В такова време примерно?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

stereofx
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

В такова време примерно?

Мнение от stereofx »

Във В.Търново съм в момента. Тук вали като из ведро. Реката се покачва постоянно и става все по-бърза. Има ли смисъл в подобни условия да се ходи за риба. Става дума за след забраната, спокойно. Просто искам да знам каква риба се търси в тези условия и дали някой е имал слука. Реката наистина е побесняла.
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Ами то май навсякъде е так - с реките де.

Ако не спре поне два дена преди откриването май ще е поредното пропуснато - поне за мен.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Малко са местата на които може да се лови при наистина високо ниво ,но смисъл има.Заложи на лекото дънце(до към 20-30гр)според течението.ако имаш късмет може да изкараш мряна,по-рядко кефал,таранка и скобар.Скобара около търново е адски труден,но миналата година взех няколко такива точно в мътна вода .Ако можеш застани на някой мост или нешо такова и хвърляи надолу по течението,така коремът е наи-малък и оловото се търкаля по-малко по дъното,което в прииждащата вода не е за подценяване.

В Търново съм ловил и когато нивото се е вдигало с повече от 3 метра,е тогаз може и баба мряна да удари,всичко е въпрос на късмет.
DOC
новобранец
новобранец

Мнение от DOC »

По Струма и Искър при такива условия единственото решение е "влашка плувка"...
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

казаха,че ще е така до другата седмица-скьрцам от яд сьс зьби :x пиши го бегало.....баати кьсмета-искьр само покрай софия като го гледам и ми става ясно за кво иде реч надолу-заааеби,а днес ходих да ми леят куршум и да ми баят срещу уплах(глей безизходицата докьде доведе :lol: :lol: )-дано поне куршума проработи и спре тоя порой,вьпреки,че спре,не спре..то докато се оттече-и дошла другата седмица :oops: а тва,с влашката-бе то не си е риболов направо-на мен лично ми се кьсат нервите и не го тачим тоя начин..вьпреки,че понякога е мноо успешен :idea:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

DOC написа:По Струма и Искър при такива условия единственото решение е "влашка плувка"...
:oops: Някой ще ме отворили за какво става дума :?:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

ANGEL 123 написа:
DOC написа:По Струма и Искър при такива условия единственото решение е "влашка плувка"...
Това си е чисто и просто "леко дъно", но на линията се поставя и плувчица. При замятане същата не попада във водата, а стои на 5-6 см. под върха на въдицата и по този начин служи като индикатор на евентуалното кълване :!:
Както 5кила правилно отбеляза метода е много успешен в някои ситуации, но е и също толкова изнервящ (поне за мен). Пробвал съм го най-вече по Огоста - лови ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ANGEL 123 написа:
не може да не си виждал все някога циганин с лескова прьчка да клечи до брега и нещо да прави,а ти се чудиш-кво.. :lol: е,да те светнем-ЛОВИ на влашка :idea: начина е-пускаш колкото е дьлжината на прьчката,с малко повечко тежест,но с фина плука или перо,като застане линията отвесно-обираш така влакното,че(тук се различаваме сьс Стефко) плувката да седи на 1см от ПОВЬРХНОСТТА на водата-често,при по слабо течение,аз оставям и малка част от кила(дьльг кил,разбира се) под водата-около една четвьрт.та тва е целата философия-обаче ми е мноо тегава тоя начин и само ако нищо не пипа,тогава го пробвам-често само така става работата,ама не и преди да сьм направил опит и с фидера :wink: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”