Излет

Модератори: bobopeli, sapuna

edis-pike
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Излет

Мнение от edis-pike »

pa4o написа:Здравейте приятели, на кратко ще опиша 4-ри дневния си риболовен круиз, от родния ми край.
Ще обърна обаче повече внимание на един от излетите ми, а във всъщност той беше и първият от четерите.
По някакъв начин успях да се разместя в работата и ми се вързаха 4 почивни дни, ами сега на къде ? ? ?
Естествено че за риба, но къде ?
Ами на едно прекрасно място, място на което съм проходил в риболова, място, което не се е променило изобщо,
място, което ражда спомени всеки път когато се завъщам там, а именно моето село.
Згушено в подножието на Средна гора, заобиколено със смесени гори, невероятна природа и незабравими гледки,
то винаги ми напомня за безгрижното ми детство, и за да не си мислите че "приказвам врели не кипели"
ето вижте:

Изображение

Изображение

Изображение

като за начало се отбихме за по кафе при близки роднини, които много се зарадваха да ни видят,
и любезно ни направиха предложение, на което човек трудно може да устои.
Нощувка с блага раздумка и люта ракиица :D

Пийнахме по кафе и поехме към нарочената дестинация, една рекичка в близост до селото.
Месните обитатели на реката откакто се помня са кефал, черна мряна и кротушка само тез трите, някои хора се хвалеха
преди време, с уловена каракуда, но за мое щастие не се е развъдила, слава богу.
На реката винаги съм ходил със перце, но този път реших да пробвам на спининг, нещо ново за тази рекичка.
Трескаво зглобих въдичката, с треперещи ръце от вълнение трудно вързах карабинка,
и вече бях готов за бой.

Изображение

Реката ни посрещн така:

Изображение

Изображение

Изображение

със шумоленето на палавите, гонещи се из между каманите бързейчета.
И безмълвния стар римски мост, който стои като паметник на вечноста от една друга отминала епоха

Изображение

Риболова при тези гледки и красоти сякаш остава на заден план, човек не може да се насити на чистия
въздух, и да се нагледа в бездънната синева на небето, и това е всеки път когато се озова на подобно мяст,
чувството е неописуемо.
Но все пак реших да проверя как са водните обитатели, размърдали ли са се ?
И се заех с облавяне на малките вирчета.

Изображение

Изображение

Кефала обаче отказваше упорите да гони примамката, явно новаторския метот не им се нравеше,
а можеби все още не се бе размърдал от дългата зимна летаргия, незнам ...
И реших да пробвам мренките, които палаво подскачаха в бързеите.
Бързо прибрах спининга и извадих директната 5-ца вързъх много тънък монтаж, като за условията в които щях да ловя и
започнах да проверявам зад големите обли камани :D

Изображение

Изображение

Още на второто подаване усетих онази сила присъща само на черната мряна, след кратко водене из бързея на вън се озова и първата красавица
на която са въспяти красивите моми в българския фолклор красива като "черна мрена"

Изображение

Изображение

И кто се почна рибка след рибка.
Смених няколко-кратно мястото резултата беше същия

Изображение

а гледката и заобикалящата природа се тъй пленяваща

Изображение

Изображение

а пролета испълваше въздуха със сладникави благоохания от цъвтящите растения и свежо поникналата трева

Изображение

Нправихме още няколко часова разходка с риболов, но слънцето започна да приваля излезе един остър ветрец,
и стана време да се прибираме, чакаше ни приятна компания и невероятни селски мезета.
рибплова приключи ето така

Изображение

Изображение

Изображение

Равносметката от тази прекрасна разходка приключи с много положителна енергия,
много хванати рибки и настроение каращо те

Изображение

да се завръщаш отново и отново.

пп. Този репортаж не би изглеждал така, както е в момента без съдействието на оператора :D
моята съпруга.

На следващия ден отпатувахме за Пазарджик, там се отдадох на другата ми страст изцяло а именно спининга.
Рибките бяха епизодични и бараха плахо примамките, сигурно още им е студено за да гонят активно.
Все пак успях да надхитря няколко рибки

Изображение

Изображение

Хванах отново няколко кефалчета на микро клатушка

Изображение

Без оператор и фото сесия е трудно да се направи по подробен репортаж за деня, но както и да е
важното, че дори от части успявам да споделя преживяното,
за няколко часа хванах десетина рибки и поради влошаване на времето реших да се прибирам и да почина за следващия ден.

