колко дебело плетено влакно да си взема

Модератори: Павел Иванов, sestrata

simi
новобранец
новобранец

Re: колко дебело плетено влакно да си взема

Мнение от simi »

Да ме извини колегата че ползвам неговата тема,ама някой ще каже ли дали моя избор на влакно е приблизително правилен?
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

simi написа:Да ме извини колегата че ползвам неговата тема,ама някой ще каже ли дали моя избор на влакно е приблизително правилен?
Изборът на влакно е правилен. Имам подозрение, че с тази макара ще го унищожиш... :idea:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Подкрепям Павката. Наскоро полових с един Sasame Samuline. Доста приятно влакно с кръгло сечение, сравнително меко и мазно.
ПауърПрото е универсално, супер здраво,евтино, НО определено не е за за кУен. Защо ли ?
Грубо е -> отразява се на дистанцията,която е от съществено значение особено по Искъра; хрупа и шуми ( в сравнение с другите супер PE) -> в спокойна вода тези трептения (според мен) се отразяват на кълвежа на мнителните кУенове :) Фк-то спомага когато се лови в бърза вода и рибите са значително по-активни.
simi
новобранец
новобранец

Мнение от simi »

Добър вечер.Павка (sestrata),ми ще я сменям макарата тогава.Доколкото разбрах трябва минимум- Ryobi Zauber 1000.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Заубера ще свърши работа, но въпреки това не препълвай шпулата, винаги затваряй бигела с ръка и намествай брейда на ролката. Така ще намалиш риска от бради. Ако забележиш, че влакното започва да се пресуква с въртележка, смени с 5-6 грамов кренк докато се оправи.
simi
новобранец
новобранец

Мнение от simi »

sestrata написа:Заубера ще свърши работа, но въпреки това не препълвай шпулата, винаги затваряй бигела с ръка и намествай брейда на ролката. Така ще намалиш риска от бради. Ако забележиш, че влакното започва да се пресуква с въртележка, смени с 5-6 грамов кренк докато се оправи.
Мерси за съвета,жив и здрав.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”