Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Колеги някой нещо да знае и да сподели мнение за язовир Овчарово до Шумен.
В един магазин във Варна попаднах на тяхна реклама. Такса 20лв, рибата без пари.
По телефона чорбаджията на язовира казва че имало много и разнообразна риба (толстолоб, амур, шаран, пъстърва, сом, бяла риба, есетри).
Някой ако сподели информация благодаря предварително!
В един магазин във Варна попаднах на тяхна реклама. Такса 20лв, рибата без пари.
По телефона чорбаджията на язовира казва че имало много и разнообразна риба (толстолоб, амур, шаран, пъстърва, сом, бяла риба, есетри).
- Fishing_Fan
- разбира нещата
Онзи ден една бивша колежка ми каза че нейния комшия е ходил на въпросния язовир Овчарово и е наловил доста шарани по кило,това е било някъде преди седмица и половина,този същия комшия е ходил тази събота на проверка на язовира ,ама не е ловял,заради силния вятър,но на язовира имало 2-3 човека,единия бил хванал 3 пъстърви,и 1 есетра ,за есетрата ми каза че е била малка,ама колко малка не мога да ви кажа,това да знаете че ЖЕНА ми казва информацията .julia_sb написа:Колеги някой нещо да знае и да сподели мнение за язовир Овчарово до Шумен.
Благодаря колега! Ще опитам скоро и аз там.Fishing_Fan написа:Онзи ден една бивша колежка ми каза че нейния комшия е ходил на въпросния язовир Овчарово и е наловил доста шарани по кило,това е било някъде преди седмица и половина,този същия комшия е ходил тази събота на проверка на язовира ,ама не е ловял,заради силния вятър,но на язовира имало 2-3 човека,единия бил хванал 3 пъстърви,и 1 есетра ,за есетрата ми каза че е била малка,ама колко малка не мога да ви кажа,това да знаете че ЖЕНА ми казва информацията .
Ето доклада -писмен и снимков
http://forum.nariba.com/viewtopic45988.html
Успех на всички
p.s. нямаше нужда от рибено масло
http://forum.nariba.com/viewtopic45988.html
Успех на всички

p.s. нямаше нужда от рибено масло

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- научил се да хвърля
Вчера на сини вир много бързо течение и високо ниво на водата.На елешница нивото високо водата като боза от там през дебелец-без признаци на живот и от там към варна уморени и разочаровани,то не стига,че няма къде да се ходи ами като бъхтиш тоя път и се окаже греда много е гадно.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищото!!!
- Георги Кръстев
- сериозен играч
яз. Елешница- до Дебелец, какви риби държи?
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- научил се да хвърля
бяхме за кефал или костур със спининг,на елешница нивото беше 2-3 метра по-високо,ако те интересува минахме и през пода имаше 1 колега който си тръгваше без улов заради силния вятър,
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищото!!!
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
язовира държи червеноперка,шаран,кефал,сом,таранки,костур-това са рибите които аз съм изкарвал,там ми е и рекорда за шаран-11кг,лубимия ми язовирГеорги Кръстев написа:яз. Елешница- до Дебелец, какви риби държи?

НИКОГА КАПО,,,,
Вчера на Засмяно на ВИП-а-20 лв назад без удар,после до свободния-3 таранки и аре чао към Варна.Ловеше се само на дъно,за плувка беше плитко там където бяхме застанали.
-
- научил се да хвърля
Не са виновни тези дето ти взимат по 20лв. за да подишаш чист въздух и после ти се надсмиват. Виновни са тези които им ги дават!
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Точно така е колега,krasikostadin написа:Не са виновни тези дето ти взимат по 20лв. за да подишаш чист въздух и после ти се надсмиват. Виновни са тези които им ги дават!

