Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Питане
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Питане
Добър вечер. Имам следния сонар Eagle fish easy 245 DS. Та въпросът ми е: Има ли функция да си гледам влакното във водата? И ако има как се пуска?
Хвани, снимай и пусни
- krokibg
- учете се от него
Re: Питане
Най-простия вариант е да си пуснеш настройките по "дефолд",закачаш си стръвта на въдицата/предполагам че ще кльонкаш/ и пускаш линията там където ти е на сонара трансдусера !!! Пускаш на долу и вдигаш на горе,докато видиш чертата която се появява на екрана.Няма как да объркаш спускащата се или вдигаща се примамка и оловото.Самата линия няма как да видиш,ама оловото и примамката би трябвало да се виждат доста отчетливо

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Както каза Корки, но първи изключи функцията дето ти показва рибките по екрана. По добре е да си гледаш директно информацията, а не само символи (рибки), че тъй и оловото със стръвта ще ти излиза като рибка.
Оловото и стръвта се виждат добре, на този сонар, но ако го държиш на 60° ъгъл ще епо отчетливо и чувствително от на 120°. Ползвам същия сонар, не е най-добрия, но за тези парици си е супер. И на мен ми трябва да гледам дъното а не рибите.
Оловото и стръвта се виждат добре, на този сонар, но ако го държиш на 60° ъгъл ще епо отчетливо и чувствително от на 120°. Ползвам същия сонар, не е най-добрия, но за тези парици си е супер. И на мен ми трябва да гледам дъното а не рибите.
На някои модели двулъчеви сонари, изключването на функцията Fish ID+tm (т.е. показването на рибките) означава, че се изключва широкия лъч и на екрана се вижда дъното, само в зоната на тесния лъч. Така че, трябва да го съобразиш този момент. Във всички случаи обаче, за да виждаш примамката и тежестта (все пак зависи и от тяхната големина), те трябва да попадат в зоната на сонарното петно. Когато работиш само с тесния лъч, това петно е значително по-малко от петното на широкия лъч, а големината на всяко едно от тях зависи от дълбочината под лодката. Обикновено, стръвта и тежестта се виждат на екрана на сонара при вертикалното им спускане под сондата, или в тесни граници около нея (зависи от дълбочината. Имай предвид, че сонарното петно се рочертава във вертикала като конус, с основа дъното и връх - сондата. Колкото си по-близо до сондата, толкова е по-малко петното.
Прегледай цялата тема "За знаещите и сонарите" и графиките на 5-та страница в същата тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 3&start=60. Графиките са посочени за сонар Humminbird Piranha max 170, който е с 20 градуса тесен и 60 градуса широк лъч, но можеш да си преизчислиш данните за твоя сонар и да добиеш представа, за какво става дума. Успех
.
Прегледай цялата тема "За знаещите и сонарите" и графиките на 5-та страница в същата тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 3&start=60. Графиките са посочени за сонар Humminbird Piranha max 170, който е с 20 градуса тесен и 60 градуса широк лъч, но можеш да си преизчислиш данните за твоя сонар и да добиеш представа, за какво става дума. Успех

Последно промяна от jagger1 на Пон Апр 04, 2011 9:43 am, променено общо 1 път.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- krokibg
- учете се от него
Да,пропуснах да спомена да изключиш показването на рибките,което е най-важното.Прави си експерименти с настройките,ще му хванеш чалъма !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Точно за кльонк се ползва. А мога ли да гледам как сома ми атакува стръвта?
Хвани, снимай и пусни
Може да видиш всичко което минава под лъча на сондата!
Ето снимка с няколко сома
Атака на 12м.вълнообразната дебела и плътна чарта-сом.По-тънка и по-права чарта е линията със стръвта
Искаси малко опит в разчитането на това което виждаш

http://forum.fishing-mania.com/gallery/ ... e_id=44570

Атака на 12м.вълнообразната дебела и плътна чарта-сом.По-тънка и по-права чарта е линията със стръвта

Искаси малко опит в разчитането на това което виждаш

http://forum.fishing-mania.com/gallery/ ... e_id=44570