Къде да го прасна?

Модератор: sapuna

Troli

Къде да го прасна?

Мнение от Troli »

И,ето идва най-щастливият ден в който сме закачили сом и го мориме!Успяваме да го вдигнем до лодката и....?Нямаме канджа?Всички да си купят незабавно,защото нищо не се знае! :D :D Имаме канджа,добре!Сега ни остава,едно.Да го праснеме,да го заковеме за да качим сома успешно в лодката.Къде,обаче трябва да се промуши сома?Аз,когато ми се наложи,нито имах канджа,нито знаех къде да бодна сома.Първият сом го хванах за устата,като по филмите,но понеже не беше уморен изпляска мощно и си замина,а воблерът се заби в ръката ми.Вторият ми сом,го вдигнах във въздуха и жена ми го гушна,мощно!Третият,беше почти 30кг. и без канджа нямаше да го искараме!Благодарение на колеги,които услужиха с тяхната,аз имах първия си трофей!Четвъртият сом,го докарах до лодката и го промуших в долната част на хрилете!Областа оцветена в бяло.Сома в първия момент реагира нервно,но след секунда се парализира и спокойно си откачих воблера а после успешно и хладнокръвно го качих на борда.Днес в един руски сайт гледах клип,как 40кг.сом се парализира след,като бе промушен в хрилете.Извода е,че канджосването е важно и правилното място е да се промуши сома през един от хрилните капаци! :roll: :wink: :roll: :wink: Вече имам две различни канджи! :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Мисля че ако рибата няма да се връща обратно, няма голямо значение къде се удря, на Дунав от брега се удря където е удобно, от лодка така че да може да се вкара лесно. Но и канджите са доста сериозни :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Прасни го отзад-сома.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

С ТОВА,където си поискаш! :wink:
Малко ми е кофти снимката,ама в 2 без 15 е така!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Ивака е прав-ако няма да връщаш сома и си от брега където дойде(най-добре към опашката) и трябва да се удря отгоре,за да може да се забие бореца(канджата)стабилно ,все едно замахваш с брадва.Да се набожда сома отдолу не е за препоръчване-почти е сигурно,че ще е неуспешно.От лодка за мен е най-удачно да се хване за долната челюст или да са гребне с кеп.Моите борци съм си ги правил от пружинна стомана с ф10 и ф12мм,без контри са(няма нужда),само ВЪРХОВЕТЕ са заточени като шабър и са закалени.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Може и в устата да го праснеш.Всеки го предпочита различно. :lol: :lol: :lol:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Е това с праскането само у нас мое се види :shock: .Вадил съм сом 43 кг. с ръкавица ,и съм присъствал на ваденето на 70кг. пак с ръкавица.Това с канджата някак си не го разбирам освен ако не се отнася за река .Нали ловиме за удоволствие . :wink: :lol: Значи за мене канджата бих я използвал единствено на река и то ако ловя от брега а не от лодка.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Мисля,че си абсолютно прав.Прасната риба,значи убита такава.Ние използваме подсигуряваща улова канджа,която е кука за риболов и изглежда така.
Изображение
Забива се в устата на рибата.Никакви хриле и черепномозъчни трансплантации.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

barutchiata написа:Е това с праскането само у нас мое се види :shock: .Вадил съм сом 43 кг. с ръкавица ,и съм присъствал на ваденето на 70кг. пак с ръкавица.Това с канджата някак си не го разбирам освен ако не се отнася за река .Нали ловиме за удоволствие . :wink: :lol: Значи за мене канджата бих я използвал единствено на река и то ако ловя от брега а не от лодка.
Точно за от брега говоря,на Дунава.Аз лично предпочитам да използвам кепа,но винаги нося и бореца за всеки случай.Много често (зависи от нивото на реката)е рисковано да се нагазва във водата и затова нося и двата "уреда".За устата и аз съм вадил сом,но нямах ръкавица, две седмици след това му усещах зъбите по ръката си.Между другото всички лодкари(с профи билетите)без значение дали пускат мрежи или герими,носят и кеп и борец.То, те нали ловят с търговска цел :?: и ги боли,че рибата била разпрана :!: :!: :!: Но най-лошото е,че прибират и малките сомчета :evil: :evil: :evil: виждал съм ги с очите си как скатаха покрай другата риба и 2 сомчета по около педя-трябвало да се избива билета и бензина :?: :?: :?: :?: :!:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Здравейте момчета.Трапер такива дето взимат по педя сомчета ги има навсякъде.Никакви доводи че е маломерно и да го пусне обратно не важат за тях и затова си нося прашка и съчми от голям лагер за да ги целя в кратуните. :evil: :evil: :evil:

Що се однася за канджата,когато имам възможност и помагам на колега да извади риба която е закачил,задължително го хващам с ръка за устата ( вкарвам си палеца във устата и си забивам шепата оддолу под долната джука и си завъртам ръката,захвата е невероятен,пробвайте !!!) ако имам досег със рибата.Ако е неудобна за хващане сръка,вкарвам куката под долната челюст на сома и го издърпвам на брега невредим.Ако съм нагазил във водата до кръста и съм сам,го удрям там където ми е удобен и веднага го завлачвам към брега.Така практикуваме по Марица :!: :!: :!:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”