-
- ще става разбирач
Днес ходихме с брата на язовирчето до алуминиевия завод - до Шумен. От 9,00 до 12,30 резултата беше 6 пастърви по 400-600гр и един шаран към 1,200. Всичко извадено на една пръчка (6м директен) и което е най-интересно - на едно и също петно с диаметър 1,50м. Извън петното удар няма
Вятър ураганен
, но не ни попречи да направим добър интересен риболов.
Стръв само царевица от консерва и то само едно зърно.
Евала на собственика, зарибил е добре с пастърва и шаран, засадил е дръвчета, направил е пейки, зелена тревичка, чисто без боклуци разхвърляни. Има си и заведение
Въобче браво на човека, старае се.
Пак ще отидем

Стръв само царевица от консерва и то само едно зърно.
Евала на собственика, зарибил е добре с пастърва и шаран, засадил е дръвчета, направил е пейки, зелена тревичка, чисто без боклуци разхвърляни. Има си и заведение

Въобче браво на човека, старае се.
Пак ще отидем

колеги дайте малко инфо къде точно се намира това язовирче до алуминиевия завод... 

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Супер беше днеска на гьолчето до Алкомет/ алуминиевия Шумен/, макар и да успях да се разпиша само с една пъстърва и то на въдицата на брата, докато беше за биричка. Гьолчето е малко ,но класно. Зарибено е добре с пъстърва и шаран.Има пеики и то доста за мързеливци дето не си носят столове Има заведение с ледена биричка/шшшшшшшуменско естествено/и кифтета/кеф ти пражени, кеф ти на барбекю. За условията беше писано,но пак ще кажа -5 лв на човек, шаран 5 лв килото, пъстърва 9 лв килото.
Местоположение -подминавате алуниниевия завод и карате само направо. Пътят ще ви отведе точно там. Като свърши асфалта има малко черен път, но е чъкълен и проблеми с излизането няма дори и в дъжд/ на гугъл ъртх се вижда доста ясно и пътя и гьола/.
Между другото пропуснах да кажа,че има и бяла риба и то по думите на собственика са екземпляри по 2-3 кила.Има и сом.
Това май е единственото място ,което предлага идеална възможност за феновете на спининга.
Успех на всички и наслука.
Местоположение -подминавате алуниниевия завод и карате само направо. Пътят ще ви отведе точно там. Като свърши асфалта има малко черен път, но е чъкълен и проблеми с излизането няма дори и в дъжд/ на гугъл ъртх се вижда доста ясно и пътя и гьола/.
Между другото пропуснах да кажа,че има и бяла риба и то по думите на собственика са екземпляри по 2-3 кила.Има и сом.
Това май е единственото място ,което предлага идеална възможност за феновете на спининга.
Успех на всички и наслука.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- новобранец
Събота 09. 04. язовир до село Бозвелийско .Отвратителен вятър. Схемата е 5 лева на пръчка. Хванеш ли шаран или бял амур или го пускаш или плащаш по 5 лева килото. Разрешават да ловиш на доста ограничен периметър в порядъка на 200-300 метра в непосредствена близост до базата им .От други хора разбрах, че на сладка царевица излиза добра таранка и шаран. На място извадихме мнооого червеноперка--ситна. Две добри таранки на дъно ,едната на пружина другата на торен червей. Аз успях да извадя едно амурче около 700-800 грама на дъно --сладка царевица и едно шаранче около 800 грама пак на дъно на торен--грозд. Там където разрешават да се лови има доста закачки по дъното. Имаше и една група от двама трима, които направиха сносен риболов на шаран и каракуда. Разбрах ,че ловят на пружина и кука с торен червей като допълнение. Вечерта ми се разказа играта докато изчистя дребосъците, но после с бирата вървяха добре.
п. с. Поради ограниченият периметър за риболов, на пазачите не им е трудно да следят стриктно, кой какво вади .Трудно може да се скрие някое парче.
п. с. Поради ограниченият периметър за риболов, на пазачите не им е трудно да следят стриктно, кой какво вади .Трудно може да се скрие някое парче.