Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- георги н.
- ще става разбирач
Сега се сещам за откриването миналата година на яз.Бебреш. Значи отивам аз , отлично снабден със стръв специално за кефал. пристигам на любимото си място , замятам , сменям стръв след стръв и нема файда . То не бяха ручейници , силикати , щурчета, торен, бял , жито , тесто от спринцовка обаче нема та нема. А някъкъв колега до мене ги разнищи като Хитлер Полша . Гледах , въртех се около него и накрая срам не срам питам аз на кво и човека вика на пиявица . И цяло лято кефала на бебреш се ловеше само на пиявица . Каква бе тая работа немам обяснение . Та сега на откриването първо пиявица и после вс. останало.
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
То тая тема , явно няма край... ама и аз да споделя нещо, което няма начин да не се знае ! Става дума за стръвта - глава от уклейка или пръскач , рибки уловени на реката ,за да фраснеме голямия клен ! Значи , у нас има реки, където речния кефал , каквото и да правиш , не ще , и не ще бе ... то блесни , то булда , муарене и не ще ! Ама на глава от рибка, понякога се получава и си кълве ... ! Не винаги , разбира се !
Последно промяна от Trias на Пон Май 21, 2007 11:07 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За риболова на кефал винаги има какво ново да се кажеTrias написа:То тая тема , явно няма край... ама и аз да споделя нещо, което няма начин да не се знае ! Става дума за стръвта - глава от уклейка или пръскач , рибки уловени на реката ,за да фраснеме голямия клен ! Значи , у нас има реки, където речния кефал , каквото и да правиш , не ще , и не ще бе ... то блесни , то булда , муарене и не ще ! Ама на глава от рибка, понякога се получава и си кълве ... ! Не винаги , разбира се !

А тази глава

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
vIdRaTa написа:За риболова на кефал винаги има какво ново да се кажеTrias написа:То тая тема , явно няма край... ама и аз да споделя нещо, което няма начин да не се знае ! Става дума за стръвта - глава от уклейка или пръскач , рибки уловени на реката ,за да фраснеме голямия клен ! Значи , у нас има реки, където речния кефал , каквото и да правиш , не ще , и не ще бе ... то блесни , то булда , муарене и не ще ! Ама на глава от рибка, понякога се получава и си кълве ... ! Не винаги , разбира се !![]()
А тази главакак точно става
![]()
Темата естествено винаги e актуална !
Отиваш на дадената река ... преди риболова газиш в реката и прекатурваш два - три камъка с цел да си набавиш местна стръв - ручейник или мамарец ! Ловиш си на тая жива стръв няколко беловара , режеш им главите , след като предварително си ги умъртвил по безболезнен за рибите начин ! ... След това на същата тази река и моста над нея ; и трябва реката да е бистра , което става през лятото или есента, и да се виждат кленовете ... На кука № 5-7 ,на леко , задължително острието трябва да минава и през двете хрилни капачета , иначе стръвта се откача при замятането .... замяташ отгоре от моста в бистрата и маловодна река и спокойно наблюдаваш как сребристата ти примамка лови речните кефали !
-
- новобранец
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да нападат ги, но става въпрос за малка река , в която( поне аз така мисля) риболова на ест. стръв ще е поне 2 по-благоприятен от този на спининг или муха.Няма да обяснявам защо ,има го в тематаКамбата написа:Аз пък мисля,че нападат и изкуствните примамки,поне до края на октомври,от там нататък на леко е по-добре,въпреки,че пак може да се съблазни на спининг.

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- ще става разбирач
-
- новобранец
-
- новобранец
таз година само с 2 уклея и 1 малка черна мряна сме се разписали.
Миналата година имаше средни кефали по 15-20 санта,като ги ловяхме на скакалец,ама сега няма и се чудя на кво да фърлям,тъй като уклея там (бахти плевела) унищожава всичко
Черна мряна съм виждал бая големи парцали около 15-20 санта
Мисля на бяла цръв да пробвам,ама се нямам път до рибарски и ако им,ам се забраям
.
Иначе ного приятна рекичка,мъничка и има средно големи риби.Имаше 1 вир,на околовръстното,при реката,някой го беше копал за да се къпят там малките деца,сега след като се наводни реката дигна яко нивото и го е заляла тоя вир,и под 1 отрязано дърво има дупка,там съм гледал големи мрени както и кефали по 20 санта!
Миналата година имаше средни кефали по 15-20 санта,като ги ловяхме на скакалец,ама сега няма и се чудя на кво да фърлям,тъй като уклея там (бахти плевела) унищожава всичко
Черна мряна съм виждал бая големи парцали около 15-20 санта
Мисля на бяла цръв да пробвам,ама се нямам път до рибарски и ако им,ам се забраям

Иначе ного приятна рекичка,мъничка и има средно големи риби.Имаше 1 вир,на околовръстното,при реката,някой го беше копал за да се къпят там малките деца,сега след като се наводни реката дигна яко нивото и го е заляла тоя вир,и под 1 отрязано дърво има дупка,там съм гледал големи мрени както и кефали по 20 санта!