Дунавска красота

Модератори: bobopeli, sapuna

tsonev
новобранец
новобранец

Дунавска красота

Мнение от tsonev »

Неделен ден, времето прекрасно, нивото на водата - идеално за сезона. Сутринта - облаци и ветрец. Чудя се дали да отида на Реката или да режа асмите в двора. Добре, че жена ми ме успокои, че облаците ще се разкъсат и по-добре да отида, отколкото цяла седмица да й се оплаквам, че отново съм пропуснал хубав ден... Само това ми трябваше, след десет минути бях на Дунава. Рибари никакви не се мяркаха, Водата - огледало, въпреки лекия бриз и малкото облачета в небето. Сложих си бял туистер, като използвах допълнителна тройка, закачена за еденичната кука - туистера е 10 см. и ми позволи да направя тази допълнителна "сигурност". Още докато "опипвах" мястото, разбрах, че хищника е там, не че гонеше и скачаше - просто условията бяха идеални. На десетата минута удара последва като мощен чук, аванса изпищя и борбата започна. Въпреки борбеността на щуката, тя бързо бързо се оказа на брега. Беше глътнала целия туистер и осъзнах грешката си с допълнителната тройка - всички куки бяха забити. Щракнах няколко снимки и си събрах въдичката. Тази тигрица ми беше напълно достатъчна. Разходих се по брега на реката, защото вече започваха да идват и други рибари - кой за дунавска скумрия, кой за морунаж и червеноперка. По обяд се прибрах доволен и предоволен, даже и асмите успях да изрежа и сега започвам новата седмица с нови сили и зареден с много енергия.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дунавска красота

Мнение от Shankulov »

За това става на въпрос! Евала :drinkers:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Бравус, страхотно щукле!!!
:drinkers:
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Браво!!!
Аватар
ShoyShek
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ShoyShek »

:smt038 :smt038 :smt038
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

Eвала колега,много Хубава риба :drinkers: ,но къде по-точно беше :)
tsonev
новобранец
новобранец

Мнение от tsonev »

Град Лом, на така наречената "Тинява".
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

tsonev написа:Град Лом, на така наречената "Тинява".
Благодаря :)
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Наистина си е красота.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

е верно е красива голямата река
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
tsonev
новобранец
новобранец

Мнение от tsonev »

Вчера, нервен повече от обикновеното работен ден. В главата ми беше само една хубава, крепяща ме мисъл, че Реката е наблизо. С нетърпение, подобно на Фред Флинстоун, дочаках "сирената" за края на работния ден, минах през вкъщи да се преоблека и да кажа координатите си и право на Дунава. Времето тихо с малко облаци по небето, но предимно слънчево. Часа - около 18. Веднага започнах със силикона, но нищо. Смених с воблери, потъващи, плуващи - отново нищо. А знам, че там, където бях се навърта хищника. След час празни замятания, реших да извадя скрития арсенал - "бракониера". "Бракониера" е блесна "Мепс" - 3 бяла. Още на третото замятане, там където силинките и воблерите не успяха, последва рязък удар и огромен скок над водата на щуката. Аванса изпищя за кратко, но като, че ли високия скок я измори преждевременно. Извадих я спокойно, гребнах я с кепа и това ми беше грешката. Това подсигуряване с кепа ми струваше малко разкъсване на мрежичката му, защото "бракониера" са оплете много в него. Събрах си въдичката и право вкъщи, часа беше вече 19.30. Очакваше ме приятна вечер с Шампионска лига и приятни спомени, от този иначе изнервен ден!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Какво му трябва повече на човек? :)
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Ееееех този Дунав бре, страхотни красавици бравос :smt038 :smt038 :smt038 :smt038
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
maverik77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от maverik77 »

Браво колега,страхотни риби си хванал :shock: Дунав си е Дунав
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка,
но ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две........
tsonev
новобранец
новобранец

Мнение от tsonev »

Много хубав слънчев съботен ден бе вчера. Бях поръчал предния ден едни спинъри собствено производство от колега от форума. Сутринта отидох да ги взема и право на Реката за проба. Оказаха се доста сполучлива изработка и още на контролните замятания последва удара от чук. Един доста красив екземпляр, с текло около 1-1.5 кг. Распера беше налапал доста лакомо примамката. Доволен си събрах въдичката и направих задължителния контролен оглед на рибарите наоколо. А вчера те бяха повече от много - мятаха се чепарета, замбоци, капани и всевъзможни такъми, но резултата бе повече от слаб. Скумрията според мен е доста навътре в дълбочините на реката, хващаше се по някоя червеноперка и почти нищо друго. минах да си взема съботния вестник и се прибрах доволен и предоволен от този толкова бърз риболов.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”