Жеков вир / Душанци /

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Twobeer
новобранец
новобранец

Жеков вир / Душанци /

Мнение от Twobeer »

Моля знаещите да споделят инфо....от къде се достига до язовира.....добри места.....каква риба държи....

Благодаря предварително
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: Жеков вир / Душанци /

Мнение от barutchiata © »

Жеков вир и Душанци са различни язовири. За Жеков вир след Пирдоп на :

1. Завиваш на дясно
2. Завиваш на дясно
3. Пакна дясно
4. Си на устието на Жеков вир
След като завиеш на 2 пътя е разбит асфалт и става на черен път.
Жеков вир.jpg
Жеков вир.jpg (155.62 KiB) Преглеждано 2379 пъти
Жеков вир 1.jpg
Жеков вир 1.jpg (146.58 KiB) Преглеждано 2379 пъти
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

Привет,

:arrow: Препоръчвам следния път: ...след Пирдоп завиваш на дясно към с. Душанци. Като влезеш в селото, веднага завиваш в дясно - това е пътя за "хижата". Като видиш язовира от дясно - избираш си спускане и си на него-само асфалт е пътя. Описания по-горе път от колегата ще те отведе на устието, но пътя е за ДЖИП-страшно е разбит.

Поздрви
Последно промяна от szhristov на Пон Апр 04, 2011 9:14 pm, променено общо 1 път.
...и наслука
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

szhristov написа:Привет,

:arrow: Препоръчвам следния път: ...след Пирдоп завиваш на дясно към с. Душанци. Като влезеш в селото, веднага завиваш в дясно - това е пътя за "хижата". Като видиш язовира от ляво - избираш си спускане и си на него-само асфалт е пътя. Описания по-горе път от колегата ще те отведе на устието, но пътя е за ДЖИП-страшно е разбит.

Поздрви
Бате аз съм писал как се стига до Жеков вир. Ти пишеш как се стига до Душанци който е друг язовир. За този язовир има три подстъпа: единият за стената, втория за един залив който така и не му знам името, и третия за устието който е наистина супер разбит. Така, че не бъркай човека. Жеков вир и Душанци са два различни язовира.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

За стената на Душанци съм сигурен, че се минаваше през селото. За залива който споменах, се минава през с. Антон от там се тръгваше по един път който водеше до някакъв паметник и от там се стигаше до залива. Там съм ходил само два пъти и нямам много спомени. ЗА устието се хващаше пътя за Копривщица и от този път се отбива за устието по черен път който преди години беше ужас и сега няма да е по различен.
mlc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mlc »

szhristov написа:Привет,

:arrow: Препоръчвам следния път: ...след Пирдоп завиваш на дясно към с. Душанци. Като влезеш в селото, веднага завиваш в дясно - това е пътя за "хижата". КаКато видиш язовира отто видиш язовира от ляво - избираш си спускане и си на него-само асфалт е пътя. Описания по-горе път от колегата ще те отведе на устието, но пътя е за ДЖИП-страшно е разбит.

Поздрви
И този маршрут е правилен за Жеков вир .В Душанци след бившето ТКЗС и гробището завиваш на дясно,минаваш моста на р. Тополница и това е пътя за х. Артьовица /неработеща /.Трябва да стигнеш до моста на р. Бобьовица /забранена за риболов/ и веднага след него пак дясно по черния път .На разклонението в ляво и като видиш язовира спускаш, ама за за лека кола си е супер изпитание ./пеша, джип или бтр/.
Пътя на barutchiata © става и за кола ,аз го минавам с МБ 190 ,караш по-бавно и няма проблем.
Другия наистина е асфалтиран, но не е по-малко разбит .
Процесът по улова на риба е толкова увлекателен, че с времето от навик той се превръща във всепоглъщаща страст.
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

barutchiata © написа:...бате аз съм писал как се стига до Жеков вир. Ти пишеш как се стига до Душанци ...
Колега, писъл съм за пътя до Жеков вир, който предпочитам. За яз. Душанци има подходи, както си писъл през с. Антон, пътя за Копривщица и през село Душанци, като през селото се стига до стената и в дясно на язовира. Преди стената, ако знаеш по кой път за завиеш в ляво може да стигнеш до другите подходи. Пътя есента беше оправен по протежение на целия язовир.

Поздрави

:drinkers:
...и наслука
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

[quote="barutchiata ©"]За стената на Душанци съм сигурен, че се минаваше през селото. За залива който споменах, се минава през с. Антон от там се тръгваше по един път който водеше до някакъв паметник и от там се стигаше до залива. Там съм ходил само два пъти и нямам много спомени. ЗА устието се хващаше пътя за Копривщица и от гара Копривщица наляво по черния път, този път се отбива за устието по черен път който преди години беше ужас,( е чак пък ужасен) и сега няма да е по различен.но пък колкото и лошо време да те хване там по този път по всяко време можеш да си тръгнеш без проблеми :wink: За разлика от разни други места, е по-доре на стената но там пък какво ще ловиш :roll: или да се направиш на шерп някаде на майната си пеш.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Twobeer
новобранец
новобранец

Мнение от Twobeer »

Благодаря за информацията колеги.....никога не съм ходил нито на единия нито на другия.Сега смятам да посетя някои от двата ...Според Вас кои е за предпочитане.....
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:arrow: Душанци

...и наслука
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

szhristov написа::arrow: Душанци

:smt023
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Чудя се дали да кажа и аз нещо :wink: Значи ходил съм и на двата язовира .Миналата година бях в забраната на Жеков вир, и много съм доволен ,смисъл улових неколко каракуди, но бяха над кило.Душанци :в момента дава уклей, и дребни баби това е от страната на Козница ( отбивката на гара Копривщица) .Значи нямам инфо за Жеков вир :?
Рибата на Жеков вир не я предпочитат месните колеги за консумация .
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

То зависи на какво ще я търси рибата де . Не друго ами ако я търси на спининг в момента на Душанци излизат - кустур , две пъстърви и три щуки ( писалки ) :D

На Жеков вир още повече кустур и един кефал ама само от към стръмната страна и то при добра трамбовка :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”