Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Как да направим добър харпун в домашни условия
Модератор: nkolev66
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Как да направим добър харпун в домашни условия
Тия от Animal Planet ряпа да ядат! 

-
- новобранец
Здравейте, колеги харпунджии, ако мога така да се изразя, щото аз съм все още пишман харпунджия. Миналата година се запалих по подводният риболов , продадох пушките , дето пуцах с тях по животинките/ честно казано,с често неравнопоставено положение между обекта зад, и пред дулото/, и се впуснах в горепосоченото приключение. Естествено, допускайки различни грешки, за които си плащам сега. Една от тях - турски харпун, че и два такива, щото първия го заврях под тетрапподите в гонене на една платерина. След като се убедих, че тая сопа само за попчета ще става, сега съм си капарирал един 100см Ефесуб, че да не се излагам повече. НО...мерак си ми е дървен харпун, който няма да си купя, че не ме бият парите през ръцете, а ще си го дялкам сам. Та , ако някой може да каже, къде във Варна, може да се намери материал - тик или махагон, па ако ще и на летви - ще лепя ако трябва. Ако е от значение - за харпун с тяло , не повече от 110см общо. И още нещо - ясен, или както си му викат "осен", може ли да се ползва. Извинявам се , ако задавам въпроси, чиито отговори са били някъде в темата - грешката е моя, че не съм ги видял.
Благодаря много предварително, и на слука на всички!
Благодаря много предварително, и на слука на всички!
-
- научил се да хвърля
eфитата са читави харпуни но за жалост вече ги няма на пазара. Относно материал за дървен харпун мисля, че някой от колегите беше писал напред в тази тема.
п.с.
100 см. за нашето черноморие се дълъг харпун но това си е мое лично мнение. миналото лято пуках с команчи 90 и бях много доволен. има доста изписано по темата. Успех !!!
п.с.
100 см. за нашето черноморие се дълъг харпун но това си е мое лично мнение. миналото лято пуках с команчи 90 и бях много доволен. има доста изписано по темата. Успех !!!
В грешка си, има ги на пазараlife_is_ a_dive написа:eфитата са читави харпуни но за жалост вече ги няма на пазара.

-
- новобранец
Значи , работата стана следната - ефесуба дойде на сметка, като беше префасониран веднага на 90см. С още малко гъделчета , стана много добре, а инак е като Патос, не помня кой от тях беше правил харпуни за другата марка. А предната седмица в часа по трудово в мазето, каращисах пластмасите на турския харпун с една ал тръба от италианска тента и дръжката на един стар руски харпун. Дължина от главата до дръжката - 65см, ластици и стрела - преработени от турските. Ама не съм снимал, че да не стана за срам 

-
- ще става разбирач
Честито,то за срама има опашка и ред
имаше едни други теми за "подобренията" на "антики" и "Елмази",и добре дошъл в часа по "Бит и Техника".Бегом за фотото и по темите,че тука главно за Дървени харпуни иде ред,от чертожната дъска до мокренето в морето. 

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
-
- новобранец
Голям проблем! По-голям и от пущинята, дето съм я сътворил - снимките са с размер над 700кб всяка, та не мога да ги кача. А конкретно по темата- като се сдобия с материал за дялкане
-
- новобранец
Хеле, днес се хванах да ги поопрявя на размер тия снимки, дано сега стане номера. И вече - минавам на дърво. А тоя, че нещо много ми е лъскав, дали да го пръсна малко , а

- Прикачени файлове
-
- 29032011226-001.jpg (147.82 KiB) Преглеждано 1063 пъти
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега не си го причинявай това с този руски сделаняк......Купи си и една турска дръжка Елмаз и си стреляй тогава,по добре ще е в пъти....
-
- новобранец
Друже, да ти кажа честно, имам и турска , ама като са ми еднакво неудобни и двете с ръкавица, предпочитам руската, че ми е по-удобната с гола ръка, както и за зареждането. А инак съм си стъкмил Ефесуб 90см в оригинал -от тия , дето са 1/1 Патос. Не съм се разтършувал за дървесина , ама скоро и това ще стане.Тогава ще се прави и къс , и дълъг харпун.
Дървесина бол, ама вече няма време да дяламе.
Харпуни ще правим на зима а сега идва време за друго...ЗАПОЧВА СЕ.

колеги не се зани мавайте с харпуни ще ви кажа нещо по-добро.вземете си по едно хавайско копие има ги по 13-40лв аз си копувах по 13-15 лв но се чупят вземете си едно за 30 и да ви е мирна главата с копието на ден удрям по около 20 попчета и чат пат някоя платерина http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2029
- Прикачени файлове
-
- е това нещо е страахотно няма да съжалявате
- Gpole_spear_bg[1].jpg (10.94 KiB) Преглеждано 968 пъти
Aйде качи някоя снимка на валидна платеринаа.Или само по някоя дребна илария си се пеобвал с тая хавайка.
Който с каквото му харесва с това да си стреля ,но това не е причина да се обезсърчават колегите относно хърпуните
Все пак това е тема за домашно пройзводство на харпуни,и ако си направиш труд да я прочетеш цялата може да научиш много полезни неща,иначе съм съгласен с теб само при условие че става въпрос за попчета и дръги подобни дето се въртят около каманяците в плиткажа.В същия ред на мисли спокойно може да сравняваш прашка с ловна карабина .Предполагам че ме разбираш какво имам на предвид, и че също така няма да ми се разсърдиш за мойте словесни излияния ,и бих се радвал ако може да те привлечеме в нашите редици .
Бъди здрав ,морето е за всички

Бъди здрав ,морето е за всички

С много перипетий ето какво чудо сътворих