Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

колко дебело плетено влакно да си взема
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: колко дебело плетено влакно да си взема
Да ме извини колегата че ползвам неговата тема,ама някой ще каже ли дали моя избор на влакно е приблизително правилен?
Изборът на влакно е правилен. Имам подозрение, че с тази макара ще го унищожиш...simi написа:Да ме извини колегата че ползвам неговата тема,ама някой ще каже ли дали моя избор на влакно е приблизително правилен?

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Подкрепям Павката. Наскоро полових с един Sasame Samuline. Доста приятно влакно с кръгло сечение, сравнително меко и мазно.
ПауърПрото е универсално, супер здраво,евтино, НО определено не е за за кУен. Защо ли ?
Грубо е -> отразява се на дистанцията,която е от съществено значение особено по Искъра; хрупа и шуми ( в сравнение с другите супер PE) -> в спокойна вода тези трептения (според мен) се отразяват на кълвежа на мнителните кУенове
Фк-то спомага когато се лови в бърза вода и рибите са значително по-активни.
ПауърПрото е универсално, супер здраво,евтино, НО определено не е за за кУен. Защо ли ?
Грубо е -> отразява се на дистанцията,която е от съществено значение особено по Искъра; хрупа и шуми ( в сравнение с другите супер PE) -> в спокойна вода тези трептения (според мен) се отразяват на кълвежа на мнителните кУенове

Добър вечер.Павка (sestrata),ми ще я сменям макарата тогава.Доколкото разбрах трябва минимум- Ryobi Zauber 1000.
Заубера ще свърши работа, но въпреки това не препълвай шпулата, винаги затваряй бигела с ръка и намествай брейда на ролката. Така ще намалиш риска от бради. Ако забележиш, че влакното започва да се пресуква с въртележка, смени с 5-6 грамов кренк докато се оправи.
Мерси за съвета,жив и здрав.sestrata написа:Заубера ще свърши работа, но въпреки това не препълвай шпулата, винаги затваряй бигела с ръка и намествай брейда на ролката. Така ще намалиш риска от бради. Ако забележиш, че влакното започва да се пресуква с въртележка, смени с 5-6 грамов кренк докато се оправи.