Пролетни кефали

Модератори: bobopeli, sapuna

seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Пролетни кефали

Мнение от seefeel »

Минаха 2 седмици от както се накефалихме с Каридата,а мен вече не ме свърташе и ми се правише сериозен спининг.В петък се наложи ходене на село,като имах възможност да остана там на гости за 2-3 дена.Само това и чаках.Късно следобяд оправяне на багажа,пазарене,там редовните му работи и къде 7 след обяд бях там.Посрещнаха ме с 5 кубика дърва за прибиране за добре дошъл. :lol:
С малко помощ за нула време всичко беше прибрано а навън още беше светло.Оставаше около половин час до мръкване които естествено оползотворих,като слязох до реката под нас със спининга да видя чакат ли ме кефалите.Нямах почти никакви надежди,защото бях там и преди 1-2 седмици ,а тогава рибите ги нямаше.Водата беше поспаднала,но все още доста висока и студена,но пък поизбистрена.До мръкване записах две кефалчета по педя,ест на самоделки.Вече можех да се прибера щастлив и да кроя планове за съботния ден.
В събота не си дадох зор и станах късно,кафе закуска и малко преди обяд тръгнах по реката ,която минава на метри от нас.Този път реших да отида малко по-надалеч и да обходя няколко перспективни места в които предполагах че са рибите.Времето облачно и духа.На най-подходящото място нямаше никой и се почна голямото търсене,смяна на примамки и вървене.Не след дълго ги намерих.Рибките бяха налиния но кълвяха съвсем плахо,повечето само почукваха по няколко пъти,задържаха нежно и се откачаха.Ето и няколко от тях,уловени на самоделки.

Изображение
Изображение
Изображение
Търсенето продължи с променлив успех,като на това място всичките бяха все такива.
На поредното място излезе и тоя мушмурог
Изображение
Последваха още няколко контролни замятания ,докато при едно от тях на около 6-7 м пред мен нещо се изстреля и удари.Лаитчето се сгъна и аванса запя.Първоначалния напън бе много силен и взе доста аванс,като рибата успя да влезе и в силно течение.Голям кефф. :D Прекрасен кефал 45 см
Изображение
Изображение
Още един,по-малък от друго място
Изображение
Изображение
и още един
Изображение
Към 6 реших да се прибирам,но все още не знаех какво предстоеше.Прибрах се ,хапнах и бегом до магазина за цигари.Оставаше ми час и реших отново да го оползотворя на реката,като вече си бях извадил нужните заключения на какви места е рибата, а именно дълбоки и силни бързеи,или вирове с стабилно и силно течение около-1-1,5 м.На по-плитко и по дълбоко нямаше никой.Достигайки до набелязаното място лошо ме изненада една видра, но реших да пробвам.Докато тя си играеше на 15-20 м от мен ,за мои късмет улових 4 педарки,но не ги снимах.Вече се беше почти стъмнило,преместих се 20-ина метра нагоре по течението и замятнах няколко пъти но нямаше никой.Последното хвърляне ,задържам и удър.Тъп и не силен.Нещото застана в средата на реката и не мърдаше.след малко напъни доиде до моя бряг,но беше 10 м надолу като застана плътно до няколко млади върбички.А бе викам ся и видрата ли фанах,но точно в този момент рибата се размърда и преигра точно в клоните.Лека полека се размърда и след известно време вече беше пред мен.опитах да я хвана но се уплаши и с няколко мощни движения бе отново в средата на реката.Още малко игра с аванса и от втория път не и се размина.Страхотен кефал,малко над 50 см
Изображение
Изображение
Не ми оставаше нищо друго освен да с прибера доволен за по ракийка и сладки приказки от изминалия ден,в които успях да си подобря и рекорда на кефал със спининг.
Неделя.Отново ставане късно и тръгване преди обяд.Времето кофти,отново духаше гадно,но за капак и през целия ден пръскаше ситен дъжд.По тази причина няма и снимки с изключение на 2-те най-заслужаваши внимание.Като цяло дълъг преход,с още по-капризни риби,много празни удъри.Реката вдигаше ниво като в края на деня нивото бе поне с 20 см нагоре ,а аз се чудех какво им става на рибите.Този беше най заслужаващия внимания кефал от общо 10-12 броя
Изображение
43см,като в последните минути беше и най-голямата изненада,която след удъра ме накара да се замисля защо аджеба кефал скача така нависоко над водата....
Изображение
Изображение
Така неусетно минаха двата дни,които ще ми държат влага през идната седмица.Това е всичко от мен,дано ви хареса. :drinkers:
Проба му е майката!
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пролетни кефали

Мнение от shefa »

Прекрасно!
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от cecodevil »

:D страшни кефали особенно последния :smt023 .
Изображение
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

cecodevil написа::D страшни кефали особенно последния :smt023 .

Така е!Бях решил да ги търся целенасочено по други реки ако риболова в събота не потръгне.В крайна сметка една от тях ме намери. :lol:
Проба му е майката!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Всеки път ти отварям темите със затаен дъх и всеки път, БАМ!!!!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

евала прекрасно :prayer: :prayer: :prayer:
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
jakuto
новобранец
новобранец

Мнение от jakuto »

:smt038 :smt038 :smt038
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Леле какъв излет :drinkers: :drinkers: :drinkers: Браво,щестица отвсякъде :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
paranorm
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paranorm »

страшен душевен кеф ми достави тази история с картинки.. напрао ще си сипя една ракийка :drinkers:
АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...
Изображение
НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
krasi81

Мнение от krasi81 »

Поздравления Жорка страхотен излет разбирате му на този риболов :D
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Страхотен излет колега :smt023 :smt041
piam70
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от piam70 »

Евала,страшен репортаж :supz: .Благородно ти завиждам :prayer:
Аватар
batjoro76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batjoro76 »

Браво,баси животните. :shock:
Завиждааам.
Кефа е бил 100%
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Велико пеживяване, арни рибоци, бравоззз! 8)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”