Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Извево 050411
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Извево 050411
Във вторника трябваше да правиме бойно кръщане на една туко що пристигнала от острова щека.Роската(rumceiss) предложи да я сефтосваме на Извево естесвено аз се навих и рано,рано потеглихме да вземем още един човек към отбора.Вече станахме 3-ма рибарчета в една кола и устремено пътувахме към шараните.
В рибарски лафчета,няколко вица и обсъждане на различни похвати в излавянето на всякакви плуващи гадове,неусетно бяхме кацнали на ореченото място.
Вски се зае по задълженията си,аз и Любо пиехме биричка,а Роската разпъваше щеки,платдорми и мешаше захранки.
Време беше и ние да разпънем,рапънахме мачовете премерихме дълбочината и заметнахме.
Докато се помотвах нещо,Роско видял че плувката ми изчезнала,гепи мача и хвана първата риба за деня...
Супер начало бяха минали към 10 тина мунити от началото на излета.
Постепенно минаха още 20 минути и ей ме мене със още една риба:

Рибите не се влиаеха от никаква храна,искаха си доста стреляне на белки.И ние докато си стреляме белки,дойде време щеката да се отчете да покаже,какво може.Един красавец позира:

Риболова не беше кой знае какво убийство,но и 3-мата си ловяхме рибки по равно.Интересното беше че навътре с мача ни тормозеха едни малки таранчици,гол след гол,а на щеката не се хвана нито една.
Времето беше страхотно до обяд после ни задуха един много силен вятър,който провали какъвто и да е риболов на плувка и съответно минахме на някакви странни решения.

На мачовете сложихме по една кошничка за бял червей 10гр и ги подпряхме като фидери,а роската си ловеше с фидер.
Лобо хвана няколко риби по този начин,аз откачих една,а времето напредваше и беше време да приключваме.И да се поснимаме.

И накрая една снимчица,как ще изглежда цялата стена,в близките няколко дена.

Поздрави и успехи.
В рибарски лафчета,няколко вица и обсъждане на различни похвати в излавянето на всякакви плуващи гадове,неусетно бяхме кацнали на ореченото място.
Вски се зае по задълженията си,аз и Любо пиехме биричка,а Роската разпъваше щеки,платдорми и мешаше захранки.
Време беше и ние да разпънем,рапънахме мачовете премерихме дълбочината и заметнахме.
Докато се помотвах нещо,Роско видял че плувката ми изчезнала,гепи мача и хвана първата риба за деня...

Супер начало бяха минали към 10 тина мунити от началото на излета.
Постепенно минаха още 20 минути и ей ме мене със още една риба:

Рибите не се влиаеха от никаква храна,искаха си доста стреляне на белки.И ние докато си стреляме белки,дойде време щеката да се отчете да покаже,какво може.Един красавец позира:
Риболова не беше кой знае какво убийство,но и 3-мата си ловяхме рибки по равно.Интересното беше че навътре с мача ни тормозеха едни малки таранчици,гол след гол,а на щеката не се хвана нито една.

Времето беше страхотно до обяд после ни задуха един много силен вятър,който провали какъвто и да е риболов на плувка и съответно минахме на някакви странни решения.

На мачовете сложихме по една кошничка за бял червей 10гр и ги подпряхме като фидери,а роската си ловеше с фидер.

И накрая една снимчица,как ще изглежда цялата стена,в близките няколко дена.

Поздрави и успехи.
Последно промяна от Paublo_Eskobar на Чет Апр 07, 2011 4:16 pm, променено общо 1 път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Извево 050411
+ от мен.много добре сте направили сефтето,.кажи каква марка беше щеката,и какъв монтаж използва..

Ей на това се казва успешен тестов риболов.Доволно !!!Paublo_Eskobar написа:Във вторника трябваше да правиме бойно кръщане на една туко що пристигнала от острова щека.......

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Щеката е Map TKS 425,много добра седи супер изпъната дори и на 14.50,заслужава си отвсякъде.За нея Роската ще разкаже,ако иска...Аз на мача лових със ваглер 8гр на кралусо (ufo) Една група основно утежнение и на 40см под него 2 малки дроперчета над вирбела.Повод към 30м.Легах им с много не само с дроперите,а и с малка част от основното влакно,някъде към 50см.Ваглера ми беше нагласен,само от основното утежнение,дроперите не играеха роля в кълванетата,само държаха стръвта долу на дюшемето,неподвижна.ribolovcho написа:+ от мен.много добре сте направили сефтето,.кажи каква марка беше щеката,и какъв монтаж използва..
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
Браво Цецо, научил си се на фидер да ловиш 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Шарани, шарани...евала !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
....браво колеги, ама да питам само една кофа шарани за цял ден тримата ли хванахте.
-
- научил се да хвърля
Много яко кръщене поздравления.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищото!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Абе и аз това се чудяqno_zloo написа:....браво колеги, ама да питам само една кофа шарани за цял ден тримата ли хванахте.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.