5 -тима рибари - 700 рибки :)

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
genadi49
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: 5 -тима рибари - 700 рибки :)

Мнение от genadi49 »

antivik написа::evil: А не е ли възможно и всякой собственик, арендатор или къвто и да е на рибарници и развъдници - изобщо на всеки който бизнеса му е развъждане на рибета, да прави по някое даренийце или нещо, като акцизче, данъче в натура :?: :!: :?: Сиреч да зарибява определено количество рибета в реки, язовири, блата, езера и т.н. през определен период :wink: :?: ?
А не би ли могло това да бъде включено като клауза в договора за отдаване под аренда? :wink:
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Здравейте колеги :)
Благодаря още веднъж за добрите думи.
Много го мислихме дали да са с много малки рибки до 6 см или с тези над 11 - 12 см , но избрахме последните защото аклиматизирането им е доста бързо , смъртността им е много малка и предвид малката река която бяхме избрали трудно ще станат храна за останалите обитатели - но и това го има в природата :)
Хубаво е такова мероприятие да се прави през по-студени дни - покачването на температурата в чувалите с вода е смъртоностно. Голямата врътка е при пакетирането на рибките. Чувалите 2 един в друг се пълнят до малко анд 1/3 с вода после от кислородна бутилка се издуват с кислород кокато станат с формата на малки бидончета :)
Изображение
Изображение
После се слагат във водата ,за да се изравни температурата във водата в чувалите и тази в реката и после се пристъпва към самото разнасяне :) Хубаво е рибките да не се изсипят на едно място - колккото в по-голям периметър толкова по-добре :)
Наслука на всички колеги
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Commander »

genadi49 написа:
antivik написа::evil: А не е ли възможно и всякой собственик, арендатор или къвто и да е на рибарници и развъдници - изобщо на всеки който бизнеса му е развъждане на рибета, да прави по някое даренийце или нещо, като акцизче, данъче в натура :?: :!: :?: Сиреч да зарибява определено количество рибета в реки, язовири, блата, езера и т.н. през определен период :wink: :?: ?
А не би ли могло това да бъде включено като клауза в договора за отдаване под аренда? :wink:

А ИАРА не би ли могла да спонсорира такива мероприятия и тъй тъй зима едни пари които потъват някъде!?... А контрола е трагедия извинявам се, че се отплеснах малко.
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Бравост,големи сте :prayer:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
nikki_76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikki_76 »

Поздравления и адмираций за цялата група,да сте живи и здрави и още дълги години да ни учите как да се грижим за прекрасната ни природа.
Аватар
vynsente
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от vynsente »

Изображение
<<< RESPECT ANIMAL KINGDOM NATURE >>>
Изображение
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Браво момчета, чест и почитания, ама земете тоз репортаж го пуснете на ИАРА, да видат как с малко желание и дребни стинки се правят големи неща. И да ги питаме с парите дето събират от нас колко пъти са зарибявали.
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

pacho69 написа:Браво момчета, чест и почитания, ама земете тоз репортаж го пуснете на ИАРА, да видат как с малко желание и дребни стинки се правят големи неща. И да ги питаме с парите дето събират от нас колко пъти са зарибявали.
Паче, погледни някъде по-горе, има хора дет са щели да ги глобяват от ИАРА-та ако зарибявали на своя глва :evil: . Как ще гледат материал дет им показва как да си гледат работата бре :!: :?: :!: :wink:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

:prayer: :prayer: :smt041 :smt041 :smt038 :smt038 :smt023 :smt023 УНИКАЛНА ПОСТЪПКА
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

antivik написа:
pacho69 написа:Браво момчета, чест и почитания, ама земете тоз репортаж го пуснете на ИАРА, да видат как с малко желание и дребни стинки се правят големи неща. И да ги питаме с парите дето събират от нас колко пъти са зарибявали.
Паче, погледни някъде по-горе, има хора дет са щели да ги глобяват от ИАРА-та ако зарибявали на своя глва :evil: . Как ще гледат материал дет им показва как да си гледат работата бре :!: :?: :!: :wink:
Прав си колега тия от ИАРА не трябва да виждат такива постове на мен в очите ми казаха че ще ме глобят ако зарибя при положение че искам да пусна над 3000 рибки(не е много ама тва са ми 900 лв)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Dimitar_allianz написа:
antivik написа:
Прав си колега тия от ИАРА не трябва да виждат такива постове на мен в очите ми казаха че ще ме глобят ако зарибя при положение че искам да пусна над 3000 рибки(не е много ама тва са ми 900 лв)
Може да съм имал твоя пост в предвид, не се опитвам да запомня с подробности, кой какво точно пише. А тези от агенцияна значи са за разстрел щом е на такиви цени зарибителния материал, не се хванат да позарибят и да пооберат малко мрежи и много глоби, а и гледат да глобят за сторена добрина. :evil:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Браво на цялата група! Чудесна акция!
Изображение Изображение
G_P_S
новобранец
новобранец

Мнение от G_P_S »

Браво момчета !!! Пожелавам Ви,това,което пуснахте в реката да си го уловите двойно и тройно,като всеки грам се превърне в килограм.
pruffky
новобранец
новобранец

Мнение от pruffky »

Поздравления! :) :) :) :) :) :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Супер сте момчета
сега както казах по-горе и аз организирам подобна инициатива на ЛС ако искате да се включите
Сори за спама колеги ама е за благородна кауза :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”