа:
Само за сравнение - в софийско в събота ,колегата Панайот лови с пряк прът, основно 0.10, повод 0.08, плувка 0.3 гр, кука № 18, стръв хирономус, при жесток вятър и хвана няколко добри каракуди / утре ще пусна снимка/, а аз с малко по-груб такъм - капо.Ама ще се стопли и тук и ще тръгне!

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Поздравления за хубавия риболов

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- новобранец
Браво по нашия краи още не е тръгнала както трябва
То като тръгне някъде снимките на манифестацията все така изглеждат.Дали ще е на Дъбника или някъде за унищожаване на морунажи все гледката е една.Така че спокойно една и съща снимка може да се ползва за онагледяване на всичките подобни мероприятия. 

- antivik
- кандидат преподавател
А браво Венков, отново хубав репортаж и хубави каракудяци при тая навалица - ПОЗДРАВИ. Ама другия път вземи смени кафето с нещо по-сериозно
, че май от туй ти иде кутцузлука след 9, не че нещо ще помогне ама к`во ти пречи да пробваш

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Това са рибите на колегата, а аз - капо !

- venkov71
- научил се да хвърля
С удоволствие бих минал на по-твърдо,ма после няма кой да шофира,ще трябва излета да стане с преспиванеantivik написа: Ама другия път вземи смени кафето с нещо по-сериозно, че май от туй ти иде кутцузлука след 9, не че нещо ще помогне ама к`во ти пречи да пробваш
![]()
![]()

- antivik
- кандидат преподавател
venkov71 написа:С удоволствие бих минал на по-твърдо,ма после няма кой да шофира,ще трябва излета да стане с преспиванеantivik написа: Ама другия път вземи смени кафето с нещо по-сериозно![]()
, че май от туй ти иде кутцузлука след 9, не че нещо ще помогне ама к`во ти пречи да пробваш
![]()
![]()

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!