Третия ден реших да посета една любима за мен река (Тополница)
Вечерта получих информация от приятел че реката е спряна и има идеални условия за спинингуване.
Нещо под лъжичката ми подскочи, камака бе хвърлен реката е избрана.
Без да бързам на следващата сутрин свърших туй унй пинах кафенце и в 10 вече бях на реката а тя милата прекрасна.
Рибките ме викаха"ела, елаааа елаа"
и аз отидох.
Водата изглеждаше така

Изображение

Изображение

Изображение

Въдицата беше вързана от предния ден и затуй не губих време, а директно започнах да замярам водата с примамки.
След няколко замятания първата рибка вече беше налапала примамката, прекрасен средно голям кефал

Изображение

Изображение

опитах се да направя нещо като клипче

http://vbox7.com/play:19e770f7

последва релиз и продължих риболова.
Рибата беше по активна отколкото маришката, предполагам че е от маловодието реката се е загряла доста по бързо.
Не след дълго и оооппа

http://vbox7.com/play:3fc4c405

Изображение

Изображение

така лека полека деня се изнизваше а рибите продължаваха да се нанизват на почти всяко 3-4 хвърляне.
Към 15h. телефона дрънка,
оказа се моя приятел Анчо, пита ме къде съм и че ще вземе студена кола и ще мине да ме види.
Не след дълго Анчо се дотаркаля с кололот седнахме под една топола пинахме кола и аз направих лека пауза.
Обсъдихме положението и ситуацията и после пак се заех да ловя рибки,
а моя приятел ме лиши от присъствие поради неотложни селски ангажименти.
Рибите продължиха да се хващат.
С риск да ви отекча пускам последното видео.

http://vbox7.com/play:39450ba4

Отново задуха сериозен вятър, както се вижда от клипчето и замятането стана супер трудно,
имайки в предвид размера на примамките :D
Помотах се още няколко часа, но телефонна звънна и неотложна работа съкрати излета ми, е не че се оплаквам
от 10 до 18h. си е един пълен работен ден :D
Така приключи и третия ден
От четвъртия само ще спомена, че бях пак по Марица, но забравих апарата,
и без туй нямаше кой знае какво да се снима освен няколко мерни рибки, които по нищо не се различаваха от по горните.
Так неусетно се изтърколиха 4-те почивни за мен дни, и трябваще да поема отново към Столицата за да станем "Соличани в повече"
И ето ме сега тук пред PC-то решен да ви направя съпричстни към изживяното от мен.
Надявам се да ви е харесало, аз в личен аспект бях най развалнуван от първия си излет,
и стигам до извода, че има значение къде ще прекараш свободното си време, колко е по красиво мястото толкова по дълбоко в съзнанието ти остава.
До нови срещи приятели и наслука на всички Ви.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

edis-pike написа:...................
Колега едис-пайк, Имам една молба към теб. Не претрупвай темите, като цитираш 100 процента от репортажите, включително и със снимковия материал. Заемаш просто излишно пространство и създаваш неудобство за колегите, четящи темите :( . Още повече, нямаш и изразено мнение в постовете си, а само цитат :idea:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
MOONKATA
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от MOONKATA »

много красиви снимки
RiBaRa999
фен клуб-скобар

Мнение от RiBaRa999 »

:mrgreen: Браво много красиви рибки и природа
пп-в мойто село също беше така докато не дойде Бай Мангу :cry:
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

уникат..невероятен репортаж..и много красива природа..може на лично да ми кажеш как се казва селото........ искам да го посетя лятото..........браво колега
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

Нямам думи, браво.
Proinov
фен клуб-скобар

Мнение от Proinov »

Изображение

:smt023
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you." :D :D :D
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Много красив място и риби
тбК
Аватар
ivan.g.andonov
фен клуб-скобар

Мнение от ivan.g.andonov »

толкова е красиво че не е за вярване че това е БЪЛГАРИЯ.браво колега :drinkers: :drinkers:
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
strelolist
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от strelolist »

Братле ти май си роден в рая,страхотно разпускане и благородна завист. :drinkers:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищото!!!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Пропуснах да отбележа нещо, което забелязах с "УЖАС" :shock: . РЕКАТА НЕ Е ЗАМъРСЕНА!
ПРИРОДАТА Е ЧИСТА ! Това не може да е истина :?: :idea: :shock: . Ей, колега, пази го това райско кътче. Едва ли има някъде вече такива в BG. Към горните ми поздравления - още едно: ПОЗДРАВ за всички, запазили и успели да опазят тази красота :prayer:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Уникален, както винаги! 8)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
fishbones
новобранец
новобранец

Мнение от fishbones »

Прекрасен репортаж с прекрасни гледки - респект!!!
Колега би ли споделил с какви примамки ловиш , влакно и т.н. благодаря.
Аватар
pa4o
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от pa4o »

jagger1 написа:Пропуснах да отбележа нещо, което забелязах с "УЖАС" :shock: . РЕКАТА НЕ Е ЗАМъРСЕНА!
ПРИРОДАТА Е ЧИСТА ! Това не може да е истина :?: :idea: :shock: . Ей, колега, пази го това райско кътче. Едва ли има някъде вече такива в BG. Към горните ми поздравления - още едно: ПОЗДРАВ за всички, запазили и успели да опазят тази красота :prayer:
Aми чиста е, всеки път като си тръгвам от реката събирам по една чанта пластмасови шишета, които реката е донесла от горното си течение, и не на последно място и можеби най важния фактор е, че реката е закътана и напълно недостъпна за автомобили доти високо проходими :!:
Ще се постарая да го пазя, толкова до колкото е възможно.
fishbones написа:Колега би ли споделил с какви примамки ловиш , влакно и т.н. благодаря.
Влакното е плетено на марката "сънлайн" 6 lb.
А примамките са самоделки, за тях повече инфо ще намериш тук:

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 26&t=43495
Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”